En una resposta parlamentària a Compromís el Govern indica a la coalició que els requisits sanitaris seran els mateixos que en l’actualitat s’incompleixen

Madrid, 27 de setembre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat el seu malestar per una resposta del Govern en la qual ve a reconèixer els escassos beneficis que tindrà sobre l’agricultura valenciana acords i tractats de lliure comerç com Mercosur, que el PSOE defensa acríticament en tots els àmbits. 

La coalició va recordar a l’Executiu el contingut de l’acord d’investidura entre PSOE i Compromís signat a principis del present any en què els socialistes es comprometien a sostenir la defensa de l’agricultura valenciana exigida per Compromís. Mulet els va recordar que inclou la valoració prèvia d’impactes ambientals, socials, econòmics i polítics en la seua incidència en la cadena de valor del sector agroalimentari, especialment sobre productes com l’arròs, els cítrics i altres productes ramaders i agrícoles. “La resposta no concreta els beneficis per a sectors claus en l’exportació de productes valencians”, remarquen.

També la necessitat que existisca una reciprocitat entre les exigències comunitàries als seus agricultors i la que es demana a les importacions de tercers països. “En l’actualitat això no ocorre i ens trobem amb denúncies de les organitzacions agràries per incomplir-se aquesta reciprocitat i permetre l’entrada d’aliments amb productes prohibits a la Unió Europea. Que el Govern admeta que ens trobarem amb els mateixos problemes de fungicides i absència de tractament en fred que amb els tractats amb Sud-àfrica, ens fa augurar un balanç contrari a cultius com el de l’arròs o els cítrics i, lamentablement, de nou situacions injustes”, adverteix Mulet.

Per al senador valencianista l’experiència prèvia quant a tractats “fa témer nous incompliments, falta de control i impotència en les respostes, ja que la Unió Europea estarà subjecta a complir la seua part de requisits i normes, encara que l’altra part els incomplisca”.

La coalició rebutja la competència deslleial i afirma que, de nou, l’agricultura mediterrània serà la principal perjudicada d’aquests tractats i ha exigit estudis més focalitzats, rigorosos i plurals per a conèixer els efectes sobre sectors productius com la citricultura, l’oli d’oliva, sector carni o la citricultura valenciana.

El Gobierno elude garantizar que la citricultura se beneficiará del tratado Mercosur que el PSOE avala


En una respuesta parlamentaria a Compromís el Gobierno indica a la coalición que los requisitos sanitarios serán los mismos que en la actualidad se incumplen

Madrid, 27 de septiembre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestado su malestar por una respuesta del Gobierno en la que viene a reconocer los escasos beneficios que tendrá sobre la agricultura valenciana acuerdos y tratados de libre comercio como Mercosur, que el PSOE defiende acríticamente en todos los ámbitos.

La coalición recordó al Ejecutivo el contenido del acuerdo de investidura entre PSOE y Compromís firmado a principios del presente año en el que los socialistas se comprometían a sostener la defensa de la agricultura valenciana exigida por Compromís. Mulet les recordó que incluye la valoración previa de impactos ambientales, sociales, económicos y políticos en su incidencia en la cadena de valor del sector agroalimentario, especialmente sobre productos como el arroz, los cítricos y otros productos ganaderos y agrícolas. “La respuesta no concreta los beneficios para sectores claves en la exportación de productos valencianos”, remarcan.

También la necesidad que exista una reciprocidad entre las exigencias comunitarias a sus agricultores y la que se pide a las importaciones de terceros países. “En la actualidad esto no ocurre y nos encontramos con denuncias de las organizaciones agrarias por incumplirse esta reciprocidad y permitir la entrada de alimentos con productos prohibidos en la Unión Europea. Que el Gobierno admita que nos vamos a encontrar con los mismos problemas de fungicidas y ausencia de tratamiento en frío que con los tratados con Sudáfrica, nos hace augurar un balance contrario a cultivos como el del arroz o los cítricos y, lamentablemente, de nuevo situaciones injustas”, advierte Mulet.

Para el senador valencianista la experiencia previa en cuanto a tratados “hace temer nuevos incumplimientos, falta de control e impotencia en las respuestas, ya que la Unión Europea estará sujeta a cumplir su parte de requisitos y normas, aunque la otra parte los incumpla”.

La coalición rechaza la competencia desleal y afirma que, de nuevo, la agricultura mediterránea será la principal perjudicada de estos tratados y ha exigido estudios más focalizados, rigurosos y plurales para conocer los efectos sobre sectores productivos como la citricultura, el aceite de oliva, sector cárnico o la citricultura valenciana.