L’objectiu és millorar les xifres registrades durant el confinament, sense que una pandèmia ens haja de fer veure els beneficis de la lectura

Madrid, 30 de juliol de 2021 

Compromís ha reclamat al Ministeri de Cultura més campanyes i idees de cara a consolidar la tendència que es dibuixa en informes com Hàbits de lectura i compra de llibres a Espanya 2020, encarregat per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya en col·laboració amb Cedro i el propi ministeri, en el qual queda clara la rotunda incapacitat a l’hora de fomentar la lectura entre la població.

Els informes dibuixen que, malgrat una millora en l’hàbit de la lectura durant 2020 a conseqüència de la pandèmia, per oci i l’augment de temps lliure, un 36% dels espanyols no va obrir ni un sol llibre. “Els índex lectors del nostre país queden molt lluny dels de països com Suècia (80%), Finlàndia (75%) o Regne Unit (74%). En 2020 van tancar, no obstant això, moltes llibreries físiques i punts de venda de premsa”, ha recordat Mulet que ha reclamat “que es contemplen mesures específiques per a aquest sector en els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any vinent”.

El fet que continue havent-hi un 36% de persones que no havia llegit cap llibre en un any “són xifres inassumibles per a una societat sumida en una forta crisi”, per la qual cosa ha reclamat la promoció del consum cultural i de la informació.

La coalició sol·licita xifres d’inversió en biblioteques, ajudes a llibreters, editors i una fiscalitat millor per a la indústria cultural així com campanyes en els mitjans públics per a fomentar la lectura entre els més joves.“Des de Compromís considerem insuficients les mesures i creiem que els mitjans de comunicació públics, teatres, biblioteques, carrers de les nostres poblacions i col·legis haurien de ser els escenaris de campanyes de foment de la lectura entre els joves de totes les edats, perquè ells són el futur i, sens dubte, s’estan veient afectats per una mala planificació cultural des de l’Estat”, ha sentenciat Carles Mulet.

Compromís pide más iniciativas para fomentar la lectura entre la población y señala que un 36% sigue sin leer libros a pesar del aumento de 2020

El objetivo es mejorar las cifras registradas durante el confinamiento, sin que una pandemia nos tenga que hacer ver los beneficios de la lectura

Madrid, 30 de julio de 2021 

Compromís ha reclamado al Ministerio de Cultura más campañas e ideas de cara a consolidar la tendencia que se dibuja en informes como Hábitos de lectura y compra de libros en España 2020, encargado por la Federación de Gremios de Editores de España en colaboración con Cedro y el propio ministerio, en el que queda clara la rotunda incapacidad a la hora de fomentar la lectura entre la población.

Los informes dibujan que, a pesar de una mejora en el hábito de la lectura durante 2020 como consecuencia de la pandemia, por ocio y el aumento de tiempo libre, un 36% de los españoles no abrió ni un solo libro. “Los índices lectores de nuestro país quedan muy lejos de los de países como Suecia (80%), Finlandia (75%) o Reino Unido (74%). En 2020 cerraron no obstante muchas librerías físicas y puntos de venta de prensa”, ha recordado Mulet que ha reclamado “que se contemplen medidas específicas para este sector en los Presupuestos Generales del Estado para el próximo año”.

El hecho que siga habiendo un 36% de personas que no había leído ningún libro en un año “son cifras inasumibles para una sociedad sumida en una fuerte crisis”, por lo que ha reclamado la promoción del consumo cultural y de la información.

La coalición solicita cifras de inversión en bibliotecas, ayudas a libreros, editores y una fiscalidad mejor para la industria cultural así como campañas en los medios públicos para fomentar la lectura entre los más jóvenes.

Desde Compromís consideramos insuficientes las medidas y creemos que los medios de comunicación públicos, teatros, bibliotecas, calles de nuestras poblaciones y colegios deberían ser los escenarios de campañas de fomento de la lectura entre los jóvenes de todas las edades, pues ellos son el futuro y, a todas luces, se están viendo afectados por una mala planificación cultural desde el Estado”, ha sentenciado Carles Mulet.