Insten el desbloqueig del tram de Corredor Granada-Antequera i la necessitat de duplicar-la per a les mercaderies

Madrid, 15 de juny de 2021

Els portaveus de Compromís, Carles Mulet i de Adelante Andalucía, Pilar González, han reclamat hui al Govern un impuls al Corredor Mediterrani en els trams Almería-Granada i Almeria-Múrcia “perquè és vital per a les nostres economies i perquè són obres anunciades que arrosseguen un gran retard i que podrien estar executant-se ja per a guanyar temps”.

D’altra banda, han demanat accelerar els projectes i les obres de construcció perquè es desbloquege el tram de Granada-Antequera, una obra que es troba parada i duplicar la via com més prompte millor per a permetre la circulació de mercaderies, així com l’execució d’Algesires-Bobadilla, un tram comú entre els dos corredors. Algesires-Bobadilla forma part dels dos corredors (el corredor Atlàntic que passa per Madrid i el Mediterrani en els seus dos ramals, un també passa per Madrid i l’altre connecta Algesires-Almería-València i Barcelona), per la qual cosa és també prioritària.

Espanya té un retard històric acumulat en matèria ferroviària a la qual s’ha de donar una resposta urgent, perquè la situació d’alguns trams segueix igual des de fa més de 100 anys, quan societats i empreses estrangeres les van construir, amb una visió de futur molt més àvida que ara, quan més urgent és ser ambiciós davant el problema de col·lapse ambiental al qual s’enfronta el nostre planeta a conseqüència de les emissions a l’atmosfera”, ha indicat Mulet.

Trenes de mercancías

La senadora Pilar González ha recordat les profundes reivindicacions de Granada per a no quedar-se desconnectada en la seua mobilitat i transport de persones i mercaderies, cap a Motril i cap a Guadix-Baza-Lorca “són infraestructures imprescindibles el desenvolupament de les províncies per les quals discorre i per a connectar l’orient andalús amb la conca mediterrània i la resta d’Europa”.

Totes dues formacions integrades en l’Esquerra Confederal del Senat coincideixen que un sistema de transports multimodal a manera d’aliança entre mitjans de transport a través d’infraestructures territorialitzades servirà per a superar la dependència de la carretera que té el nostre Estat.

Compromís y Adelante Andalucía reclaman en el Senado acelerar las obras del corredor en el tramo Almería-Granada y Almería-Murcia

Reclaman el desbloqueo del tramo de Corredor Granada-Antequera y la necesidad de duplicarla para las mercancías

Madrid, 15 de junio de 2021

Los portavoces de Compromís, Carles Mulet y de Adelante Andalucía, Pilar González, han reclamado hoy al Gobierno un impulso al Corredor Mediterráneo en los tramos Almería-Granada y Almería-Murcia “porque es vital para nuestras economías y porque son obras anunciadas que arrastran un gran retraso y que podrían estar ejecutándose ya para ganar tiempo”.

Por otro lado, han pedido acelerar los proyectos y las obras de construcción para que se desbloquee el tramo de Granada-Antequera, una obra que se encuentra parada y duplicar la vía cuanto antes para permitir la circulación de mercancías, así como la ejecución de Algeciras-Bobadilla, un tramo común entre los dos corredores. Algeciras-Bobadilla forma parte de los dos corredores (el corredor Atlántico que pasa por Madrid y el Mediterráneo en sus dos ramales, uno también pasa por Madrid y el otro conecta Algeciras-Almería-València y Barcelona), por lo que es también prioritaria. 

España tiene un retraso histórico acumulado en materia ferroviaria a la que se debe dar una respuesta urgente, pues la situación de algunos tramos sigue igual desde hace más de 100 años, cuando sociedades y empresas extranjeras las construyeron, con una visión de futuro mucho más ávida que ahora, cuando más urgente es ser ambicioso ante el problema de colapso ambiental al que se enfrenta nuestro planeta como consecuencia de las emisiones a la atmósfera”, ha indicado Mulet.

La senadora Pilar González ha recordado las profundas reivindicaciones de Granada para no quedarse desconectada en su movilidad y transporte de personas y mercancías, hacia Motril y hacia Guadix-Baza-Lorca “son infraestructuras imprescindibles el desarrollo de las provincias por las que discurre y para conectar el oriente andaluz con la cuenca mediterránea y el resto de Europa”.

Ambas formaciones integradas en la Izquierda Confederal del Senado coinciden en que un sistema de transportes multimodal a modo de alianza entre medios de transporte a través de infraestructuras territorializadas servirá para superar la dependencia de la carretera que tiene nuestro Estado.