València a 24 de desembre de 2020. L’esmena 2857 presentada per Compromís als PGE en el Senat, per adquirir un nou múltiplex que garantisca la reciprocitat entre les tv autonòmiques del País Valencià, Catalunya, Illes Balears i Aragón sols ha aconseguit els vots de Compromís, Coalición Canaria, Teruel Existe, Adelante Andalucia, Geroa Bai i Más Madrid. Junts per Cat s’ha abstés i PSOE, En Comú Podem, ERC, PNV, PP, o Ciudadanos han votat en contra i per tant no ha prosperat.

Compromís demanava  assignar 500.000 euros per a l ‘adquisició d’un múltiplex televisiu, assignat a la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència artificial del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, per a garantir la reciprocitat en la radiotelevisió pública entre les quatre comunitats autònomes que comparteixen l’ús habitual o esporàdic de la llengua comuna entre aquestes quatre CCAA.

Per al senador de Compromís, Carles Mulet la negativa de PSOE i partits assimilats a modificar una sola coma dels pressupostos generals de l’Estat tal i com van vindre des del Congrés, han impedit que cap de les més de 900 esmenes presentades per Compromís s’haja aprovat, però costa entendre doblement que partits que han volgut fet bandera de la reciprocitat, podent votar sols aquesta esmena i no la resta, i sabent que aquest vot si el PSOE i el PP no es sumen es queda en simbòlic i no trastoca la tramitació dels PGE, hagen optat pel NO. Nosaltres, a pesar d’aquest nou no, anem a continuar exigint poder vore les altres TV autonòmiques de les comunitats veïnes al nostre País”

Mulet ha reitera que si no es veu TV3, IB3 o Aragón TV al País Valencià, segurament és perquè qui té les competències a Madrid o fins i tot al País Valencià, no vol, és, a dir, el PSOE  “ tècnicament és molt fàcil, econòmicament insignificant, i legal al 100%, costa entendre que el departament autonòmic amb competències a poder fer efectiu aquest desplegament, en cinc anys no haja presentat cap avanç, des del PSOE no es vol fer possible aquesta reciprocitat per continuar mantenint el seu privilegiat “xiringuito” mediàtic alimentat amb diners públics, noves televisions, que no poden subvencionar amb diners pública valencià, no els faran propaganda, i això es veu no els quadra”