La coalició lamenta el front de “Junts pel No” que impedeix debatre esmenes als PGE o a la LOMLOE, pervertint les funcions del Senat
 
MADRID, 22 de diciembre de 2020
El senador de Compromís, Carles Mulet ha retret hui al PSOE el seu “nul interès” a arribar a acords amb formacions i interessos de diferents autonomies que han traslladat centenars d’esmenes als comptes “sense que hagen arribat a debatre’s a pesar que sí que s’ha cridat per a negociar a determinades forces. Negociacions a pes, de tant tens, tant vals”, ha retret.

 
El representant valencianista ha recordat que existeixen acords de governabilitat que hui dia “s’estan incomplint” amb les formacions que van propiciar la moció de censura que va desallotjar a Mariano Rajoy del Govern corrupte. “Si bé Compromís ha aconseguit en el Congrés notables millores en inversions per al País Valencià, constatem com existeix un gran descontent amb aquests comptes i voluntat de debatre-les i canviar-les i el bloc del ‘no’ o de Junts pel No els ha unit i així no incrementaran majories, sinó que les faran més pírriques”, ha lamentat.
 
Per al senador, no acceptar cap esmena no els valida a parlar en nom del consens i del diàleg, per la qual cosa ha anunciat que Compromís no votaria favorablement als comptes. “Quan tornen a casa per Nadal al PSOE i els seus socis preferents els costarà explicar el seu vot en contra i per què determinades esmenes o actuacions als seus pobles no estaven en l’agenda del Govern i en els comptes generals”, ha dit i ha anunciat que “presentarem, igual que vam fer amb els governs totalitaris del PP, batalla amb aquestes actuacions i continuarem treballant per la utilitat del Senat com a cambra de representació, legislativa i per millorar el país”.

Segon torn d’intervenció


Fruit de la col·laboració de Compromís amb diferents organitzacions com CHA, UPL, Coalició per Melilla o el PCAS, les esmenes valencianistes incloïen propostes per a Aragó, la regió Lleonesa, Melilla o Castella, així com de moviments socials i entitats de tot tipus. “Son unes esmenes que demanen que els diners de tots, es distribuisquen amb equitat i no pel tripijoc polític” i ha preguntat al Govern si “tals esmenes no mereixen una setmana més de negociació i revisió dels comptes i que acabe sent el Congrés qui els aprove dins del termini la setmana vinent”.

Carles Mulet: “No entiendo como pueden irse a sus pueblos votando en contra de enmiendas que les beneficiaban”

La coalición lamenta el frente de “Juntos por el No” que impide debatir enmiendas a los PGE o a la LOMLOE, pervirtiendo las funciones del Senado
 
MADRID, 22 de diciembre de 2020
El senador de Compromís, Carles Mulet ha reprochado hoy al PSOE su “nulo interés” en llegar a acuerdos con formaciones e intereses de distintas autonomías que han trasladado cientos de enmiendas a las cuentas “sin que hayan llegado a debatirse a pesar que sí que se ha llamado para negociar a determinadas fuerzas. Negociaciones a peso de tanto tienes, tanto vales”, ha reprochado.
 
El representante valencianista ha recordado que existen acuerdos de gobernabilidad que hoy en día “se están incumpliendo” con las formaciones que propiciaron la moción de censura que desalojó a Mariano Rajoy del Gobierno corrupto. “Si bien Compromís ha conseguido en el Congreso notables mejoras en inversiones para el País Valenciano, constatamos como existe un gran descontento con estas cuentas y voluntad de debatirlas y cambiarlas y el bloque del ‘no’ o de Junts pel No les ha unido y así no incrementarán mayorías, sino que las harán más pírricas”, ha lamentado.
 
Para el senador, no aceptar ninguna enmienda no les valida a hablar en nombre del consenso y del diálogo, por lo que ha anunciado que Compromís no votaría favorablemente a las cuentas. “Cuando vuelvan a casa por Navidad el PSOE y sus socios preferentes les costará explicar su voto en contra y por qué determinadas enmiendas o actuaciones en sus pueblos no estaban en la agenda del Gobierno y en las cuentas generales”, ha dicho y ha anunciado que “presentaremos, al igual que hicimos con los gobiernos totalitarios del PP, batalla con estas actuaciones y seguiremos trabajando por la utilidad del Senado como cámara de representación, legislativa y por mejorar el país”.
 
Fruto de la colaboración de Compromís con distintas organizaciones como CHA, UPL, Coalición por Melilla o el PCAS, las enmiendas valencianistas incluían propuestas para Aragón, la región Leonesa, Melilla o Castilla, así como de movimientos sociales y entidades de todo tipo. “Son unas enmiendas que piden que el dinero de todo, se distribuya con equidad y no por el pasteleo político” y ha preguntado al Gobierno si “tales enmiendas no merecen una semana más de negociación y revisión de las cuentas y que acabe siendo el Congreso quien los apruebe dentro del plazo la próxima semana”.