La Renda Valenciana d’Inclusió des de l’arribada del Govern del Botànic en 2015 ha dedicat 556,6 milions d’euros a aquesta prestació que beneficia a més de 55.000 persones

MADRID, 3 de novembre de 2020

El senador de Compromís Carles Mulet, ha acusat hui el ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá, de “mentir” i de comportar-se de manera “prepotent” a tenor dels seus mals resultats amb l’Ingrés Mínim Vital en tractar de comparar-lo amb la Renda Valenciana d’Inclusió, prestació a la qual ha menysvalorat. 

Mulet ha assenyalat en finalitzar la intervenció d’Escrivá que “la renda valenciana d’inclusió és de 2015 i ha passat malgrat l’infrafinançament que patim els valencians dels 20 milions als 229 actuals i té 55.000 beneficiaris i, li agrade o no al ministre, l’IMV ha beneficiat únicament en un context de crisi brutal i pandèmia a 18.000 ciutadans en quatre mesos. Són xifres de les quals no pot traure pit i confirmen que existia la necessitat de coordinar-se amb les comunitats autònomes la gestió d’aquesta prestació com li reclamava la vicepresidenta valenciana”.

Intervenció de Mulet sobre les prestacions

Les dades l’última estadística d’octubre del Govern a nivell estatal parla de 136.413 expedients aprovats d’1.017.104 de sol·licituds presentades. No aporten quantes d’aquestes 136.413 han sigut abonades, és a dir, únicament un 13% saben que han passat els tràmits. Si extrapolem les xifres de setembre on sí que figuren les rendes abonades, la quantitat és ridícula i “demostra la fallada del model, perquè detrás d’aqueix 90% no denegat ni abonat, està el drama de 800.000 o 900.000 famílies”.

Mulet li ha qüestionat al ministre que diferenciara “entre CCAA de primera, segona i tercera quan tots tenen transferida la competència. Finalment, el que ens temíem està ocorrent: l’administració partia de zero, no té mitjans humans, dades ni mecanismes, podrien generar-se duplicitats que acaben perjudicant les persones per haver enviat tard i malament els protocols i no ha sigut fins després del caos quan s’han obert a la cogestió amb les CCAA de l’IMV”.

El representant de Compromís ha recalcat que “volem que l’IMV funcione i beneficie al màxim nombre de persones possible, s’eviten duplicitats i es millore la gestió de les administracions i aquest tipus de prestacions servisca per a ajudar a les persones”. 

El valencianista ha recordat que estem parlant del manteniment vital de molta gent. “No es preocupe només de la foto. La instantània serà millor si no es deixa a ningú pel camí, si s’és diligent i si entre tots aconseguim reactivar l’economia i que prompte ningú necessite de rendes socials. Aquest ha de ser el nostre major èxit”, ha conclòs.

Mulet: “Escrivá miente al decir que el IMV es un éxito cuando tan solo ha reconocido 18.000 peticiones en València tras estos meses de crisis”

La Renda Valenciana d’Inclusió desde la llegada del Govern del Botànic en 2015 ha dedicado 556,6 millones de euros a esta prestación que beneficia a más de 55.000 personas

MADRID, 3 de noviembre de 2020

El senador de Compromís Carles Mulet, ha acusado hoy al ministro de Seguridad Social, Inclusión y Migraciones, José Luis Escrivá, de “mentir” y de comportarse de forma “prepotente” a tenor de sus malos resultados con el Ingreso Mínimo Vital al tratar de compararlo con la Renda Valenciana d’Inclusió, prestación a la que ha minusvalorado. 

Mulet ha señalado al finalizar la intervención de Escrivá que “la renda valenciana de inclusión es de 2015 y ha pasado a pesar de la infrafinanciación que sufrimos los valencianos de los 20 millones a los 229 actuales y tiene 55.000 beneficiarios y, le guste o no al ministro, el IMV ha beneficiado únicamente en un contexto de crisis brutal y pandemia a 18.000 ciudadanos en cuatro meses. Son cifras de las que no puede sacar pecho y confirman que existía la necesidad de coordinarse con las comunidades autónomas la gestión de esta prestación como le reclamaba la vicepresidenta valenciana”.

Los datos la última estadística de octubre del Gobierno a nivel estatal habla de 136.413 expedientes aprobados de 1.017.104 solicitudes presentadas. No aportan cuantas de estas 136.413 han sido abonadas, o sea, únicamente un 13% saben que han pasado los trámites. Si extrapolamos las cifras de septiembre donde sí figuran las rentas abonadas, la cantidad es ridícula y “demuestra el fallo del modelo, porque detrás de ese 90% no denegada ni abonada, está el drama de 800.000 o 900.000 familias”.

Mulet le ha afeado al ministro que diferenciara “entre CCAA de primera, segunda y tercera cuando todos tienen transferida la competencia. Finalmente, lo que nos temíamos está ocurriendo: la administración partía de cero, no tiene medios humanos, datos ni mecanismos, podrían generarse duplicidades que acaben perjudicando a las personas por haber enviado tarde y mal los protocolos y no ha sido hasta después del caos cuando se han abierto a la cogestión con las CCAA del IMV”.

El representante de Compromís ha recalcado que “queremos que el IMV funcione y beneficie al máximo número de personas posible, se eviten duplicidades y se mejore la gestión de las administraciones y este tipo de prestaciones sirva para ayudar a las personas”. 

El valencianista ha recordado que estamos hablando del sustento vital de mucha gente. “No se preocupe solo de la foto. La instantánea será mejor si no se deja a nadie por el camino, si se es diligente y si entre todos conseguimos reactivar la economía y que pronto nadie necesite de rentas sociales. Ese ha de ser nuestro mayor éxito”, ha concluido.