La iniciativa presentada reclama compromisos per a realitzar en tres mesos un estudi en l’estructura territorial de l’ens per a detectar les manques de personal i mitjans i corregir-ho
 
VALÈNCIA, 13 de juliol de 2020
El senador de Compromís , Carles Mulet, ha informat hui de la presentació d’una moció en la Comissió Mixta de Control Parlamentari de la Corporació RTVE i de les seues Societats que reclama el manteniment de la programació territorial de TVE en el territori valencià per la falta de mitjans. 
 
A finals de maig es va conèixer la decisió de la Direcció d’RTVE de dur a terme una retallada en els informatius territorials. Segons les informacions que han transcendit, la direcció d’RTVE va donar a conèixer la intenció de reduir a cinc minuts el principal informatiu autonòmic de TVE, que s’emet de dilluns a divendres a les 14 h. En conseqüència, una retallada de dotze minuts, una tercera part dels minuts diaris. 

Després d’un acord de les Direccions Territorials justificant que amb la plantilla que hi ha en els centres no arriben a cobrir els 27 minuts, finalment l’edició de les 14 h passaria de 25 minuts a 20 minutos i la de les 16 h de 12 minuts a 20 minutos. 
 
Per a Mulet “les diferents unitats informatives i centres territorials amb l’actual personal i mitjans no donen per a més, però la Direcció d’RTVE ha de plantejar-se si el seu model futur passa per autoreduir-se a la mínima expressió o donar un colp sobre la taula, detectar els problemes i actuar”. El senador ha recordat que la moció planteja el manteniment dels informatius territorials, el reforç de la informació en valencià, la seua producció pròpia i instar a cobrir els llocs de treball que estableix la Llei i el Mandat Marc que actualment no estan coberts, entre altres “com l’estudi en l’estructura territorial de l’ens per a detectar les mancances de personal i mitjans i corregir-les, per al que demanem un compromís de fer-ho en tres mesos, un termini assumible ja que s’estan donant molts diners a mitjans externs ignorant els de tots, els que consumeix la població per a obtenir la informació més pròxima ja que són garantia de proximitat i pluralitat territorial i lingüística”.

Compromís lleva a la Comisión medidas para acabar con la precariedad y recorte de contenidos en los centros territoriales de RTVE

La iniciativa presentada reclama compromisos para realizar en tres meses un estudio en la estructura territorial del ente para detectar las carencias de personal y medios y corregirlo

VALÈNCIA, 13 de julio de 2020
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha informado hoy de la presentación de una moción en la Comisión Mixta de Control Parlamentario de la Corporación RTVE y de sus Sociedades que reclama el mantenimiento de la programación territorial de TVE en el territorio valenciano por la falta de medios. 

A finales de mayo se conoció la decisión de la Dirección de RTVE de llevar a cabo un recorte en los informativos territoriales. Según las informaciones que han transcendido, la dirección de RTVE dio a conocer la intención de reducir a cinco minutos el principal informativo autonómico de TVE, que se emite de lunes a viernes a las 14 h. En consecuencia, un recorte de doce minutos, una tercera parte de los minutos diarios. 

Después de un acuerdo de las Direcciones Territoriales justificando que con la plantilla que hay en los centros no llegan a cubrir los 27 minutos, finalmente la edición de las 14 h pasaría de 25 minutos a 20 minutos, y la de las 16 h de 12 minutos a 20 minutos. 

Para Mulet “las distintas unidades informativas y centros territoriales con el actual personal y medios no dan para más, pero la Dirección de RTVE debe plantearse si su modelo futuro pasa por autoreducirse a la mínima expresión o dar un golpe sobre la mesa, detectar los problemas y actuar”. El senador ha recordado que la moción plantea el mantenimiento de los informativos territoriales, el refuerzo de la información en valenciano, su producción propia e instar a cubrir los puestos de trabajo que establece la Ley y el Mandato Marco que actualmente no están cubiertos, entre otras “como el estudio en la estructura territorial del ente para detectar las carencias de personal y medios y corregirlo, para lo que pedimos un compromiso de hacerlo en tres meses, un plazo asumible ya que se está dando mucho dinero a medios externos ignorando los de todos, los que ha consumido la población para obtener la información más próxima ya que son garantía de proximidad y pluralidad territorial y lingüística”.