La mitja distància de Castelló a Barcelona s’han quedat amb un sol dels tres trens per sentit habituals

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet  ha lamentat avui la falta de reacció per part de RENFE i el Govern, en no recuperar les freqüències dels trens de mitja distància, en la majoria de les línies OSP, (Obligació de serveis públics) fets que es trasllada igualment a serveis de connexió AVE entre ciutats mitjanes ( cas de Castelló o Osca, com ja s’havia denunciat recentment des de Compromís) .

Mulet ha posat com exemple la connexió en mitja distància entre València, Castelló, Tarragona i Barcelona, que és la que vertebra i dóna servei als pobles del litoral que no tenen parada d’Euromed. Dels tres trens d’anada i tornada entre la capital catalana i Castelló, sols s’ha quedat una; la resposta no pot ser reforçar l’Intercity, que no té parada en els municipis mitjans i menuts, i que són els que ara en temporada estival veuen com tornen a ells els veïns ara residents a les grans ciutats, o els turistes que tenen segona residència o estiuegen a aquests pobles.

Per al portaveu valencianista “ no té sentit voler reactivar el turisme, voler donar aparença de nova normalitat i tindre unes connexions ferroviàries precàries; perquè molta gent usa el tren per desplaçar-se des de o cap a la nostra costa, i ara se’ls obliga a anar en trens saturats; des de finals de la setmana passada per exemple ja no quedaven bitllets Alvia per vindre a València, Castelló, o Orpesa des de Madrid, Castella i Lleó o Astúries; aquest és el únic tren al dia que connecta Castelló amb el centre i nord de l’Estat. Com anem a parlar de nova normalitat d’aquesta manera?”
 

Per a Mulet “ aquesta crisi sanitària no pot ser l’excusa per desmantellar el servei ferroviari, que ja estava en el punt de mira dels responsables de RENFE i el ministeri d’Abalos, no hi ha explicació lògica ni raonable de com s’han recuperat algunes freqüències i altres arbitràriament no”
 

Compromís pide recuperar las frecuencias de los trenes de media distancia

Las medias distancias de Castelló en Barcelona se han quedado con un solo de los tres trenes por sentido habituales. El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet ha lamentado hoy la falta de reacción por parte de RENFE y el Gobierno, en no recuperar las frecuencias de los trenes de media distancia, en la mayoría de las líneas OSP, (Obligación de servicios públicos) hechos que se traslada igualmente a servicios de conexión AVE entre ciudades medianas ( caso de Castelló o Huesca, como ya se había denunciado recientemente desde Compromís) .

Mulet ha puesto como ejemplo la conexión en media distancia entre València, Castelló,Tarragona y Barcelona, que es la que vertebra y da servicio en los pueblos del litoral que no tienen parada de Euromed. De los tres trenes de ida y vuelta entre la capital catalana y Castelló, solo se ha quedado una; la respuesta no puede ser reforzar la Intercity, que no tiene parada en los municipios medianos y pequeños, y que son los que ahora en temporada estival ven como vuelven a ellos los vecinos ahora residentes en las grandes ciudades, o los turistas que tienen segunda residencia o veranean en estos pueblos.

Para el portavoz valencianista “ no tiene sentido querer reactivar el turismo, querer dar apariencia de nueva normalidad y tener unas conexiones ferroviarias precarias; porque mucha gente usa el tren para desplazarse desde o hacia nuestra costa, y ahora se los obliga a ir en trenes saturados; desde finales de la semana pasada por ejemplo ya no quedaban billetes Alvia para venir en València, Castelló, u Oropesa del Mar desde Madrid, Castilla y León o Asturias; este es el único tren en el día que conecta Castelló con el centro y norte del Estado. Como vayamos a hablar de nueva normalidad de este modo?”.

Para Mulet “ esta crisis sanitaria no puede ser la excusa para desmantelar el servicio ferroviario, que ya estaba en el punto de mira de los responsables de RENFE y el ministerio de Abalos, no hay explicación lógica ni razonable de cómo se han recuperado algunas frecuencias y otras arbitrariamente no”.