El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet ha demanat agilitat al Govern a materialitzar les mesures socials, ja que s’està veient que la majoria de les ajudes s’estan quedant en anuncis que no quallen a hora per la falta de recursos, per la falta d’instruccions clares, per criteris canviants o per una tramitació amb excessius obstacles.
Segons Mulet “La gent no viu d’anuncis i promeses, si no s’estan cobrant els ERTO, si no hi ha ingressos, però han de pagar hipoteques o lloguers d’on viuen, de poc serveixen rodes de premsa i grans titulars”.
Respecte a “l’Ordre, de 30 d’abril, per la qual es defineixen els criteris i requisits dels arrendataris d’habitatge habitual que poden accedir a les ajudes transitòries per a mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic per a fer front a la  COVID-19, està demostrant que d’urgent, està tenint poc, de nou, és una mesura bona i està tardat a poder-se aplicar, generant molt malestar i preocupació


Aquestes ajudes no s’estan podent tramitar i repercuteixen en la gent que no té ingressos i no pot fer front al pagament dels lloguers, i a la gent que tenen en els lloguers el seu únic ingrés (i molta d’aquesta gent no són especuladors o grans propietaris sinó gent molt modesta amb un segon o tercer immoble posat en el mercat del lloguer), per tant, estem parlant d’unes mesures que afecten tant a arrendats com arrendadors. No és diners a fons perduts, són préstecs a retornar, sense interessos, per a única i exclusiva finalitat és el pagament de la renda de l’arrendament de l’habitatge habitual”


Moltes entitats bancàries no poden atendre les peticions d’aquests crèdits ICO (que bàsicament són crèdits al 0% d’interés, de fins a 900 euros al mes durant sis mesos; 5400, per a fer front al pagament de lloguers). El Govern va tardar més d’un mes a oficialitzar en el BOE la mesura després de l’anunci, però el Govern no ha remés cap instrucció ni protocol als bancs, no existeix un procediment perquè les entitats remeten a l’ICO les peticions de les persones afectades i aquest les puga autoritzar, és l’ICO qui ha de desenvolupar el procediment i no l’estan fent i hi ha gent que porta més de dos mesos sense cap ingrés, i que han de pagar el seu lloguer.


Les oficines bancàries han d’atendre la demanda i desesperació d’aquestes persones, però no pot atendre en faltar tot el protocol i procediment informàtic, aquest tipus d’anuncis i publicacions oficials abans de tindre tot el procés ben articulat, generen més desorientació, nerviosisme i malestar.
Mulet ha recordat que “hi ha gent que no tenen cap matalàs econòmic, que estar dos mesos sense cobrar no el poden aguantar, i també hi ha  arrendadors que no poden estar dos mesos sense cobrar el lloguer, perquè en molts casos és el seu únic ingrés. Aquesta gent no pot viure d’anuncis, ha de viure de solucions. Òbviament aquestes mesures adoptades ens semblen estupendes, però han de ser efectives i urgents”