Carles Mulet: “La demanda està constatant que la gent demanava amb raó aquest servei que s’ha consolidat com una alternativa segura i ecològica al vehicle particular”

Castelló, 23 d’abril de 2020

Les xifres del nombre de bitllets venuts entre la Plana i el Maestrat en poc més d’un any (464.000 bitllets venuts) constaten l’alt grau d’acceptació del transport amb tren a les comarques del nord, ha assenyalat Carles Mulet, que va reclamar al Govern conèixer aquestes xifres. El senador va demanar una valoració de la posada en servei dels nous trens, la seua evolució i les previsions de reobertura d’estacions com les de Cabanes o Santa Magdalena.

Així, de la informació lliurada pel Govern es constata com les peticions de trens eren una demanda raonable, assumible i que demostra que si hi ha oferta existeix demanda. Són de lamentar els anys perduts sense aquest servei per baralles entre els principals partits i l’oblit i excuses que ve suportant el servei, que està cridat a ser el del futur, per la seguretat en els transports i sostenibilitat”, ha indicat el senat.

Al novembre de 2018 va entrar en funcionament la millora en les connexions amb tren entre Castello i Vinaròs. “L’esforç realitzat ha suposat una millora de les comunicacions i la mobilitat dels ciutadans de les diferents poblacions d’aqueix ámbito geográfico, tal com demostra la positiva resposta dels mateixos i el consegüent increment de viatges registrats”, diu la resposta oficial.

En núnero de bitllets venuts per a cadascuna de les estacions de la citada relació, des del 12 de novembre de 2018, data de posada en marxa del nou servei, fins al 31 de gener de 2020, ha sigut el següent:

Castelló:                            169.911
Benicàssim:                       37.062
Orpesa:                              68.378
Torreblanca:                     19.833
Alcalà de Xivert:               20.533
Benicarló-Peníscola:      73.684
Vinaròs:                              75.226

Això demostra que els serveis són viables si l’empresa s’ho proposa i serien encara més utilitzats si es dotaran dels mitjans humans i materials necessaris, augmentara la puntualitat i no es cancel·laren sorprenentment trens, alguna cosa que fa mossa entre els usuaris, que s’indignen i deixen de confiar en el servei”, ha indicat el senador. Al llarg del País Valencià, la coalició ha registrat centenars de demandes i incidències per l’empitjorament en el servei i existeix el compromís de millorar els casos descrits. “L’exemple d’implantació de trens regionals al Maestrat, malgrat ser cars i no ser de rodalia, són una demostració que la gent respon si se’ls fa cas i es presta un bon servei”, ha assenyalat el representant territorial valencià.

És de lamentar”, afegeix “que no dediquen ni una sola línia a donar explicacions o informació sobre la possible reobertura de les estacions de Santa Magdalena o Cabanes, per on passen les vies. Només un tren utilitzable per la majoria de poblacions i persones serà un èxit, en canvi si deixa de costat l’articulació comarcal, contribuirà a allunyar a les persones en comptes d’aproximar-les i ser concebut com una cosa útil”, ha conclòs.

REGIONALES MAESTRAT

Compromís destaca la aceptación del tren al Maestrat y reitera la necesidad de conectar a la circulación estaciones hoy cerradas

Carles Mulet: “La demanda está constatando que la gente pedía con razón este servicio que se ha consolidado como una alternativa segura y ecológica al vehículo particular”

Castelló, 23 de abril de 2020

Las cifras del número de billetes vendidos entre la Plana y el Maestrat en poco más de un año (464.000 billetes vendidos) constatan el alto grado de aceptación del transporte en tren en las comarcas del norte, ha señalado Carles Mulet, que reclamó al Gobierno conocer estas cifras. El senador pidió una valoración de la puesta en servicio de los nuevos trenes, su evolución y las previsiones de reapertura de estaciones como las de Cabanes o Santa Magdalena.

Así, de la información entregada por el Gobierno se constata como las peticiones de trenes eran una demanda razonable, asumible y que demuestra que si hay oferta existe demanda. Son de lamentar los años perdidos sin este servicio por peleas entre los principales partidos y el olvido y excusas que viene soportando el servicio, que está llamado a ser el del futuro, por la seguridad en los transportes y sostenibilidad”, ha indicado el senado.

En noviembre de 2018 entraron en funcionamiento la mejora en las conexiones en tren entre Castelló y Vinaròs. “El esfuerzo realizado ha supuesto una mejora de las comunicaciones y la movilidad de los ciudadanos de las distintas poblaciones de ese ámbito geográfico, tal y como demuestra la positiva respuesta de los mismos y el consiguiente incremento de viajes registrados”, reza la respuesta oficial.

En número de billetes vendidos para cada una de las estaciones de la citada relación, desde el 12 de noviembre de 2018, fecha de puesta en marcha del nuevo servicio, hasta el 31 de enero de 2020, ha sido el siguiente:

Castelló:                            169.911
Benicàssim:                       37.062
Orpesa:                              68.378
Torreblanca:                     19.833
Alcalà de Xivert:               20.533
Benicarló-Peníscola:      73.684
Vinaròs:                              75.226

Esto demuestra que los servicios son viables si la empresa se lo propone y serían todavía más utilizados si se dotarán de los medios humanos y materiales necesarios, aumentara la puntualidad y no se cancelaran sorpresivamente trenes, algo que hace mella entre los usuarios, que se indignan y dejan de confiar en el servicio”, ha indicado el senador. A lo largo del País Valenciano, la coalición ha registrado cientos de demandas e incidencias por el empeoramiento en el servicio y existe el compromiso de mejorar los casos descritos. “El ejemplo de implantación de trenes regionales en el Maestrat, pese a ser caros y no ser de cercanías, son una demostración que la gente responde si se les hace caso y se presta un buen servicio”, ha señalado el representante territorial valenciano.

Es de lamentar”, agrega “que no dediquen ni una sola línea a dar explicaciones o información sobre la posible reapertura de las estaciones de Santa Magdalena o Cabanes, por donde pasan las vías. Sólo un tren utilizable por la mayoría de poblaciones y personas será un éxito, en cambio si deja de lado la articulación comarcal, contribuirá a alejar a las personas en vez de aproximarlas y ser concebido como algo útil”, ha concluido.