Mulet considera necessari que algú s’excuse per imposar càrregues obligatòries per circular amb seguretat en el Corredor Mediterrani quan no ha sigut així en altres territoris i constreny a realitzar les intervencions necessàries per a solucionar la mobilitat en el seu traçat

València, 20 d’abril  de 2020
El senador valencià Carles Mulet ha reiterat al Govern una pregunta per a conèixer “si el Govern actual demanarà disculpes per haver-nos fet pagar injustament pels peatges en l’AP-7 des de 1986”. En una resposta el Govern ha indicat que “s’ha complit amb el contracte concessional en els termes acordats en el seu moment, en l’adjudicació de la concessió i en la resta de modificacions concessionals aprovades amb posterioritat”, quelcom que per al valencianista “és totalment insuficient i no concreta res, deixant clar que prefereixen no contestar a la incòmoda pregunta i donar resposta als drets del senador fent preguntes”.

Per això el representant els ha recordat “com d’injustos, immorals i clarament reprotxables son els peatges només a determinades zones” i els ha reiterat la pregunta.

Accessos autopista
D’altra banda, el Govern tampoc concreta dates sobre les actuacions a realitzar en l’AP-7 de cara a millorar l’accessibilitat al vial des dels municipis pels quals transcorre. “Ens deriven de nou a l’Estudi previ de demanda de trànsit després de la supressió del peatge i necessitat d’actuacions en la Xarxa de Carreteres de l’Estat i ens parlen de futuribles possibles i que seria necessari la redacció de nous projectes i tràmits”, ha indicat Mulet. Per al senador “l’execució d’aquests tràmits haurien de ser molt més àgils ja que aquest important vial permetria accessos ràpids i dotar de seguretat la xarxa viària de nombroses comarques i aportar solucions i valor afegit en la recuperació econòmica de les nostres empreses”, per la qual cosa ha reclamat que s’executen els accessos inicialment previstos i anunciats, com l’eixida en la N-238 Alcanar-Vinaròs, Benicàssim, millora de la capacitat del by-pass, enllaços de la Safor, un Via-Parc des de la N-332 (no un accés) entre Gata i Pedreguer, Altea, Alfàs del Pi   i La Nucia , pendents des de 2019. Oliva és l’única activa d’una inversió estimada en territori valencià superior als 200 milions d’euros.

20042020 preguntes accesos i disculpes ap7

El Gobierno evita disculparse por haber aprobado peajes en 1986 y demora soluciones urbanísticas para la AP-7

Mulet considera necesario que alguien se excuse por imponer cargas obligatorias por circular con seguridad en el Corredor Mediterráneo cuando no ha sido así en otros territorios y apremia a realizar las intervenciones necesarias para solucionar la movilidad en su trazado

València, 20 de abril de 2020
El senador valenciano Carles Mulet ha reiterado al Gobierno una pregunta para conocer “si el Gobierno actual va a pedir disculpas por habernos hecho pagar injustamente por los peajes en la AP-7 desde 1986”. En una respuesta el Gobierno ha indicado que “se ha cumplido con el contrato concesional en los términos acordados en su momento, en la adjudicación de la concesión y en el resto de modificaciones concesionales aprobadas con posterioridad”, algo que para el valencianista “es totalmente insuficiente y no concreta nada, dejando claro que prefieren no contestar a la incómoda pregunta y dar respuesta a los derechos del senador haciendo preguntas”.

Por ello el representante les ha recordado “lo injusto, inmoral y claramente reprochables de los peajes a determinadas zonas” y les ha reiterado la pregunta.

Accesos autopista
Por otro lado, el Gobierno tampoco concreta fechas sobre las actuaciones a realizar en la AP-7 de cara a mejorar la accesibilidad al vial desde los municipios por los que transcurre. “Nos derivan de nuevo al Estudio previo de demanda de tráfico tras la supresión del peaje y necesidad de actuaciones en la Red de Carreteras del estado y nos hablan de futuribles posibles y que sería necesario la redacción de nuevos proyectos y trámites”, ha indicado Mulet. Para el senador “la ejecución de estos trámites deberían ser mucho más ágiles ya que este importante vial permitiría accesos rápidos y dotar de seguridad la red viaria de numerosas comarcas y aportar soluciones y valor añadido en la recuperación económica de nuestras empresas”, por lo que ha reclamado que se ejecuten los accesos inicialmente previstos y anunciados, como la salida en la N-238 Alcanar-Vinaròs, Benicàssim, mejora de la capacidad del by-pass, enlaces de la Safor, un Via-Parc desde la N-332 (no un acceso) entre Gata y Pedreguer, Altea, Alfàs del Pi y La Nucia, pendientes desde 2019. Oliva es la única activa de una inversión estimada en territorio valenciano superior a los 200 millones de euros.