Mulet recorda les expectatives de molta gent en què un Govern progressista recuperaria els diners de tots per a polítiques socials i inversió
València, 8 d’abril de 2020
El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha tornat a exigir al Govern que prenga mesures per a reclam ar a la banca que retorne els diners pendents d’abonar a les arques públiques pel rescat bancari de 2012.
Mulet ha recomanat a l’executiu que mire els passos donats per la veïna Portugal, el president de la qual va ser clar a l’hora de recordar a la banca que li deu al país una contribució molt important pels anys de la crisi i ara és el moment que retribuïsca als portuguesos aqueix suport. “Cada portuguès va contribuir per a fer viables els bancs. En aquest moment, sabent que la banca està estabilitzada, és l’ocasió de retribuir als portuguesos pel que vam fer“, va declarar el president de la República veïna.
Espanya, no va ser menys. Però estos bancs, 8 anys després, han generat beneficis i com ja venim denunciant des de fa dos anys, “tocaria que tant el Govern com el FROB valoraren si són lícits i socialment responsables alguns negocis que, amb diners públics que s’estan sostenint en bancs intervinguts, com són el finançament de la fabricació i venda d’armes i començaren els diners prestats a repercutir en la societat que amb molt de sacrifici els va salvar”.
Davant la situació d’emergència, segons el portaveu de Compromís, “el Govern hauria de ser menys complaent amb la banca” i explorar el retorn de quanta més quantitat prestada millor. “Obviamente tot l’import del deute serà impossible, però un bon pessic segur, seria positiu i exemplaritzant, més quan tots els ciutadans i ciutadanes patirem aquesta crisi i haurem d’adaptar les nostres vides i economies”, ha dit.
Mulet ha afirmat que “mesures com moratòries en el pagament d’hipoteques o crèdits personals sónun bon pas que naix de la voluntat de l’executiu més que del sector bancari, però es queda curt”. La banca encara deu als ciutadans i ciutadanes d’aquest país 62.754 milions d’euros. Mulet ha assegurat que “seguramente fan ara més falta que mai”. Per això ha comminat al Govern al fet que negocie amb aquestes entitats recuperar de manera urgent el màxim possible. Recordem com a part del Govern va fer bandera i promesa electoral d’exigir aqueix rescat si accedia al Govern. “Ara és el moment de complir promeses i evitar tebieses”, ha sentenciat.
Compromís pide al Gobierno que emule a Portugal y pida a la banca el retorno de las ayudas recibidas para su rescate
Mulet recuerda las expectativas de mucha gente en que un Gobierno progresista recuperaría el dinero de todos para políticas sociales e inversión
València, 8 de abril de 2020
El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha vuelto a exigir al Gobierno que tome medidas para reclamar a la banca que retorne el dinero pendiente de abonar a las arcas públicas por el rescate bancario de 2012.
Mulet ha recomendado al ejecutivo que mire los pasos dados por la vecina Portugal, cuyo presidente fue claro a la hora de recordar a la banca que le debe al país una contribución muy importante por los años de la crisis y ahora es el momento de que retribuya a los portugueses ese apoyo. “Cada portugués contribuyó para hacer viables los bancos. En este momento, sabiendo que la banca está estabilizada, es ocasión de retribuir a los portugueses lo que hicimos“, declaró el presidente de la República vecina.
España, no fue menos. Pero estos bancos, 8 años después, han generado beneficios y como ya venimos denunciando desde hace dos años, “tocaría que tanto el Gobierno como el FROB valoraran si son lícitos y socialmente responsables algunos negocios que, con dinero público, se están sosteniendo en bancos intervenidos, como son la financiación de la fabricación y venta de armas y empezara el dinero prestado a repercutir en la sociedad que con mucho sacrificio les salvó”.
Ante la situación de emergencia, según el portavoz de Compromís, “el Gobierno debería ser menos complaciente con la banca” y explorar el retorno de cuanta más cantidad prestada mejor. “Obviamente todo el montante de la deuda va a ser imposible, pero un buen pellizco seguro, sería positivo y ejemplarizante, más cuando todos los ciudadanos y ciudadanas vamos a sufrir esta crisis y vamos a tener que adaptar nuestras vidas y economías”, ha dicho.
Mulet ha afirmado que “medidas como moratorias en el pago de hipotecas o créditos personales sonun buen paso que nace de la voluntad del ejecutivo más que del sector bancario, pero se queda corto”. La banca todavía debe a los ciudadanos y ciudadanas de este país 62.754 millones de euros. Mulet ha asegurado que “seguramente hacen ahora más falta que nunca lo han hecho”. Por eso ha conminado al Gobierno a que negocie con estas entidades recuperar de manera urgente el máximo posible. Recordamos como parte del Gobierno hizo bandera y promesa electoral de exigir ese rescate si accedia al Gobierno. “Ahora es el momento de cumplir promesas y evitar tibiezas”, ha sentenciado.