El portaveu de Compromís , Carles Mulet, amb més de 20.000 iniciatives destaca enfront de l’activitat dels expresidents Fabra i Lerma que han restat impassibles davant la greu crisi citrícola i l’infrafinançament que patim els valencians
Madrid, 11 de març de 2019
El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, finalitza la XII Legislatura concentrant la major part d’iniciatives referides al territori valencià. Mulet, portaveu de la coalició a la Cambra Alta amb més de 15.700 preguntes escrites, 4.456 sol·licituds d’informes, mocions i preguntes orals és, sense cap dubte el més actiu del Senat. L’activitat del portaveu i senador territorial de Compromís supera la de la resta de representants territorials valencians junts (Joan Lerma (126), Pilar Lima, Luis Crisol, Alberto Fabra(15) i Antonio Clemente) i també dels de la resta de les altres autonomies.
El senador ha realitzat alhora funcions d’enllaç amb altres formacions polítiques de l’Estat (extremenyes, aragoneses, castellanes, lleoneses, aragoneses i balears, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.
També s’ha significat per la defensa de les llengües cooficials i no oficials que es parlen en nombrosos territoris, reclamant un estatus i protecció com la resta de les llengües oficials, en la mesura que Espanya està obligada després de formar la Carta Europea de Llengües Minoritàries i, fins i tot, va ser el primer a parlar en asturià-lleonès o extremeny. Mulet també ha promogut una campanya intensa per esborrar dels carrers les denominacions que incompleixen la vigent Llei de Memòria Històrica. Amb una iniciativa d’enviament de cartes amb requeriments als ajuntaments, uns 530 han canviat prop de 2.000 carrers dedicats a militars, colpistes, dictadors i assassins. (Ací es pot consultar el mapa https://bit.ly/2VWiTWb). També va promoure una Proposició de Llei de Memòria Democràtica i pel Reconeixement de les Víctimes del Franquisme, que va ser rebutjada amb els vots del PP; va reclamar més fons per exhumar fosses i ha liderat la lluita contra l’abandonament del Govern de la citricultura valenciana i estatal. Els dos senadors de Compromís van ser els únics a votar en contra l’Acord europeu amb els països de Sud-àfrica que està perjudicant la comercialització de cítrics i ha enfonsat a centenars de petites explotacions i destruït milers de llocs de treball i han vist aprovades les seves iniciatives (en ple i comissió) per reclamar una campanya de promoció dels cítrics, exigint l’activació de la clàusula de salvaguarda o per a la inclusió d’aquests en la llista de vegetals d’alt risc.
Entre els dos van registrar més de 700 esmenes als pressupostos generals de l’estat d’aquests anys i els seus respectius vetos, incorporant també esmenes de la Chunta, Partit Castellà, Més per Mallorca, Coalició Caballas, UPL, o el Col·lectiu Ciutadans del Regne de Lleó entre altres.
Carles Mulet revienta las estadísticas de actividad de todos los senadores territoriales en la XII legislatura
El portavoz y senador territorial, Carles Mulet,con más de 20.000 iniciativas destaca frente a la actividad de los expresidentes Fabra y Lerma que han permanecido impasibles ante la grave crisis citrícola y la infrafinanciación que sufrimos los valencianos
Madrid, 11 de marzo de 2019
El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, finaliza la XII Legislatura concentrando la mayor parte de iniciativas referidas al territorio valenciano. Mulet, portavoz de la coalición en la Cámara Alta con más de 15.700 preguntas escritas, 4.456 solicitudes de informes, mociones y preguntas orales es, sin lugar a dudas el más activo del Senado. La actividad del portavoz y senador territorial de Compromís supera la del resto de representantes territoriales valencianos juntos (Joan Lerma (126), Pilar Lima, Luis Crisol, Alberto Fabra (15) y Antonio Clemente) y también del resto de las otras autonomías.
El senador ha realizado a la vez funciones de enlace con otras formaciones políticas del Estado (extremeñas, aragonesas, castellanas, leonesas, aragonesas y baleares, además de las ciudades autónomas de Ceuta y Melilla).
También se ha significado por la defensa de las lenguas cooficiales y no oficiales que se hablan en numerosos territorios reclamando unstatusy protección como el resto de las lenguas oficiales, en tanto en cuanto España está obligada tras formar la Carta Europea de Lenguas Minoritarias e incluso fue el primero en hablar en asturiano-leonés o extremeño. Mulet también ha promovido una campaña intensa para borrar de las calles las denominaciones que incumplen la vigente Ley de Memoria Histórica. Con una iniciativa de envío de cartas con requerimientos a los ayuntamientos, unos 530 han cambiado cerca de 2.000 calles dedicadas a militares, golpistas, dictadores y asesinos. (Aquí puede consultarse el mapa https://bit.ly/2VWiTWb). También promovió una Proposición de Ley de Memoria Democrática y por el Reconocimiento de las Víctimas del Franquismo, que fue rechazada con los votos del PP, reclamó más fondos para exhumar fosas y ha liderado la lucha contra el abandono del Gobierno de la citricultura valenciana y estatal. Los dos senadores de Compromís fueron los únicos en votar en contra el Acuerdo europeo con los países de Sudáfrica que está perjudicando la comercialización de cítricos y ha hundido a cientos de pequeñas explotaciones y destruido miles de puestos de empleo y han visto aprobadas sus iniciativas (en pleno y comisión) para reclamar una campaña de promoción de los cítricos, exigiendo la activación de la cláusula de salvaguardia o para la inclusión de éstos en la lista de vegetales de alto riesgo.
Entre los dos registraron más de 700 enmiendas a los Presupuestos Generales del estado de estos años y sus respectivos vetos, incorporando también enmiendas de la Chunta, Partido Castellano, Més per Mallorca, Coalición Caballas, UPL, o el Colectivo Ciudadanos del Reino de León entre otros.