Compromís convida a Pedro Saura a conèixer el perill que suposa l’intens trànsit de la CV-13 per la irresponsabilitat del Govern

Carles Mulet: “És injust que el Govern desvie el trànsit per aquesta carretera i admeta el coneixement de la problemàtica i la manca de bonificacions en l’Ap-7”

Madrid 8 de febrer de 2019
El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat hui el seu malestar davant la resposta del secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment, Pedro Saura, en la qual admet el coneixement de la problemàtica de la perillositat i congestió de la CV-10 i CV-13 pel desviament del trànsit de la N-340 a la Plana i es conforme amb la hipotètica liberalització de l’Ap-7 a finals d’any i la mínima bonificació existent cap l’Hospitalet des de Peníscola.

El també senador territorial valencià li va reclamar mesures “davant d’una mesura irresponsable de desviar l’intens trànsit de la N-340 per la CV-13 que no es va dissenyar per a tal quantitat de trànsit i que va traslladar el problema de sinistralitat, decisió presa sense avisar els comerços afectats per aquesta decisió, ignorant als valencians a l’hora de bonificar l’AP-7, quan el normal hagués estat desviar el trànsit de la Plana per l’AP-7 com han fet a Catalunya i plantejar bonificacions en moltes altres comarques del territori valencià. Sembla que per a José Luís Ábalos el territori valencià no acabe a Guardamar, és intolerable tal greuge”.

En aquest sentit Mulet va convidar a Saura a conèixer de primera mà i circular per la CV-13 per conèixer la quantitat de camions que circulen per un sol carril per sentit amb un traçat de fortes pendents i sinuós. “Si damunt coneixen la problemàtica i admeten l’error és encara més flagrant i indignant que no estiguen en marxa ja les mesures per descongestionar no només la CV-13 sinó la N-332 i N-340 en molts altres llocs”, ha indicat i ha advocat per “una política al servei de les persones i no la desesperant política de defensa de les concessionàries”.

Des de la coalició han reclamat tant a PP com a PSOE al Govern, també via mocions i esmenes als PGE, la liberalització immediata d’aquest vial de pagament com a alternativa ràpida i sense major afecció territorial a la construcció de les variants i autovies que precisen els saturats carreteres estatals, fruit de la poca inversió i mala planificació realitzada en els darrers anys des de l’Estat en aquest territori.

Compromís invita a Pedro Saura a conocer el peligro que supone el intenso tráfico de la CV-13 por la irresponsabilidad del Gobierno

Carles Mulet: “Es injusto que el Gobierno desvíe el tráfico por esa carretera y admita el conocimiento de la problemática y la falta de bonificaciones en la Ap-7”

Madrid, 8 de febrero de 2019

El portavoz de Compromís, Carles Mulet, ha manifestado hoy su malestar ante la respuesta del secretario de Estado de Infraestructuras, Transporte y Vivienda del Ministerio de Fomento, Pedro Saura, en la que admite el conocimiento de la problemática de la peligrosidad y congestión de la CV-10 y CV-13 por el desvío del tráfico de la N-340 en la Plana y se conforme con la hipotética liberalización de la Ap-7 a finales de año y la mínima bonificación existente hacia l’Hospitalet desde Peñíscola.

El también senador territorial valenciano le reclamó medidas “ante una medida irresponsable de desviar el intenso tráfico de la N-340 por la CV-13 que no se diseñó para tal cantidad de tráfico y que trasladó el problema de siniestralidad, decisión tomada sin avisar a los comercios afectados por esta decisión, ignorando a los valencianos a la hora de bonificar la AP-7, cuando lo normal hubiese sido desviar el tráfico de la Plana por la AP-7 como han hecho en Cataluña y plantear bonificaciones en otras muchas comarcas del territorio valenciano. Parece que para José Luís Ábalos el territorio valenciano no acabe en Guardamar, es intolerable tal agravio”.

En este sentido Mulet invitó a Saura a conocer de primera mano y circular por la CV-13 para conocer la cantidad de camiones que circulan por un solo carril por sentido con un trazado de fuertes pendientes y sinuoso. “Si encima conocen la problemática y admiten el error es todavía más flagrante e indignante que no estén en marcha ya las medidas para descongestionar no solo la CV-13 sino la N332 y N-340 en muchos otros sitios”, ha indicado y ha abogado por “una política al servicio de las personas y no la desesperante política de defensa de las concesionarias”.

Desde la coalición han reclamado tanto a PP como a PSOE en el Gobierno, también vía mociones y enmiendas a los PGE, la liberalización inmediata de este vial de pago como alternativa rápida y sin mayor afección territorial a la construcción de las variantes y autovías que precisan las saturadas carreteras estatales, fruto de la poca inversión y mala planificación realizada en los últimos años desde el Estado en este territorio./div>

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *