Compromís demana al Govern que aborde amb diligència els pagaments, desmantellament i responsabilitats davant el fiasco del Castor

Jordi Navarrete demana el cessament de l’opacitat existent amb el projecte i informes de l’operativitat de les infraestructures executades i noves accions judicials

Madrid 5 de gener de 2019
El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha demanat al Govern que “defense els diners públics” i aborde “amb responsabilitat” els pagaments vinculats a la construcció i manteniment del projecte Castor, així com el futur d’aquest projecte energètic fallit.

El representant de Compromís ha manifestat que en 2019 “mantindrem la postura de rebuig total a aquest projecte, per perillós, innecessari, per la seua opaca tramitació i irresponsable desenllaç del Govern, que va pagar per un projecte inservible, mal executat i en el que va fallar tot”, per això Navarrete ha reclamat “un canvi autocrític de postura del Govern i que es pose del costat del contribuent que no ha de pagar milers de milions per un fracàs de tal magnitud i defense els diners de tots i la decència del servei públic”.

Compromís va intentar crear al Senat una comissió d’investigació sobre el projecte que el PP va frenar en solitari per evitar identificar responsables, accedir amb transparència als informes i auditories realitzades sobre la planta o conèixer la seua operativitat abans d’indemnitzar als promotors. “Demanem al PSOE ara al Govern que aborde els pagaments perquè tant les retribucions, manteniment que en fa Enagás o el pagament a Escal UGS s’ajuste al que els corresponga legalment, ja que no és de rebut que els consumidors siguen qui pague per unes instal·lacions inservibles i que generen sismicitat, ni que es castigue a qui va finançar els projectes o es pague als que no ho mereixen”, ha abundat.

Així, en opinió del castellonenc “serien desitjables noves accions a diverses bandes, des d’esclarir responsabilitats, exercir accions per recuperar els diners malgastat, auditar els treballs, tornar allò ingressat il·legítimament als consumidors i abordar d’una vegada el desmantellament de la planta”.

La coalició ha reclamat nous documents al Govern sobre el desmantellament de Castor en base als informes que disposa la ministra, dels quals ha reclamat una còpia.

05012019informedesmantellamentministracastor(1)

Compromís pide al Gobierno que aborde con diligencia los pagos, desmantelamiento y responsabilidades ante el fiasco del Castor

Jordi Navarrete pide el cese de la opacidad existente con el proyecto e informes de la operatividad de las infraestructuras ejecutadas y nuevas acciones judiciales

Madrid, 5 de enero de 2019
El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha pedido al Gobierno que “defienda el dinero público” y aborde “con responsabilidad” los pagos vinculados a la construcción y mantenimiento del proyecto Castor, así como el futuro de este proyecto energético fallido.

El representante de Compromís ha manifestado que en 2019 “mantendremos la postura de rechazo total a este proyecto, por peligroso, innecesario, por su opaca tramitación e irresponsable desenlace del Gobierno, que pagó por un proyecto inservible, mal ejecutado y en el que falló todo”, por eso Navarrete ha reclamado “un cambio autocrítico de postura del Gobierno y que se ponga del lado del contribuyente que no tiene por qué pagar miles de millones por un fracaso de tal magnitud y defienda el dinero de todos y la decencia del servicio público”.

Compromís intentó crear en el Senado una comisión de investigación sobre el proyecto que el PP frenó en solitario para evitar identificar a responsables, acceder con transparencia a los informes y auditorías realizadas sobre la planta o conocer su operatividad antes de indemnizar a los promotores. “Pedimos al PSOE ahora en el Gobierno que aborde los pagos para que tanto las retribuciones, mantenimiento de Enagás o el pago a Escal UGS se ajuste a lo que les corresponda legalmente, pues no es de recibo que los consumidores sean quien pague por unas instalaciones inservibles y que generan sismicidad, ni que se castigue a quien financió los proyectos o se pague a quienes no lo merecen”, ha abundado.

Así, en opinión del castellonense “serían deseables nuevas acciones a varias bandas, desde dilucidar responsabilidades, ejercer acciones para recuperar el dinero malgastado, auditar los trabajos, devolver el ingresado ilegítimamente a los consumidores y abordar de una vez el desmantelamiento de la planta”.
La coalición ha reclamado nuevos documentos al Gobierno sobre el desmantelamiento de Castor en base a los informes que maneja la ministra, de los que ha reclamado una copia.

[PDF] Pregunta castor desmantelamiento

Descarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *