Compromís retreu al PP la seua hipocresia i doble vara de mesurar amb les dictadures

Carles Mulet i Jordi Navarrete presenten gairebé 200 esmenes per condemnar països en els quals no es respecten els drets humans i que el PP ha rebutjat

VALÈNCIA, 21 DE NOVEMBRE DE 2018

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha presentat hui al Senat 187 esmenes en què es demanava al PP que inclogués en el seu moció de condemna de la vulneració de drets humans en països com Nicaragua, Cuba i Veneçuela a desenes de països que han estat qüestionats per ONGs i activistes. La moció es referia a vulneracions en països com l’Afganistan, Algèria, Angola, Azerbaidjan, Bahrain, Bielorússia, Brunei, Burundi, Cambodja, Camerun, República Centreafricana, el Txad, la Xina, al Congo, Cuba, Djibouti, Egipte, Guinea Equatorial, Eritrea, Etiòpia, Gabon, Iran, Iraq, Jordània, Kazakhstan, Kirguizistan, Laos, Líbia, el Marroc, Mauritània, Myanmar, Corea del Nord, Oman, Pakistan, Qatar, Rússia, Rwanda, Aràbia Saudita, Somàlia, Sudan, Swazilàndia, Síria, Tanzània, Turkia, Turkmenistan, Unió dels Emirats Àrabs Units, Uzbekistan, Veneçuela, Vietnam, Iemen i Zimbabwe.

Al PP no li ha sentat bé la nostra intervenció, amb exemples dels seus principals líders i referents amb dictadors i governs assassins, cosa que ens fa entristir, per la seua doble vara de mesurar i per la seua hipocresia i ens ha acusat de muntar un circ, cosa habitual en el PP“, ha indicat Mulet. “Però preferim que ens diguin que vam muntar un circ davant la nostra denúncia d’estar al túnel del terror en què el PP ha convertit al Senat. Poc podem servir d’exemple com a democràcia avançada. Imagino que tant de temps a la claveguera al final a un els ha de fer perdre l’olfacte i la decència política del que és una democràcia“, ha assenyalat el portaveu del PP.

Què ha fet el PP amb aquestes dictadures, com les de l’Àfrica? Ni la més mínima condemna. Tant de bo tingués la mateixa preocupació amb la resta de països i gent a la qual es vulneren els seus drets!“, ha afegit Mulet. Les esmenes de Compromís exigien el cessament d’abusos, detencions d’activistes i opositors, la pena de mort, la repressió de manifestants pacífics, existència de presos de consciència, demanar la democratització dels seus sistemes, respecte als col·lectius LGTBI, restriccions sobre els mitjans de comunicació, censura d’Internet, partits polítics, desaparició de periodistes, la vulneració de drets en el col·lectius de dones, les desaparicions forçades, detencions arbitràries, crims de dret internacional, respecte als refugiats o de càstigs físics. Els vots del PP i les seues confluències i Ciutadans ha permès aprovar aquesta moció, ignorant la resta de peticions.

Compromís afea al PP su hipocresía y doble vara de medir con las dictaduras

Carles Mulet Jordi Navarrete presentan casi 200 enmiendas para condenar a países en los que no se respetan los derechos humanos y que el PP ha rechazado

València, 21 de noviembre de 2018

El portavoz de Compromís, Carles Mulet, ha presentado hoy en el Senado 187 enmiendas en las que se pedía al PP que incluyera en su moción de condena de la vulneración de derechos humanos en países como Nicaragua, Cuba y Venezuela a decenas de países que han sido cuestionados por ONGs y activistas. La moción se refería a vulneraciones en países como Afganistán, Argelia, Angola, Azerbaiyán, Bahréin, Bielorrusia, Brunei, Burundi, Camboya, Camerún, República Centroafricana, el Chad, la China, el Congo, Cuba, Djibouti, Egipto, Guinea Ecuatorial, Eritrea, Etiopia, Gabón, Irán, Irak, Jordania, Kazajstán, Kirguistán, Laos, Libia, Marruecos, Mauritania, Myanmar, Corea del Norte, Omán, Pakistán, Qatar, Rusia, Ruanda, Arabia Saudí, Somalia, Sudán, Suazilandia, Siria, Tanzania, Turkía, Turkmenistán, Emiratos Árabes Unidos, Uzbekistán, Venezuela, Vietnam, Yemen y Zimbabwe.

Al PP no le ha sentado bien nuestra intervención, con ejemplos de sus principales líderes y referentes con dictadores y gobiernos asesinos, algo que nos hace entristecer, por su doble vara de medir y por su hipocresía y nos ha acusado de montar un circo, algo habitual en el PP”, ha indicado Mulet. “Pero preferimos que nos digan que montamos un circo ante nuestra denuncia que estar en el túnel del terror en el que el PP ha convertido al Senado. Poco podemos servir de ejemplo como democracia avanzada. Imagino que tanto tiempo en la cloaca al final a uno les debe hacer perder el olfato y la decencia política de lo que es una democracia”, ha señalado al portavoz del PP.

“¿Qué ha hecho el PP con estas dictaduras, como las de África? Ni la más mínima condena. ¡Ojalá tuviera la misma preocupación con el resto de países y gente a la que se vulneran sus derechos!”, ha abundado Mulet. Las enmiendas de Compromís exigián el cese de abusos, detenciones de activistas y opositores, la pena de muerte, la represión de manifestantes pacíficos, existencia de presos de conciencia, pedir la democratización de sus sistemas, respeto a los colectivos LGTBI, restricciones sobre los medios de comunicación, censura de Internet, partidos políticos, desaparición de periodistas, la vulneración de derechos en el colectivos de mujeres, las desapariciones forzadas, detenciones arbitrarias, crímenes de derecho internacional, respeto a los refugiados o de castigos físicos. Los votos del PP y sus confluencias y Ciudadanos ha permitido aprobar esta moción, ignorando el resto de peticiones.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *