Revisen els ponts de l’autopista després de les pluges torrencials i les alertes llançades des de Compromís

Treballadors inspeccionen ponts i fonaments. Col·lectius veïnals per la via judicial i Compromís al Senat han alertat del deteriorament de les infraestructures i reclamat el seu manteniment

Madrid, 8 de novembre de 2018

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha manifestat hui la seua satisfacció pels treballs de manteniment i inspecció que s’estan realitzant en els principals ponts de l’AP-7 al seu pas pels principals barrancs i rius de Benicarló i Vinaròs com Aiguaoliva o Barbiguera. Aquests punts, tant per la Federació d’Associacions de Veïns de les Terres de l’Ebre per la via judicial com Compromís des del mes d’agost, van ser posats en qüestió en mostrar, aparentment, signes de deteriorament causats principalment pels efectes del drenatge després de les fortes pluges.

Les recents pluges torrencials encara van deteriorar més les estructures, com va denunciar el passat dia 22 Navarrete, quan va reiterar la petició de realitzar una revisió urgent a l’AP-7 per garantir l’estabilitat de les estructures que salven rius i barrancs de la comarca del Maestrat, després de la ingent quantitat de pluja que caiguda en els últims dies i que va discórrer fins al mar. Així mateix van denunciar la situació dels ponts a Gata i Benissa(Alacant), que aparentment pateixen de les mateixes deficiències que els del Maestrat.

Els senadors van sol·licitar al Govern informes de l’empresa concessionària del manteniment realitzat, garanties de la seguretat dels mateixos i un reforç de les estructures. Ja en 2016 el senador Carles Mulet va realitzar preguntes al respecte. El Govern va contestar que el que es veia a les imatges era la fonamentació del pont, però que l’estructura “té fonamentació profunda del tipus pila-piló i no presenta cap problema estructural“. Els episodis de pluges van deixar les columnes i suports de les estructures dels ponts amb un aspecte preocupant. “Celebrem que s’hagen pres seriosament les denúncies, preguntes i sol·licituds d’informe rebudes, ja que abans de res hi ha la seguretat de les persones i els seus usuaris. Desgràcies com l’ensorrament viscut a Itàlia el passat estiu ens serveixen de vegades per fixar-nos en la seguretat de les coses i és ací on les empreses i l’administració han de ser diligents, especialment quan una concessionària du tants anys explotant un vial que ha de mantenir en perfecte estat de revista i a la qual li acaba el contracte en poc més d’un any“, ha conclòs el senador per Castelló.

08112018preguntanavarretepontse 08112018preguntanavarretepontsd 08112018preguntanavarretepontsc 08112018preguntanavarretepontsb 08112018preguntanavarrete

Revisan los puentes de la autopista tras las lluvias torrenciales y las alertas lanzadas desde Compromís

Trabajadores inspeccionan puentes y cimientos. Colectivos vecinales por la vía judicial y Compromís en el Senado han alertado del deterioro de las infraestructuras y reclamado su mantenimiento

Madrid, 8 de noviembre de 2018

El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha manifestado hoy su satisfacción por los trabajos de mantenimiento e inspección que se están realizando en los principales puentes de la AP-7 a su paso por los principales barrancos y ríos de Benicarló y Vinaròs como Aiguaoliva o Barbiguera. Estos puntos, tanto por la Federació d’Associacions de Veïns de les Terres de l’Ebre por la vía judicial como Compromís desde el mes de agosto, fueron puestos en cuestión al mostrar aparentemente signos de deterioro causados principalmente por los efectos del drenaje tras las fuertes lluvias.

Las recientes lluvias torrenciales todavía deterioraron más las estructuras, como denunció el pasado día 22 Navarrete, cuando reiteró la petición de realizar una revisión urgente en la AP-7 para garantizar la estabilidad de las estructuras que salvan ríos y barrancos de la comarca del Maestrat, tras la ingente cantidad de lluvia que caída en los últimos días y que discurrió hasta el mar. Asimismo denunciaron la situación de los puentes en Gata y Benissa (Alacant), que aparentemente adolecen de las mismas deficiencias que los del Maestrat.

Los senadores solicitaron al Gobierno informes de la empresa concesionaria del mantenimiento realizado, garantías de la seguridad de los mismos y un refuerzo de las estructuras. Ya en 2016 el senador Carles Mulet realizó preguntas al respecto. El Gobierno contestó que lo que se veía en las imágenes era la cimentación del puente, pero que la estructura “tiene cimentación profunda del tipo pila-pilote y no presenta ningún problema estructural”. Los episodios de lluvias dejaron las columnas y soportes de las estructuras de los puentes con un aspecto preocupante. “Celebramos que se hayan tomado en serio las denuncias, preguntas y solicitudes de informe recibidas, ya que ante todo está la seguridad de las personas y sus usuarios. Desgracias como el derrumbe vivido en Italia el pasado verano nos sirven a veces para fijarnos en la seguridad de las cosas y es aquí donde las empresas y la administración deben ser diligentes, especialmente cuando una concesionaria lleva tantos años explotando un vial que debe mantener en perfecto estado de revista y a la que le acaba el contrato en poco más de un año”, ha concluido el senador por Castelló.

Descarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *