El Govern torna a utilitzar malament els topònims de Vinaròs-Castelló una setmana després d’assegurar que no ho faria

En una recent resposta admetia el seu error i assegurava que gastaria l’oficial i no ‘Vinaroz’

Madrid, 8 de novembre de 2018

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha lamentat que el Govern, en la invitació a l’acte de presentació dels nous serveis ferroviaris de passatgers Castelló-Vinaròs previst per a dilluns que utilitze de nou els topònims Vinaroz-Castellón per referir-se a Vinaròs i Castelló.

Aquesta mateixa setmana el Govern ha assegurat que “des del Govern es fa un important esforç per emprar les denominacions oficials dels municipis, el que serà tingut en consideració en futures respostes a iniciatives parlamentàries” i a l’octubre va remarcar que “utilitzarà la denominació oficial del registre d’entitats locals“.

El senador ha lamentat que “quelcom que hauria d’estar realitzant ja sense que ningú l’hi demane, en compliment de la llei i reconeixent la vigència i respecte cap a la pluralitat de llengües i cultures de l’Estat, se seguisca incomplint per part del Govern central, governe qui governe“, en aquest sentit ha reclamat una major sensibilitat amb les llengües de l’Estat i els topònims de cada lloc “ja que alguns grinyolen cada vegada més“.

28102018-toponim-vinaròs-r 28102018-toponim-vinaròs vinaroz vinaroz r

El Gobierno vuelve a utilizar mal los topónimos Vinaròs-Castelló una semana después de asegurar que no lo haría 

En una reciente respuesta admitía su error y aseguraba que gastaría el oficial y no ‘Vinaroz’

Madrid, 8 de noviembre de 2018

El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha lamentado que el Gobierno, en la invitación al acto de presentación de los nuevos servicios ferroviarios de pasajeros Castelló-Vinaròs previsto para el próximo lunes utilice de nuevo el topónimo Vinaroz para referirse a Vinaròs y Castellón.

Esta misma semana el Gobierno ha asegurado que “desde el Gobierno se hace un importante esfuerzo para emplear las denominaciones oficiales de los municipios, lo que será tenido en consideración en futuras respuestas a iniciativas parlamentarias” y en octubre remarcó que “utilizará la denominación oficial del registro de entidades locales”.

El senador ha lamentado que “algo que debiera estar realizando ya sin que nadie se lo pida, en cumplimiento de la ley y reconociendo la vigencia y respeto hacia la pluralidad de lenguas y culturas del Estado, se siga incumpliendo por parte del Gobierno central, gobierne quien gobierne”, en este sentido ha reclamado una mayor sensibilidad con las lenguas del Estado y los topónimos de cada lugar “ya que algunos chirrían cada vez más”.

Descarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *