Compromís exigeix al Govern que aplique ja les bonificacions de l’AP-7 acordades per al tram valencià

Els senadors valencianistes han exigit a l’executiu l’aplicació immediata de la moció de Compromís votada al Senat per bonificar el tram de l’AP7 en territori valencià i garantir la gratuïtat un cop finalitze la concessió

Madrid, 26 d’octubre de 2018

Els senadors de Compromís, Carles Mulet Jordi Navarrete, han exigit al Govern espanyol que aplique ja les bonificacions que es van aprovar en una moció al Senat per l’AP-7 en el seu tram valencià a instàncies de la coalició valenciana i que també va subscriure el ministre Ábalos. Tots dos van assenyalar la necessitat d’aplicar en territori valencià les bonificacions que ja fa mesos que s’apliquen a Catalunya, especialment en els trams on no hi ha alternatives gratuïtes a la N-340 o N-332 i alta sinistralitat.

Així, han destacat que “el ministeri únicament ha aplicat les bonificacions al Maestrat fins Peníscola, incomplint la resta de compromisos adquirits amb el tram d’AP7 restant en territori valencià“. A més, els senadors mantenen la necessitat de garantir la gratuïtat de l’autopista un cop finalitze la concessió, sense que contemplen nous tipus de cànons, eurovinyetes, peatges tou o, en l’ombra o compensacions econòmiques pel seu manteniment a mans de concessions, el que suposaria una nova “privatització encoberta del vial“.

Mulet ha destacat que “una vegada finalitzada la concessió, no hi ha cap tipus de forma de gestió, explotació o manteniment que no siga plenament públic i amb càrrec a l’Administració General de l’Estat” i s’ha mostrat “tremendament preocupat per les intencions que es poden intuir després d’escoltar al ministre Ábalos al Congrés a l’assegurar que no havia parlat de gratuïtat, quan tant ell com la seua formació sí que han recolzat la gratuïtat d’aquest vial després de dècades de negoci per part de les concessionàries“.

El portaveu dels valencianistes ha recordat que el poble valencià “no entendria una nova traïció en la forma que fora i que aquest vial no fora lliure de pagament a partir del primer de gener de 2020” i ha demanat al PSOE “lleialtat” i que “es preocupe en garantir l’adequat manteniment del vial perquè aquest siga lliurat en perfectes condicions a l’Estat per al seu lliure ús dels conductors“.

Compromís exige al Gobierno que aplique ya las bonificaciones de la AP7 acordadas para el tramo valenciano 

Los senadores valencianistas han exigido al ejecutivo la aplicación inmediata de la moción de Compromís votada en el Senado para bonificar el tramo de la AP7 en territorio valenciano y garantizar la gratuidad una vez finalice la concesión

Madrid, 26 de octubre de 2018

Los senadores de Compromís, Carles Mulet y Jordi Navarrete, han exigido al Gobierno central que aplique ya las bonificaciones que se aprobaron en una moción en el Senado para la AP-7 en su tramo valenciano a instancias de la coalición valenciana y que también subscribió el ministro Ábalos. Ambos señalaron la necesidad de aplicar en territorio valenciano las bonificaciones que ya hace meses que se aplican en Cataluña, especialmente en los tramos donde no existen alternativas gratuitas a la N-340 o N-332 y alta siniestralidad.

Así, han destacado que “el ministerio únicamente ha aplicado las bonificaciones en el Maestrat hasta Peñíscola, incumpliendo el resto de compromisos adquiridos con el tramo de AP7 restante en territorio valenciano”. Además, los senadores mantienen la necesidad de garantizar la gratuidad de la autopista una vez finalice la concesión, sin que contemplen nuevos tipos de cánones, euroviñetas, peajes blando o, en la sombra o compensaciones económicas por su mantenimiento a manos de concesiones, lo que supondría una nueva “privatización encubierta del vial”.

Mulet ha destacado que “una vez finalizada la concesión, no cabe ningún tipo de forma de gestión, explotación o mantenimiento que no sea plenamente público y con cargo a la Administración General del Estado” y se ha mostrado “tremendamente preocupado por las intenciones que se pueden intuir tras escuchar al ministro Ábalos en el Congreso al asegurar que no había hablado de gratuidad, cuando tanto él como su formación sí han respaldado una gratuidad de este vial tras décadas de negocio por parte de las concesionarias”.

El portavoz de los valencianistas ha recordado que el pueblo valenciano “no entendería una nueva traición en la forma que fuera y que este vial no fuera libre de pago a partir del primero de enero de 2020” y ha pedido al PSOE “lealtad” y que “se preocupe en garantizar el adecuado mantenimiento del vial para que éste sea entregado en perfectas condiciones al Estado para su libre uso de los conductores”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *