La coalició apunta aquesta necessitat a la petició individualitzada d’investigació curricular per al cas de Pedro Sánchez, que promou el PP, per demanar l’extensió de les mesures a totes les senyories
Madrid, 25 d’octubre de 2018
Els senadors de Compromís han proposat hui en una moció estendre la revisió de currículums entre la classe política a tots els senadors i senadores o una altra classe de mesures. “Es tracta d’una proposta més, de reducció a l’absurd, davant la dinàmica cap a la qual el PP tracta de conduir al Senat com una cambra inquisitorial, revengista i de boicot cap a l’acció del Govern i per perseguir als que no combreguen amb la seua ideologia“, ha indicat el portaveu Carles Mulet.
La proposta de la coalició davant la petició realitzada pel Grup Parlamentari Popular de la creació d’una Comissió d’Investigació sobre l’elaboració i autoria de la tesi doctoral signada i llegida pel president del Govern, considera que “s’obrin diferents oportunitats per a la realització de controls de tots els representants públics, sense distincions“. Així proposa la revisió dels currículums de les senyories i afegir controls psicotècnics i d’altres tipus als polítics i polítiques, així com l’augment de la transparència amb comprovacions per evitar el falsejament en les declaracions de patrimoni, incompatibilitats o béns dels senadors i senadors.
El xou dels currículums
El currículum no és més que la plasmació en un paper dels estudis, coneixements i experiències que una persona aconsegueix a través dels seus diferents relacions laborals i experiències vitals. No obstant això, un bon currículum no és una condició indispensable per a la dedicació política ja que la dedicació política necessita principalment de voluntat més enllà dels estudis.
El fet de tindre un currículum excel·lent sempre serà un valor afegit a la dedicació política, ja que l’única exigència que té qualsevol ciutadà i sobretot qualsevol càrrec polític és que el contingut d’aquest currículum siga veraç, ja que no és més que la carta de presentació d’aquest càrrec davant la societat civil, que ha dipositat la confiança en ell o ella, ja que la confiança és indispensable per a la relació de la classe política amb la ciutadania.
No obstant això, l’actualitat espanyola demostra l’existència de poca honestedat i del constant engany cap a la ciutadania en l’elaboració dels currículums dels seus representants públics. En aquest sentit les recents acusacions cap líders polítics de falsejament de currículums trenca la confiança dipositada pels votants en aquestes persones, ja que si són capaços de “fer trampa” en una cosa tan senzilla com un currículum, en quines altres coses no serien capaços de mentir o enganyar.
La manca de transparència i veracitat en els estudis de diferents líders i representants simbolitza una falta de respecte cap a l’alumnat que estan cursant els seus estudis de grau, màster i doctorat de manera neta, honesta i oficial. És per això que torna a estar d’actualitat la necessitat de transparència en el coneixement de la dedicació laboral i acadèmica dels representants, així com la falta ètica pública per part d’alguns representants polítics.
Compromís reclama en una moción la revisión de currículums, psicotécnicos, controles y comprobaciones
La coalición apunta esta necesidad a la petición individualizada de investigación curricular para el caso de Pedro Sánchez, que promueve el PP, para pedir la extensión de las medidas a todas las señorías
Madrid, 25 de octubre de 2018
Los senadores de Compromís han propuesto hoy en una moción extender la revisión de currículums entre la clase política a todos los senadores y senadoras u otra clase de medidas. “Se trata de una propuesta más, de reducción al absurdo, ante la dinámica hacia la que el PP trata de conducir al Senado como una cámara inquisitorial, revanchista y de boicot hacia la acción del Gobierno y para perseguir a quienes no comulgan con esta ideología”, ha indicado el portavoz Carles Mulet.
La propuesta de la coalición ante la petición realizada por el grupo parlamentario Popular de la creación de una Comisión de Investigación sobre la elaboración y autoría de la tesis doctoral firmada y leída por el Presidente del Gobierno, considera que “se abren diferentes oportunidades para la realización de controles de todos los representantes públicos, sin distinciones”. Así propone la revisión de los currículums de las señorías y añadir controles psicotécnicos y de otros tipos a los políticos y políticas, así como el aumento de la transparencia con comprobaciones para evitar el falseamiento en las declaraciones de patrimonio, incompatibilidades o bienes de los senadores y las senadoras.
El ‘show’ de los currículums
El currículumno es más que la plasmación en un papel de los estudios, conocimientos y experiencias que una persona consigue a través de sus diferentes relaciones laborales y experiencias vitales. Sin embargo, un buen currículum no es una condición indispensable para la dedicación política pues la dedicación política necesita principalmente de voluntad más allá de los estudios.
El hecho de tener un currículum excelente siempre será un valor añadido en la dedicación política, pues la única exigencia que tiene cualquier ciudadano y sobretodo cualquier cargo político es que el contenido de este currículum sea veraz, pues no es más que la carta de presentación de este cargo ante la sociedad civil que ha depositado la confianza en él o ella, pues la confianza es indispensable para la relación de la clase política con la ciudadanía.
No obstante, la actualidad española demuestra la existencia de poca honestidad y del constante engaño hacia la ciudadanía en la elaboración de los currículos de sus representantes públicos. En este sentido las recientes acusaciones hacia líderes políticos de falseamiento de currículums rompe la confianza depositada por los votantes en estas personas, pues si son capaces de “hacer trampa” en algo tan sencillo como un currículum, en qué otras cosas no serían capaces de mentir o engañar.
La falta de transparencia y veracidad en los estudios de diferentes líderes y representantes simboliza una falta de respeto hacia el alumnado que están cursando sus estudios de grado, máster y doctorado de manera limpia, honesta y oficial. Es por ello que vuelve a estar de actualidad la necesidad de transparencia en el conocimiento de la dedicación laboral y académica de los representantes, así como la falta ética pública por parte de algunos representantes políticos.