El PP rebutja al Senat la investigació dels bombardejos nazis al Maestrat sol·licitada per Compromís

Lamentablement el PP s’alinea amb les posicions negacionistes de l’experiment i rebutja que Alemanya demane perdó per aquests fets constatats com es va fer al seu dia amb Gernika i s’investiguen els fets

Madrid, 27 setembre 2018

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha expressat hui el seu malestar pel fet que el PP, en veu del senador castellonenc Manuel Altava, haja rebutjat investigar els bombardejos de la Legió Còndor a quatre municipis del Maestrat en 1938 i a reparar a les víctimes, quan el món científic és unànime en què es van provar bombes que després utilitzarien els nazis a la Guerra Mundial.

La proposta de Compromís va eliminar en nom del consens dos dels quatre punts de la seua moció inicial i va proposar una transaccional que el PP es va negar a donar suport en la que es demanava “Dirigir-se al Govern alemany perquè a través del seu Parlament, el Bundestag, demane formalment perdó als municipis d’Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal i Vilar de Canes com es va fer a Gernika en el 60 aniversari del seu atac aeri i assumisca la seua responsabilitat pels bombardejos realitzats del 24 al 31 de maig de 1938 on es van provar bombes de 500 quilos de l’aviació sobre una població civil rural i indefensa“.

Ha hagut de ser precisament un castellonenc el que haja hagut de sortir a defensar una indigna postura rebutjant investigar uns fets tan cruels i dirigir-se al Govern alemany en uns fets amb evidències tan clares i és vergonyós que s’utilitzen treballs de revistes revisionistes i negacionistes el autor manté vincles familiars amb Franco i dir que si hi van haver ferits a la Guerra va ser perquè la República no va evacuar aquests tranquils pobles. Afirmacions fastigoses i indecents d’un representant castellonenc, una persona formada que prefereix l’esoterisme d’alguns pamflets als arxius militars, històrics, treballs científics i rigorosos, testimonis o referències com la RL35 del Bundesarchivo les fotografies de les destrosses en l’instant dels bombardejos d’Ares“, ha assenyalat.

PSOE, Units-Podem, Esquerra, PDeCAT i PNB van recolzar la moció a l’entendre que, com a Gernika, es va tractar d’un bombardeig selectiu i cruel per part dels que van ser convidats a estar en aquest país i que van provar les armes més mortíferes del moment; d’una proposta difícilment rebutjable com és investigar i reparar, seguint les recomanacions de l’ONU.

Les tesis de Permuy i Molina

El PP va fer seues les tesi de Permuy i Molina que neguen que es tractés d’un bombardeig metòdic, premeditat i en un marc de resistència militar. “Altava i aquests autors han vingut a dir que també es van bombardejar altres poblacions i que allò era la guerra, quan ni havia vehicles ni tropes lleials a la zona i injuriant els testimonis dels que van conviure amb els fotògrafs alemanys que van manifestar la seua pena pels efectes menors als esperats de les bombes de 500 quilos. Tot molt lamentable. Abraçar tesi de gent amb uns cognoms tan concrets i amb vincles familiars amb els Franco, res més a dir“, ha conclòs.

Navarrete ha retret a Altava que no haja permès una transaccional encara que després fora per votar en contra “o, senzillament, investigar uns fets que s’han interessat a governs com el de la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana, la pròpia RTVE o el Govern de Rajoy i, per contra, haja culpat a la República per no haver evacuat aquests pobles i volgut deixar en mans d’investigadors particulars l’esclariment d’uns fets tan greus“.

27092018MOCIONCONDORPSOEESMENA 27092018MOCIONCONDORAVALECON 27092018MOCIONCONDOR

El PP rechaza en el Senado la investigación de los bombardeos nazis en el Maestrat solicitada por Compromís

Lamentablemente el PP se alinea con las posiciones negacionistas del experimento y rechaza que Alemania pida perdón por estos hechos constatados como se hizo en su día con Gernika y se investiguen los hechos

Madrid, 27 septiembre 2018

El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha expresado hoy su malestar por el hecho que el PP, en voz del senador castellonense Manuel Altava, haya rechazado investigar los bombardeos de la Legión Cóndor en cuatro municipios del Maestrat en 1938 y a reparar a las víctimas, cuando el mundo científico es unánime en que se testearon bombas que luego utilizarían los nazis en la Guerra Mundial.

La propuesta de Compromís eliminó en aras del consenso dos de los cuatro puntos de su moción inicial y propuso una transaccional que el PP se negó a apoyar en la que se pedía “Dirigirse al Gobierno alemán para que a través de su Parlamento, el Bundestag, pida formalmente perdón a los municipios de Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal y Vilar de Canes como se hizo en Gernika en el 60 aniversario de su ataque aéreo y asuma su responsabilidad por los bombardeos realizados del 24 al 31 de mayo de 1938 donde se probaron bombas de 500 kilos de la aviación sobre una población civil rural e indefensa”.

Ha tenido que ser precisamente un castellonense el que haya tenido que salir a defender una indignapostura rechazando investigar unos hechos tan crueles y dirigirse al Gobierno alemán en unos hechos con evidencias tan claras y es vergonzoso que se utilicen trabajos de revistas revisionistas y negacionistas cuyo autor mantiene vínculos familiares con Franco y decir que si hubo heridos en la Guerra fue por que la República no evacuó estos tranquilos pueblos. Afirmaciones asquerosas indecentesde un representante castellonense, una persona formada que prefiere el esoterismo de algunos panfletos a los archivos militares, históricos, trabajos científicos y rigurosos, testimonios o referencias como la RL35 del Bundesarchivo las fotografías de las destrozas en el instante de los bombardeos de Ares”, ha señalado.

PSOE, Unidos-Podemos, Esquerra, PDeCAT y PNV apoyaron la moción al entender que, como en Gernika, se trató de un bombardeo selectivo y cruel por parte de quienes fueron invitados a estar en este país y que probaron las armas más mortíferas del momento; de una propuesta difícilmente rechazable como es investigar y reparar, siguiendo las recomendaciones de la ONU.

Las tesis de Permuy y Molina

El PP hizo suyas las tesis de Permuy y Molina que niegan que se tratara de un bombardeo metódico, premeditado y en un marco de resistencia militar. “Altava y estos autores han venido a decir que también se bombardearon otras poblaciones y que aquello era la guerra, cuando ni había vehículos ni tropas leales en la zona y denostando los testimonios de quienes convivieron con los fotógrafos alemanes que manifestaron su pena por los efectos menores a los esperados de las bombas de 500 kilos. Todo muy lamentable. Abrazar tesis de gente con unos apellidos tan concretos y con vínculos familiares con los Franco, nada más que decir”, ha concluido.

Navarrete ha reprochado a Altava que no haya permitido una transaccional aunque luego fuera para votar en contra “o, sencillamente, investigar unos hechos que han interesado a gobiernos como el de la Diputación de Castelló, la Generalitat Valenciana, la propia RTVE o el Gobierno de Rajoy y, por el contrario, culpara a la República por no haber evacuado estos pueblos y dejar en manos de investigadores particulares el esclarecimiento de unos hechos tan graves”.

Descarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *