En una resposta el nou Govern confirma a la coalició que publicarà el llistat de béns immatriculats després de la negativa del Govern del PP a facilitar-les a la coalició. Carles Mulet demana a l’Església que renuncie als immobles robats per evitar nous escàndols
Madrid, 10 setembre 2018
El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha exigit hui al Govern que pose en coneixement de la Fiscalia les immatriculacions realitzades per l’Església en el cas que es demostren fraudulentes “sense dubtar-ho ni un sol segon“. El portaveu de la coalició al Senat ha recordat que el Govern de Mariano Rajoyva evitar sempre aclarir a Compromís la situació d’aquests béns. “Ja en 2016 marejava la perdiu repartint responsabilitats entre registres i registradors, Notariat, Ministeri de Justícia i la Llei Hipotecària, demostrant la seua nul·la voluntat de mullar-se davant el, més que probable, macroespoli realitzat en les últimes dècades al nostre país“, ha indicat Mulet.
El Govern actual ha confirmat a la coalició que està processant les dades de béns immatriculats i que els farà públics amb les salvaguardes de l’actual legislació “quelcom que el PP de Rajoy ens va negar“. En aquest sentit Mulet ha demanat que “es regularitze la situació i siguen les administracions públiques propietàries les titulars de molts d’aquests béns i elements robats, que els pertanyen malgrat aquestes immatriculacions fraudulentes, sense necessitat de realitzar cap expedient més al respecte i es depure la possible actuació delictiva per part de l’Església o altres persones jurídiques i funcionaris que hagen pogut actuar contra l’interès general d’alguna manera“.
Per al representant territorial valencià “tan sols al País Valencià hi ha en nombroses comarques exemples de campanars, ermites i immobles que són municipals de forma evident i que han estat posades a nom d’algú que no té ni les claus del seu suposat bé, ni paga les factures, ni li realitza el manteniment i s’estima que són entre 30 i 40.000 els béns inscrits. El Ministeri de Justícia ha d’investigar totes les immatriculacions d’aquest tipus i dur a Fiscalia les irregulars. El més raonable, per evitar nous escàndols en una institució tan vinguda a menys per casos com aquests, seria tornar aquests béns als seus legítims propietaris, pagar pels seus fets i demanar perdó“.
10092018 PP inmatriculacions 17 10092018 inmatriculaciones resposta
Compromís reclama llevar a Fiscalía los casos de inmatriculaciones masivas de la Iglesia si se demuestran ilegales
En una respuesta el nuevo Gobierno confirma a la coalición que publicará el listado de bienes inmatriculados tras la negativa del Gobierno del PP a facilitarlas a la coalición. Carles Mulet pide a la Iglesia que renuncie a los inmuebles robados para evitar nuevos escándalos
Madrid, 10 de septiembre de 2018
El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha exigido hoy al Gobierno que ponga en conocimiento de la Fiscalía las inmatriculaciones realizadas por la Iglesia en el caso que se demuestren fraudulentas “sin dudar ni un solo segundo”. El portavoz de la coalición en el Senado ha recordado que el Gobierno de Mariano Rajoy evitó siempre aclarar a Compromís la situación de estos bienes. “Ya en 2016 mareaba la perdiz repartiendo responsabilidades entre registros y registradores, Notariado, Ministerio de Justicia y la Ley Hipotecaria, demostrando su nula voluntad de mojarse ante el, más que probable, macroexpolio realizado en las últimas décadas en nuestro país”, ha indicado Mulet.
El Gobierno actual ha confirmado a la coalición que está procesando los datos de bienes inmatriculados y que los hará públicos con las salvaguardas de la actual legislación “algo que el PP de Rajoy nos negó”. En este sentido Mulet ha pedido que “se regularice la situación y sean las administraciones públicas propietarias las titulares de muchos de estos bienes y elementos robados, que les pertenecen a pesar de estas inmatriculaciones fraudulentas, sin necesidad de realizar ningún expediente más al respectoy se depure la posible actuación delictiva por parte de la Iglesia u otras personas jurídicas y funcionarios que hayan podido actuar contra el interés general de alguna manera”.
Para el representante territorial valenciano “tan solo en el País Valenciano existen en numerosas comarcas ejemplos de campanarios, ermitas e inmuebles que son municipales de forma evidente y que han sido puestos a nombre de alguien que no tiene ni las llaves de su supuesto bien, ni paga las facturas, ni le realiza el mantenimiento y se estima que son entre 30 y 40.000 los bienes inscritos. El Ministerio de Justicia debe investigar todas las inmatriculaciones de este tipo y llevar a Fiscalía las irregulares. Lo más razonable, para evitar nuevos escándalos en una institución tan venida a menos por casos como estos, sería devolver estos bienes a sus legítimos propietarios, pagar por sus hechos y pedir perdón”.