Els senadors de la coalició aposten perquè el Senat implante la recollida selectiva d’envasos, com va fer el Congrés fa més d’un any
Madrid, 19 de agost de 2018
Compromís mostra la seua responsabilitat amb el medi ambient, presentant una petició a la Mesa per implantar al Senat plans de recollida de residus d’envàs de plàstic i paper-cartró. “En una institució com el Senat, en què es generen quilos i quilos de paper i cartró i altres residus voluminosos, cal comptar amb un pla de reciclatge, ja que amb prou feines hi ha contenidors a disposició dels senadors” afirma Jordi Navarrete.
Per a Jordi Navarrete “consolidar el sistema de recollida, classificació i reciclatge al Senat és una tasca urgent que hauria d’estar feta des de fa temps“. Alguns hemicicles com el Congrés, l’Assemblea de Madrid o les Corts de Castella-la Manxa ja s’han adherit a iniciatives d’empreses de recuperació d’envasos d’empreses com Ecoembes. En el cas del Congrés, el projecte du en marxa més d’un any i el balanç que se’n fa és positiu. Per això, la formació valencianista al Senat ha considerat interessant que la Cambra Alta forme part d’un projecte d’aquestes característiques i servir d’exemple per a nous socis.
“Ecoembes ha presentat un projecte per al Senat que contempla fases molt completes i que serviran per, a més, tenir informació necessària sobre el volum generat en aquesta cambra pels seus centenars de treballadors i senadors i per adoptar mesures tendents a reduir la petjada ecològica o impacte del Senat” ha afirmat Navarrete.
El Projecte que Ecoembes ha llançat a diferents persones del Senat, s’articula en fases degudament estructurades i organitzades, entre les que es troba la presentació del projecte, trobades amb l’empresa de gestió o de neteja al Senat, la realització d’un diagnòstic o informe tècnic que avalue la sostenibilitat de la gestió dels residus al Senat, propostes d’actuacions i formalització d’acords o convenis, en complementarietat amb actuacions de difusió, informació i conscienciació cap a la recollida selectiva.
“La informació i conscienciació són els pilars bàsics per a un bon pla de recollida selectiva. El nostre compromís amb l’ecologisme i el medi ambient és prioritari, de manera que no veiem malament la proposta d’aquesta organització” ha afegit el senador castellonenc.
Les actuacions previstes tenen com a objectiu fonamental contribuir i facilitar de manera efectiva la recollida selectiva d’envasos lleugers, cartró i paper, garantint a més que el destí final d’aquests desfets siga un reciclador autoritzat per l’administració competent. Aquestes actuacions, a més, es duen a terme sota el paraigua de la Directiva 94/62 / CE.
Ecoembes va néixer el 1996 amb el propòsit de desenvolupar projectes de conscienciació social i comunicació sobre la recollida selectiva d’envasos domèstics de diferent naturalesa i abast. Ecoembes, centra el seu focus d’actuació en els envasos domèstics i en brindar informació als ciutadans i ciutadanes, però ara estén els seus propòsits a les institucions públiques.
Compromís solicita implantar en el Senado un proyecto para reducir la huella ecológica de la Cámara Alta
Los senadores de la coalición apuestan porque el Senado implante la recogida selectiva de envases, como hizo el Congreso hace más de un año
Madrid, 19 de agosto de 2018
Compromís muestra su responsabilidad con el medio ambiente, presentando una petición a la Mesa para implantar en el Senado planes de recogida de residuos de envase de plástico y papel-cartón. “En una institución como el Senado, en la que se generan kilos y kilos de papel y cartón y otros residuos voluminosos, es necesario contar con un plan de reciclaje ya que apenas existen contenedores a disposición de los senadores” afirma Jordi Navarrete.
Para Jordi Navarrete “consolidar el sistema de recogida, clasificación y reciclado en el Senado es una tarea urgente que debería estar acometida desde hace tiempo”. Algunos hemiciclos como el Congreso, la Asamblea de Madrid o las Cortes de Castilla La Mancha ya se han adherido a iniciativas de empresas de recuperación de envases de empresas como Ecoembes. En el caso del Congreso, el proyecto lleva en marcha más de un año y el balance que se hace es positivo. Por ello, la formación valencianista en el Senado ha considerado interesante que la Cámara Alta debe formar parte de un proyecto de estas características y servir de ejemplo para nuevos socios.
“Ecoembesha presentado un proyecto para el Senado que contempla fases muy completas y que servirán para, además, tener información necesaria sobre el volumen generado en esta cámara por sus cientos de trabajadores y senadores y para adoptar medidas tendentes a reducir la huella ecológica o impacto del Senado” ha afirmado Navarrete.
El Proyecto que Ecoembesha lanzado a distintas personas del Senado, se articula en fases debidamente estructuradas y organizadas, entre las que se encuentra la presentación del proyecto, encuentros con la empresa de gestión o de limpieza en el Senado, la realización de un diagnóstico o informe técnico que evalúe la sostenibilidad de la gestión de los residuos en el Senado, propuestas de actuaciones y formalización de acuerdos o convenios, en complementariedad con actuaciones de difusión, información y concienciación hacia la recogida selectiva.
“La información y concienciación son los pilares básicos para un buen plan de recogida selectiva. Nuestro compromiso con el ecologismo y el medio ambiente es prioritario, por lo que no vemos mal la propuesta de esta organización” ha agregado el senador castellonense.
Las actuaciones previstas tienen como objetivo fundamental contribuir y facilitar de forma efectiva la recogida selectiva de envases ligeros, cartón y papel, garantizando además que el destino final de estos deshechos sea un reciclador autorizado por la administración competente. Estas actuaciones, además, se llevan a cabo bajo el paraguas de la Directiva 94/62/CE.
Ecoembesnació en 1996 con el propósito de desarrollar proyectos de concienciación social y comunicación sobre la recogida selectiva de envases domésticos de distinta naturaleza y alcance. Ecoembes, centra su foco de actuación en los envases domésticos y en brindar información a los ciudadanos y ciudadanas, pero ahora extiende sus propósitos a las instituciones públicas.