Compromís pregunta al Govern per l’eixida de presó de Blasco capitost que va saquejar les ajudes al tercer món

Compromís pregunta al Govern si és coneixedor de les pressions de la Fiscalia Anticorrupció perquè Rafael Blasco puga gaudir dels permisos penitenciaris que li van prometre

Madrid, 21 juliol 2018

Després de la notícia de l’eixida de presó de Rafael Blasco gràcies als permisos penitenciaris, Compromís ha registrat per escrit al Senat una sèrie de preguntes per conèixer l’opinió del Govern i si pensa prendre alguna mesura al respecte.

Els senadors de la coalició pregunten si el Govern és coneixedor de les possibles irregularitats comeses per la Fiscalia Anticorrupció, si consideren que és necessària una modificació de la legislació per controlar de manera exhaustiva els permisos com el d’aquest cas i si l’executiu comparteix la decisió presa per la Fiscalia especial.

Condicionar els acords de conformitat als permisos per eixir de la presó suposa una greu irregularitat, però, Fiscalia Anticorrupció utilitza aquesta estratègia per forçar confessions sense tenir en compte les conseqüències posteriors. “Resoldre els casos de corrupció és primordial i trobar culpables també, però denunciar amb delinqüents no hauria de contemplar-se, i menys si els beneficis que se’ls prometen són gaudir de permisos als pocs mesos o anys d’entrar a la presó” ha afirmat Carles Mulet, portaveu de Compromís.

Institucions Penitenciàries ha assegurat en diverses ocasions que negociar amb els permisos és un delicte, però, és una pràctica a la qual es recorre amb massa assiduïtat. L’últim cas és el de Rafael Blasco, empresonat pel Cas Cooperació, que acaba d’accedir als permisos en un cas tan escandalós com el present i sense haver reparat el dany econòmic causat a la Generalitat, ni mostrat penediment.

Fiscalia que hauria de promoure l’acció de la justícia en defensa de la legalitat, dels drets dels ciutadans i de l’interès públic tutelat per la llei, d’ofici o a petició dels interessats, així com vetllar per la independència dels Tribunals i procurar davant ells la satisfacció de l’interès social, recorre, en ocasions, la negativa de jutges a donar permisos penitenciari per haver-los fet servir de moneda de canvi, anant en contra de les peticions dels fiscals de vigilància penitenciària o les recomanacions de les juntes de tractament dels centres penitenciaris.

Fiscalia no fa cas als professionals, els que realment saben si una persona està en condicions d’estar en llibertat o no, i en el cas de Blasco s’aprecia risc de reincidència” afegeix Mulet.

21072018 blasco anticorrupció

Compromís pregunta al Gobierno por la salida de prisión de Blasco cabecilla que saqueó las ayudas al tercer mundo

Compromís pregunta al Gobierno si es conocedor de las presiones de la Fiscalía Anticorrupción para que Rafael Blasco pueda disfrutar de los permisos penitenciarios que le prometieron

Madrid, 21 de julio de 2018

Tras la noticia de la salida de prisión de Rafael Blasco gracias a los permisos penitenciarios, Compromís ha registrado por escrito en el Senado una serie de preguntas para conocer la opinión del Gobierno y si piensa tomar alguna medida al respecto.

Los senadores de la coalición preguntan si el Gobierno es conocedor de las posibles irregularidades cometidas por la Fiscalía Anticorrupción, si consideran que es necesaria una modificación de la legislación para controlar de manera exhaustiva los permisos como el de este caso y si el ejecutivo comparte la decisión tomada por la Fiscalía especial.

Condicionar los acuerdos de conformidad a los permisos para salir de la cárcel supone una grave irregularidad, sin embargo, Fiscalía Anticorrupción utiliza esta estrategia para forzar confesiones sin tener en cuenta las consecuencias posteriores. “Resolver los casos de corrupción es primordial y encontrar culpables también, pero denunciar con delincuentes no debería contemplarse, y menos si los beneficios que se les promete son disfrutar de permisos a los pocos meses o años de entrar en prisión” ha afirmado Carles Mulet, portavoz de Compromís.

Instituciones Penitenciarias ha asegurado en varias ocasiones que negociar con los permisos es un delito, sin embargo, es una práctica a la que se recurre con demasiada asiduidad. El último caso es el de Rafael Blasco, encarcelado por el Caso Cooperación, que acaba de acceder a los permisos en un caso tan escandaloso como el presente y sin haber reparado el daño económico causado a la Generalitat, ni mostrado arrepentimiento.

Fiscalía que debería promover la acción de la Justicia en defensa de la legalidad, de los derechos de los ciudadanos y del interés público tutelado por la Ley, de oficio o a petición de los interesados, así como velar por la independencia de los Tribunales y procurar ante ellos la satisfacción del interés social, recurre, en ocasiones, la negativa de jueces a dar permisos penitenciario por haberlos usado de moneda de cambio, yendo en contra de las peticiones de los fiscales de Vigilancia Penitenciaria o las recomendaciones de las Juntas de Tratamiento de los centros penitenciarios.

Fiscalía desoye a los profesionales, a los que realmente saben si una persona está en condiciones de estar en libertad o no, y en el caso de Blasco se aprecia riesgo de reincidencia” añade Mulet.

Descarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *