Compromís demana la presència al Senat de la Secretària Autonòmica d’Hisenda per exposar la situació valenciana

La coalició rebutja el canvi de parer del President, que va retirar la seua sol·licitud de compareixença mesos després d’haver-ho demanat i sense que s’hagen realitzat passes que milloren l’infrafinançament dels populars

Madrid, 9 de juliol de 2018
El senador territorial i portaveu de Compromís, Carles Mulet i el senador per Castelló, Jordi Navarrete, han informat hui que la coalició ha sol·licitat la compareixença de la Secretària Autonòmica d’Hisenda de la Generalitat Valenciana, Clara Ferrando, a la Comissió d’Hisenda, per que expose la necessitat d’obrir un estudi i anàlisi d’un nou finançament per al País Valencià.
La coalició ha considerat necessari adoptar aquesta mesura després de constatar com gairebé mig any després d’haver sol·licitat Ximo Puig, president de la Generalitat, la seua compareixença davant la Cambra per parlar de la infrafinançament, “no s’han produït canvis substancials en el model i persisteix la situació de infrafinançament i greuge respecte altres autonomies i la mitjana estatal d’inversió per habitant“, cosa que ha situat aquesta autonomia durant diversos anys a la cua del finançament per habitant.

Els últims esdeveniments polítics produïts, la moció de censura, l’aval a uns Pressupostos Generals de l’Estat nefastos, dissenyats pel PP, que continuen el maltractament cap als valencians i la retirada de la sol·licitud de compareixença pel mateix Puig, ha dut als representants valencians de Compromís en aquesta cambra de representació territorial a plantejar aquesta compareixença. Mulet considera imprescindible i necessari informar de com afecta la manca de reforma del sistema de finançament als valencians i la necessitat que el Govern emprenga mesures urgents o transitòries per millorar aspectes com l’equitat, actualitzar el nombre d’habitants real que suposen els valencians, l’endeutament i empobriment de la nostra autonomia per la mala gestió i saqueig dels anteriors governs o el grau d’incompliment respecte al pressupostat i que ha portat fins i tot a que la unanimitat de tots els grups hagen admès i reclamat per escrit una inversió i un tracte més just en una Declaració Institucional que el juny passat pretenia visibilitzar l’Agenda Valenciana.

Son qüestions que no podem oblidar per un canvi en el color polític, perquè entenem que ni podem rebaixar les exigències ni retirar les nostres paraules per haver canviat de Rajoy a Sánchez, ja que no són cap garantia per als valencians“, ha conclòs Mulet.

09072018 clara ferrando compareixença senat

INFRAFINANCIACIÓN

Compromís pide la presencia en el Senado de la Secretaria Autonómica de Hacienda para exponer la situación valenciana

La coalición rechaza el cambio de parecer del President, que retiró su solicitud de comparecencia meses después de haberlo pedido y sin que se hayan realizado pasos que mejoren la infrafinanciación de los populares

Madrid, 9 de julio de 2018
El senador territorial y portavoz de Compromís, Carles Mulet y el senador por Castelló, Jordi Navarrete, han informado hoy que la coalición ha solicitado la comparecencia de la Secretaria Autonómica de Hacienda de la Generalitat Valenciana, Clara Ferrando, en la Comisión de Hacienda, para que exponga la necesidad de abrir un estudio y análisis de una nueva financiación para el País Valenciano.

La coalición ha considerado necesario adoptar esta medida después de constatar cómo casi medio año después de haber solicitado Ximo Puig, presidente de la Generalitat, su comparecencia ante la Cámara para hablar de la infrafinanciación, “no se han producido cambios sustanciales en el modelo y persiste la situación de infrafinanciación y agravio respecto otras autonomías y la media estatal de inversión por habitante”, algo que ha situado esta autonomía durante varios años a la cola de la financiación por habitante.

Los últimos acontecimientos políticos producidos, la moción de censura, el aval a unos Presupuestos Generales del Estado nefastos, diseñados por el PP, que continúan el maltrato hacia los valencianos y la retirada de la solicitud de comparecencia por el propio Puig, ha llevado a los representantes valencianos de Compromís en esta cámara de representación territorial a plantear esta comparecencia. Mulet considera imprescindible y necesario informar de cómo afecta la falta de reforma del sistema de financiación a los valencianos y la necesidad que el Gobierno acometa medidas urgentes o transitorias para mejorar aspectos como la equidad, actualizar el número de habitantes real que suponen los valencianos, el endeudamiento y empobrecimiento de nuestra autonomía por la mala gestión y saqueo de los anteriores gobiernos o el grado de incumplimiento respecto a lo presupuestado y que ha llevado incluso a que la unanimidad de todos los grupos hayan admitido y reclamado por escrito una inversión y un trato más justo en una Declaración Institucional que el pasado junio pretendía visibilizar la Agenda Valenciana.

“Son cuestiones que no podemos olvidar por un cambio en el color político, porque entendemos que ni podemos rebajar las exigencias ni retirar nuestras palabras por haber cambiado de Rajoy a Sánchez, pues no son ninguna garantía para los valencianos”, ha concluido Mulet.

 

Descarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *