Gobierno dóna a Compromís les dades que confirmen el caos en el Servei AVE Castelló Madrid.

 

respostes:

coste ave r coste ave ave abonos ave bitllets estandar_1 ave bitllets estandar ave bitllets retornats_1 ave bitllets retornats ave bruts_1 ave bruts ave gratuits ave promocionals_1 ave promocionals ave reclamacions nom ave r_1 nom ave r nom ave_1 nom ave retards ave r_1 retards ave r retards ave_1 retards ave

 

Castelló 26 de juny de 2018. El govern ha aportat les primeres dades sobre l’AVE Castello-Madrid des de la seua posada en funcionament. Malgrat no contestar bona part de les preguntes més polèmiques, com per exemple el per què s’usen trens de la Expo 92, en estat lamentable, o el cost real que suposa desplaçar en aquest AVE a les persones usuàries, les respostes donades a les preguntes formulades pel portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, són demolidores

resposta:

“ En relació amb la informació sol·licitada, s’assenyala que RENFE no facilita bitllets gratuïts.
Únicament, existeix el títol de transport sense percepció, destinat a xiquets menors de 4 anys que no ocupen seient i vagen acompanyats d’un adult. Les Tarifes Promocionals contemplen la indemnització del 50% per retards iguals o superiors a 60’ i fins a 90’ i del 100% per retards superiors a 90’. Sobre aquest tema, cal informar que existeix un període de 3 mesos, des de la data de viatge, per a formular la citada reclamació.

En el primer mes de funcionament, es van atendre un total de 224 reclamacions. L’import reintegrat ha sigut de 9.466,42 euros Així mateix, durant el primer mes de funcionament del servei, 13.703 viatgers han utilitzat tarifes diferents de les promocionals, 9.830 viatges amb la tarifa de llançament i 13.222 amb tarifes promocionals amb algun tipus de descompte.

Tenint en compte que el dia 23 de gener de 2018, es va iniciar el servei comercial AVE Castelló-Madrid amb 2 serveis diaris per sentit, des dueixa data fins al dia 23 de febrer de 2018, van circular 128 trens amb un retard mitjà a l’eixida d’1.26 minuts i un retard mitjà a l’arribada de 4.65 minuts. 41 trens han arribat a destinació amb un retard superior a 5 minuts i el desglossament de rangs de retard en aquest període, ha sigut el següent:

– Retard entre 6 i 10 minuts- 21 trens

– Entre 11 i 15 minuts – 9 trens

– Entre 16 i 20 minuts – 4 trens

– Entre 20 i 30 minuts – 3 trens

– Entre 30 i 60 minuts – 4 trens

– Les causes de impuntualitt:

– 16.80 % Infraestructura.

– 8.10 % Condicions meteorològiques (temporal de neu dies 4 i 5 de febrer)

– 75.10 % Material rodant

Per a Mulet, aquestes dades demostren que el pseudo AVE ha sigut de principi a fi una estafa “ no és un servei AVE; és un tren de fa 26 anys, circulant i col·lapsant les línia de rodalies. Els usuaris estem suportant des del minut zero molèsties, retards, cancel·lacions. Tot açò demostra una mala planificació, i un mal tracte inconcebible en qualsevol altra part de l’Estat; sent crítics amb el model AVE, de totes les ciutats on s’ha estès aquest model elitista, hem sigut l’únic on no han posat un succedani lamentable, l’única cosa que té d’AVE és el preu, ni la velocitat, ni la comoditat, ni la puntualitat, ni la garantia del servei”

Descarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Activitat Parlamentaria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *