Compromís denuncia l’incompliment per part de PP, PSOE i Cs de la Declaració de les Corts per un finançament just

Aquests grups han deixat sense efecte al Senat el suport a la Volvo Ocean Race de Alacant, millores al Transport Metropolità de València, millores en rodalies, confederacions hidrogràfiques, accessos i gratuïtat Ap-7, carreteres i obres mediambientals com el segellat de l’abocador de la Murada (Oriola) que va proposar Compromís junt a d’altres gairebé mil esmenes

Madrid, 19 de juny de 2018

Ni una sola de les esmenes de Compromís als comptes de l’Estat per a 2018 va tirar endavant. L’aval de PP i PSOE als comptes redactades pel PP de Mariano Rajoy va deixar sense efecte les múltiples esmenes. Senadors de les comarques d’Alacant, Castelló i València de PP, PSOE i Cs principalment, encara que també puntualment de Units Podem, van impedir que es modificaren els comptes en aspectes urgents com el segellat de l’abocador de la Murada i Serra d’Abanilla, que ha generat importants problemes ambientals, el suport que necessitava la prova a vela d’Alacant, després de l’oblit del PP a aquesta competició i moltes altres en matèries tan diverses com Foment, agricultura, universitats, investigació, jutjats, trens, carreteres, accessos i gratuïtat AP-7, patrimoni, costes, indústria, alimentació, etcètera.

Per al portaveu a la Comissió de Pressupostos del Senat de Compromís, Jordi Navarrete, “PP, Ciutadans i PSOE avantposen deplorables plantejaments per no modificar uns PGE nefastos per a la nostra autonomia a la recentment signada Declaració Institucional per a la Vigència de l’Agenda Valenciana, a la que reclamava sense embuts un finançament just, inversions dignes i el reconeixement dels drets acumulats“. Segons Navarrete “res del que es va veure ahir ens dóna confiança en la firma i paraula dels portaveus de PP i PSOE a les Corts per revertir la injusta dinàmica que empobreix als nostres ciutadans any rere any i acumula més deute per l’infrafinançament que patim. Un cop més PP, Ciutadans i PSOE s’alien per anar en contra del nostre poble i això no ens agrada“.

La coalició considera “un mal inici” el de l’actual Govern i una nova traïció dels populars “davant uns comptes que perfectament podrien haver modificat, com van permetre ahir amb la seua abstenció en dos aspectes que beneficiaven Catalunya“. Compromís reclamarà a la comissió de les Comunitats Autònomes la compareixença d’alts càrrecs de la Generalitat perquè exposen els greuges i problemes que patim per la discrecionalitat que s’ha seguit fins ara a l’hora d’executar per part de l’Estat infraestructures equiparables com a mínim al pes poblacional valencià, la insuficiència inversora i el deute heretat fruit de l’infrafinançament.

Moció AP-7 de Compromís

D’altra banda, la coalició interpel·larà aquesta vesprada al ministre de Foment, José Luis Ábalos, sobre les mesures que pensa adoptar el Govern pel que fa al present i futur de l’autopista de peatge AP-7 al País Valencià. La interpel·lació al ministre donarà peu a que es presente hui mateix una moció en la qual es reclamarà la fi de qualsevol peatge en aquest vial, la seua gratuïtat immediata en els trams on l’N-332 o N-340 es troben saturades o pendents de la execució de variants i la promoció de nous accessos i enllaços pels municipis que travessa després d’anys d’aïllament. “Ací tindran oportunitat tots els grups de retratar-se i explicar si volen un rescat definitiu també per l’autopista dels valencians o si volen que seguim pagant peatges, perquè no ens en fiem ni de PP, ni de PSOE, després de les traïcions que han encadenat concessions durant 40 anys“, ha conclòs el portaveu de Compromís, Carles Mulet. Durant el Ple dels PGE2018, PP i PSOE han votat en contra de la creació de nous accessos a l’AP-7 i la gratuïtat en aquells trams en què no hi ha alternativa a les perilloses i saturades carreteres nacionals.

06062018agendavalenciana

Compromís denuncia el incumplimiento por parte de PP, PSOE y Cs de la Declaración de les Corts por una financiación justa

Estos grupos han dejado sin efecto en el Senado el apoyo a la Volvo Ocean Race de Alacant, mejoras al Transporte Metropolitano de València, mejoras en cercanías, confederaciones hidrográficas, accesos y gratuidad Ap-7, carreteras y obras medioambientales como el sellado del vertedero de la Murada (Orihuela) que propuso Compromís junto a otras casi mil enmiendas

Madrid, 19 de junio de 2018

Ni una sola de las enmiendas de Compromís a las cuentas del Estado para 2018 salió adelante. El aval de PP y PSOE a las cuentas redactadas por el PP de Mariano Rajoy dejó sin efecto las múltiples enmiendas. Senadores de las comarcas de Alacant, Castelló y València de PP, PSOE y Cs principalmente, aunque también puntualmente de Unidos Podemos, impidieron que se modificaran las cuentas en aspectos urgentes como el sellado del vertedero de la Murada y Sierra de Abanilla, que ha generado importantes problemas ambientales, el apoyo que necesitaba la prueba a vela de Alacant, tras el olvido del PP a esta competición y muchas otras en materias tan diversas como Fomento, agricultura, universidades, investigación, juzgados, trenes, carreteras, accesos y gratuidad AP-7, patrimonio, costas, industria, alimentación, etcétera.

Para el portavoz en la Comisión de Presupuestos del Senado de Compromís,Jordi Navarrete, “PP, Ciudadanos y PSOE anteponen deplorables planteamientos para no modificar unos PGE nefastos para nuestra autonomía a la recientemente firmada Declaración Institucional para la Vigencia de la Agenda Valenciana, en la que reclamaba sin tapujos una financiación justa, inversiones dignas y el reconocimiento de los derechos acumulados”. Según Navarrete “nada de lo visto ayer nos da confianza en la firma y palabra de los portavoces de PP y PSOE en les Corts para revertir la injusta dinámica que empobrece a nuestros ciudadanos año tras año y acumula más deuda por la infrafinanciación que sufrimos. Una vez más PP, Ciudadanos y PSOE se alían para ir en contra de nuestro pueblo y eso no nos gusta”.

La coalición considera “un mal inicio” el del actual Gobierno y una nueva traición de los populares “ante unas cuentas que perfectamente podrían haber modificado, como permitieron ayer con su abstención en dos aspectos que beneficiaban a Cataluña”. Compromís reclamará en la comisión de las Comunidades Autónomas la comparecencia de altos cargos de la Generalitat para que expongan los agravios y problemas que sufrimos por la discrecionalidad que se ha seguido hasta ahora a la hora de ejecutar por parte del Estado infraestructuras equiparables como mínimo al peso poblacional valenciano, la insuficiencia inversora y la deuda heredada fruto de la infrafinanciación.

Moción AP-7 de Compromís

Por otro lado, la coalición interpelará esta tarde al ministro de Fomento, José Luis Ábalos, sobre las medidas que piensa adoptar el Gobierno con respecto al presente y futuro de la autopista de peaje AP-7 en el País Valenciano. La interpelación al ministro dará pie a que se presente hoy mismo una moción en la que se reclamará el fin de cualquier peaje en este vial, su gratuidad inmediata en los tramos donde la N-332 o N-340 se hallan saturadas o pendientes de la ejecución de variantes y la promoción de nuevos accesos y enlaces por los municipios que atraviesa tras años de aislamiento. “Ahí tendrán oportunidad todos los grupos de retratarse y explicar si quieren un rescate definitivo también para la autopista de los valencianos o si quieren que sigamos pagando peajes, porque no nos fiamos ni de PP, ni de PSOE después de las traiciones que han encadenado concesiones durante 40 años”, ha concluido el portavoz de Compromís, Carles Mulet. Durante el Pleno de PGE2018 PP y PSOE han votado en contra de la creación de nuevos accesos a la AP-7 y la gratuidad en aquellos tramos en los que no hay alternativa a las peligrosas y saturadas carreteras nacionales.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *