Compromís aborda la necessària millora en la seguretat amb representants de treballadors del sector aeri

La coalició realitzarà diferents iniciatives a petició de SFA-CGT per reclamar millores laborals, de prevenció d’accidents i per reduir l’alta temporalitat

Madrid, 10 d’abril de 2018

Compromís realitzarà al Senat diferents iniciatives per reclamar una millora generalitzada en el sector del transport aeri i molt especialment entre els treballadors que ho fan possible “els autèntics perjudicats de l’actual situació de manca de seguretat en les instal·lacions, operacions i els seus propis drets laborals“, ha indicat el portaveu, Carles Mulet.

Els senadors Jordi Navarrete i Carles Mulet, s’han reunit aquest matí amb representants del Sindicat Federal Aeroportuari – sector aeri CGT, que els han traslladat els problemes que constaten diàriament als aeroports del país. “Segons l’opinió dels representants sindicals en l’actualitat es donen problemes de seguretat laboral, de perill en el treball i accidents com el mortal que va tenir lloc la passada setmana a la T4 de Barajas. Des de Compromís realitzarem noves preguntes a AENA sobre els requisits, permisos i normes que regeixen a l’interior dels aeròdroms, ja que ens consten bretxes de seguretat, no hi ha el suficient control en el transport de persones, ni formació entre el personal i es dóna una temporalitat massa elevada i no s’inverteix en les terminals per garantir la seua actualització, pel que són freqüents els problemes amb l’aigua, la higiene, l’ergonomia dels treballadors o estat de les instal·lacions“, ha exposat Mulet.

La coalició considera “innegociable” la seguretat tant d’usuaris com de treballadors en els recintes aeroportuaris i ha anunciat iniciatives com ara preguntes, sol·licituds d’informes i documents, peticions de compareixences i totes les propostes siguen necessàries per actualitzar i posar al dia els aeroports de l’Estat.

Compromís aborda la necesaria mejora en la seguridad con representantes de trabajadores del sector aéreo

La coalición realizará distintas iniciativas a petición de SFA-CGT para reclamar mejoras laborales, de prevención de accidentes y para reducir la alta temporalidad

Madrid, 10 de abril de 2018

Compromís realizará en el Senado distintas iniciativas para reclamar una mejora generalizada en el sector del transporte aéreo y muy especialmente entre los trabajadores que lo hacen posible “los auténticos perjudicados de la actual situación de falta de seguridad en las instalaciones, operaciones y sus propios derechos laborales”, ha indicado el portavoz, Carles Mulet.

Los senadores Jordi Navarrete y Carles Mulet, se han reunido esta mañana con representantes del Sindicato Federal Aeroportuario- sector aéreo CGT, quienes les han trasladado los problemas que constatan a diario en los aeropuertos del país. “En opinión de los representantes sindicales en la actualidad se dan problemas de seguridad laboral, de peligro en el trabajo y accidentes como el mortal que tuvo lugar la pasada semana en la T4 de Barajas. Desde Compromís realizaremos nuevas preguntas a AENA sobre los requisitos, permisos y normas que rigen en el interior de los aeródromos, ya que nos constan brechas de seguridad, no existe el suficiente control en el transporte de personas, ni formación entre el personal y se da una temporalidad demasiado elevada y no se invierte en las terminales para garantizar su actualización, por lo que son frecuentes los problemas con el agua, la higiene, la ergonomía de los trabajadores o estado de las instalaciones”, ha expuesto Mulet.

La coalición considera “innegociable” la seguridad tanto de usuarios como de trabajadores en los recintos aeroportuarios y ha anunciado iniciativas tales como preguntas, solicitudes de informes y documentos, peticiones de comparecencias y cuantas propuestas sean necesarias para actualizar y poner al día los aeropuertos del Estado.

 

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *