Compromís titlla d’’hipòcrita’ al PP en reclamar en una moció les mesures per als cítrics que nega a la coalició

La coalició valenciana lamenta que el senador valencià Antonio Clemente haja tardat més de dos anys en escoltar el crit unànime que sindicats i Compromís han defensat. Mulet demana al PP que no ratifique l’acord

Madrid, 27 de març de 2018

El portaveu de Compromís al Senat i el senador territorial, Carles Mulet, ha denunciat la “hipocresia” que suposa que el PP presente ara una moció reclamant al Govern que persevere en les gestions davant les institucions comunitàries per tal de corregir la situació d’entrada de malalties en els carregaments de cítrics de Sud-àfrica, “quelcom que posa en escac, com sempre hem advertit des de Compromís en solitari, la seguretat sanitària de les importacions i de la nostra producció local, especialment la valenciana“.

El senador ha recordat que el PP ha rebutjat en Ple i en Comissió d’Agricultura les mesures reclamades per Compromís i, fins i tot, els alts càrrecs del Ministeri d’Agricultura que han comparegut a instàncies de la coalició per tractar aquesta problemàtica que preocupa productors, organitzacions agràries i partits polítics a la ronda de presentació dels dos últims Pressupostos Generals de l’Estat.

Els senadors de Compromís ja van reclamar al juny de l’any passat la dimissió del secretari general d’Agricultura i Alimentació, Carlos Cabanas, per la manca d’implicació del seu departament a l’hora d’intensificar els controls en fronteres per frenar l’arribada de malalties que puguen afectar greument una economia tan basada en la citricultura i l’olivar com és la valenciana i espanyola. Inspectors de la Comissió Europea també van certificar que, de forma irresponsable, tant Galícia com Portugal es resignen a renunciar a l’eradicació i es limiten a tractar de contenir l’expansió de l’insecte Trioza erytreae, la psila africana, que actua com a vector portador de la més temuda malaltia dels cítrics, coneguda com Huangglongbing (HLB) o Greening.

La coalició també va presentar una esmena als PGE 2017 per valor de 3 milions d’euros destinats a la millora de la sanitat agrària i la competitivitat de la força amb determinades plagues i malalties vegetals com la Xylella fastidiosa, el trip del te, o l’arna gatemalteca de la patata, que estan sent causa d’alarma en el sector, que va ser rebutjada pel PP i Ciutadans.

Insta el PP a no ratificar l’Acord

Segons el representant territorial valencià, “una vegada més qui ha actuat de forma irresponsable negant la major i votant contra propostes molt coherents de Compromís, pretenen erigir-ara com a defensors de la citricultura i dels efectes negatius d’aquest pacte amb Sud-àfrica, quan des de Compromís acabem de reclamar que no siga ratificat per Espanya. Si tan negatiu és, Espanya ha de defensar als seus agricultors ja siga en els cítrics, en l’arròs o en la desenfrenada carrera de realitzar importacions sense control i no ratificar aquests perniciosos acords, ja que estan arribant a Espanya perilloses plagues com la xylella i altres problemes sanitaris que estan generant ja problemes socials” com es va poder veure davant les portes de l’Oficina Comarcal de la Conselleria d’Agricultura a Callosa d’en Sarrià (Alacant) on se celebrava una reunió informativa amb auditors de la Veterinària i Alimentària de la Comissió Europea, representants del Ministeri i Conselleria d’Agricultura i membres d’Organitzacions Agràries.

Compromís tilda de ‘hipócrita’ al PP al reclamar en una moción las medidas para los cítricos que niega a la coalición

La coalición lamenta que el senador valenciano Antonio Clemente haya tardado más de dos años en escuchar el grito unánime que sindicatos y Compromís han defendido. Mulet pide al PP que no ratifique el acuerdo

Madrid, 27 de marzo de 2018

El portavoz de Compromís en el Senado y el senador territorial, Carles Mulet, ha denunciado la “hipocresía” que supone que el PP presente ahora una moción reclamando al Gobierno que persevere en las gestiones ante las instituciones comunitarias a fin de corregir la situación de entrada de enfermedades en los cargamentos de cítricos de Sudáfrica, “algo que pone en jaque como siempre hemos advertido desde Compromís en solitario, la seguridad sanitaria de las importaciones y de nuestra producción local, especialmente la valenciana”.

El senador ha recordado que el PP ha rechazado en Pleno y en Comisión de Agricultura las medidas reclamadas por Compromís e, incluso los altos cargos del Ministerio de Agricultura, que han comparecido a instancias de la coalición para tratar esta problemática que preocupa a productores, organizaciones agrarias y partidos políticos en la ronda de presentación de los dos últimos Presupuestos Generales del Estado.

Los senadores de Compromís ya reclamaron en junio del año pasado la dimisión del Secretario General de Agricultura y Alimentación, Carlos Cabanas, por la falta de implicación de su departamento a la hora de intensificar los controles en fronteras para frenar la llegada de enfermedades que puedan afectar gravemente una economía tan basada en la citricultura y el olivar como es la valenciana y española. Inspectores de la Comisión Europea también certificaron que, de forma irresponsable, tanto Galicia como Portugal se resignan ya a renunciar a la erradicación y se limitan a tratar de contener la expansión del insecto Trioza erytreae, la psila africana, que actúa como vector portador de la más temida enfermedad de los cítricos, conocida como Huangglongbing (HLB) o Greening.

La coalición también presentó una enmienda a los PGE 2017 por valor de 3 millones de euros destinados a la mejora de la sanidad agraria y la competitividad ante la irrupción de determinadas plagas y enfermedades vegetales como la Xylella fastidiosa, el trip del té, o la polilla gatemalteca de la patata, que están siendo causa de alarma en el sector, que fue rechazada por el PP y Ciudadanos.

Insta al PP a no ratificar el Acuerdo

Según el representante territorial valenciano, “una vez más quien ha actuado de forma irresponsable negando la mayor y votando contra propuestas muy coherentes de Compromís, pretenden erigirse ahora como defensores de la citricultura y de los efectos negativos de este pacto con Sudáfrica, que desde Compromís acabamos de reclamar que no sea ratificado por España. Si tan negativo es, España debe defender a sus agricultores ya sea en los cítricos, en el arroz o en la desenfrenada carrera de realizar importaciones sin control y no ratificar estos perniciosos acuerdos, ya que están llegando a España peligrosas plagas como la xylella y otros problemas sanitarios que están generando ya problemas sociales” como se pudo ver ante las puertas de la Oficina Comarcal de la Conselleria de Agricultura en Callosa d’en Sarrià (Alacant) donde se celebraba una reunión informativa con auditores de la Veterinaria y Alimentaria de la Comisión Europea, representantes del Ministerio y Conselleria de Agricultura y miembros de Organizaciones Agrarias.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *