Els funcionaris de presons admeten a Compromís que la saturació de les presons fa inviable la Presó Permanent Revisable

Jordi Navarrete denuncia que la situació de manca de personal, càrrega de treball, presons tancades i conflictivitat a les institucions penitenciàries és ‘una bomba de rellotgeria

Madrid, 15 de febrer de 2018

Coalició Compromís ha assenyalat que els representants dels treballadors de les institucions penitenciàries veuen ‘inviable’ i ‘inassumible’ la presó permanent revisable (PPR) al nostre país. En les actuals condicions, van traslladar els sindicats, propostes com la que abandera el PP, a més de ser il·legals al nostre país xoquen, segons el senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, “amb una realitat indiscutible i és que les institucions penitenciàries de nostre país no estan preparades per a això per la manca de personal, la càrrega de treball de l’existent, la saturació en les mateixes i la conflictivitat existent, pel que entenen que introduir a les presons a gent sense esperances és una bomba de rellotgeria“.

El senador ha anunciat que la coalició traslladarà les demandes dels sindicats de presons i promourà iniciatives i preguntes. “Entre aquestes ens preocupa especialment la situació de normativa penitenciària que data de 1978 generada en altres contextos, l’envelliment del personal, la seua càrrega de treball fruit de les amortitzacions de places o el fet que hi haja per tot l’Estat recintes tancats o a mig gas, pel que és necessari garantir la seguretat dels treballadors, millorar les condicions, la modernització de les presons, l’obertura de Set Aigües per reduir reclusos a Picassent i millores sanitàries entre d’altres“, ha assenyalat Navarrete.

Compromís preguntarà per l’obsolescència de la seguretat a les presons a la qual s’ha arribat amb el PP i els actuals responsables del Ministeri d’Interior al capdavant i donarà suport al debat per a un nou model i lleis per a aquestes institucions. D’altra banda preguntarà per les dificultats del Ministeri en garantir una adequada assistència mèdica i tractaments a les presons i la integració dels presos en les bases de dades de les diferents CCAA pel seu possible seguiment pels professionals d’aquestes autonomies i evitar l’eixida de reclusos als hospitals i situacions de risc o fuites.

Los funcionarios de prisiones admiten a Compromís que la saturación de las cárceles hace inviable la Prisión Permanente Revisable

Jordi Navarrete denuncia que la situación de falta de personal, carga de trabajo, cárceles cerradas y conflictividad en las instituciones penitenciarias es ‘una bomba de relojería 

Madrid, 15 de febrero de 2018

Coalición Compromís ha señalado que los representantes de los trabajadores de las instituciones penitenciarias ven ‘inviable’ e ‘inasumible’ la prisión permanente revisable (PPR) en nuestro país. En las actuales condiciones, trasladaron los sindicatos, propuestas como que la abanderada por el PP, además de ser ilegales en nuestro país chocan, según el senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, “con una realidad indiscutible y es que las instituciones penitenciarias de nuestro país no están preparadas para ello por la falta de personal, la carga de trabajo del existente, la saturación en las mismas y la conflictividad existente, por lo que entienden que introducir en las cárceles a gente sin esperanzas es una bomba de relojería”.

El senador ha anunciado que la coalición trasladará las demandas de los sindicatos de prisiones y promoverá iniciativas y preguntas. “Entre estas nos preocupa especialmente la situación de normativa penitenciaria que data de 1978 generada en otros contextos, el envejecimiento del personal, su carga de trabajo fruto de las amortizaciones de plazas o el hecho que existan por todo el Estado recintos cerrados o a medio gas, por lo que es necesario garantizar la seguridad de los trabajadores, mejores condiciones, la modernización de las cárceles, la apertura de Siete Aguas para reducir reclusos en Picassent y mejoras sanitarias entre otras”, ha señalado Navarrete.

Compromís preguntará por la obsolescencia de la seguridad en las cárceles a la que se ha llegado con el PP y los actuales responsables del Ministerio de Interior al frente y apoyará el debate para un nuevo modelo y leyes para éstas instituciones. Por otro lado preguntará por las dificultades del Ministerio en garantizar una adecuada asistencia médica y tratamientos en las prisiones y la integración de los presos en las bases de datos de las distintas CCAA y su posible seguimiento por los profesionales de éstas autonomías para evitar la salida de reclusos a los hospitales y situaciones de riesgo o fugas.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *