La coalició reclama a més recuperar el tren com més aviat millor. La localitat arrossega ja 43 anys sense transport ferroviari, una rèmora per a l’economia de la comarca

Madrid, 3 de febrer de 2018

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han registrat una moció per reclamar millores urgents en la connectivitat per tren a Bellreguard i garantir que el tren de la Costa incloga una parada que la localitat va començar a reivindicar fa més d’un segle.

El senador territorial i portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha assenyalat que la supressió de la línia Gandia-Dénia fa 43 anys, va suposar una pèrdua de possibilitats per a Bellreguard i el seu àmbit d’influència i un greu perjudici en les comunicacions (perillositat a la N -332 que travessa el terme i transport públic deficient).

Així, la moció insta a reclamar al Ministeri de Foment la inclusió en la Fase 1 del Tren de la Costa, de la prolongació fins a Oliva, així com la construcció d’una estació o baixador al terme municipal de Bellreguard, en el pla director per la millora del servei de Rodalies al País Valencià, anunciat recentment pel ministre de Foment.

Noranta-cinc anys després, Bellreguard no només anhela l’esmentada estació de tren, si no que a més, el tren va desaparèixer fa quaranta a tres“, retreu Mulet que lamenta “l’empobriment i el maltractament constant” del Govern cap a les necessitats de zones exportadores , dinàmiques, turístiques i que generen grans ingressos per a l’Estat com són les comarques valencianes. Els senadors de la coalició donen suport a la reclamació de Bellreguard i altres municipis del sud de la comarca de la Safor, penalitzats per la represa de la tramitació des de zero que ha suposat el Tren de la Costa. “No poden permetre’s perdre una altra oportunitat històrica“, ha recordat el portaveu de Compromís a la Cambra Alta.

Una parada a Bellreguard mitigaria les incomoditats, efectes negatius i perillositat que suposa tenir un nucli urbà travessat per la N-332, que registra un volum de més de 20.000 vehicles diaris, amb les consegüents emissions de CO2, accidents i contaminació acústica.

A l’estiu, la parada de Bellreguard donaria servei al seu entorn més immediat, ja que augmenta la seua població dels 4.650 de dret fins als 12.500. El mateix passa amb Miramar (16.000), Piles (7.500), Palmera (1.500), l’Alqueria de la Comtessa (2.000) i Guardamar de la Safor (4.500). La parada beneficiaria a l’hospital comarcal, metges i usuaris.

Alex Ruiz, alcalde de Bellreguard, ha assenyalat que “de no incloure almenys aquesta parada, lamentablement el progrés passarà de llarg de nou i el tren no serà més que una altra barrera més a la mobilitat comarcal“.

Aquesta petició ha estat aprovada recentment per la unanimitat dels grups polítics locals.

03022018 moció parada bellreguard

Compromís lleva al Senado la petición de una parada de tren para Bellreguard

La coalición reclama además recuperar el tren cuanto antes. La localidad arrastra ya 43 años sin transporte ferroviario, un lastre para la economía de la comarca

Madrid, 3 de febrero de 2018

Los senadores de Compromís, Carles Mulet y Jordi Navarrete, han registrado una moción para reclamar mejoras urgentes en la conectividad por tren en Bellreguard y garantizar que el tren de la Costa incluye una parada, que la localidad comenzó a reivindicar hace más de un siglo.

El senador territorial y portavoz de Compromís, Carles Mulet, ha señalado que la supresión de la línea Gandía-Dénia hace 43 años, supuso una pérdida de posibilidades para Bellreguard y su ámbito de influencia y un grave perjuicio en las comunicaciones (peligrosidad en la N-332 que atraviesa el término y transporte público deficiente).

Así, la moción insta a reclamar al Ministerio de Fomento la inclusión en la Fase 1 del Tren de la Costa, de la prolongación hasta Oliva, así como la construcción de una estación o apeadero en el término municipal de Bellreguard, en el plan director para la mejora del servicio de Cercanías en el País Valenciano, anunciado recientemente por el Ministro de Fomento.

Noventa y cinco años después, Bellreguard no solo anhela la mencionada estación de tren, si no que además, el tren desapareció hace cuarenta tres”, reprocha Mulet que lamenta el “empobrecimiento y el maltrato constante” del Gobierno hacia las necesidades de zonas exportadoras, dinámicas, turísticas y que generan grandes ingresos para el Estado como son las comarcas valencianas. Los senadores de la coalición apoyan la reclamación de Bellreguard y otros municipios del sur de la comarca de la Safor, penalizados por el reinicio de la tramitación desde cero que ha supuesto el Tren de la Costa. “No pueden permitir perder otra oportunidad histórica”, ha recordado el portavoz de Compromís en la Cámara Alta.

Una parada en Bellreguard mitigaría las incomodidades, efectos negativos y peligrosidad que supone tener un casco urbano atravesado por la N-332, que registra un volumen de más de 20.000 vehículos diarios, con las consiguientes emisiones de CO2, accidentes y contaminación acústica.

En verano Bellreguard, cuya parada daría servicio a su entorno más inmediato, aumenta su población de los 4.650 de derecho hasta los 12.500. Lo mismo ocurre con Miramar (16.000), Piles (7.500), Palmera (1.500), l’Alqueria de la Comtessa (2.000) y Guardamar de la Safor (4.500). La parada beneficiaría al hospital comarcal, médicos y usuarios.

Alex Ruiz, alcalde de Bellreguard, ha señalado que “de no incluirse por lo menos esta parada, lamentablemente el progreso pasará de largo de nuevo y el tren no será más que otra barrera más a la movilidad comarcal”.

Esta petición ha sido aprobada recientemente por la unanimidad de los grupos políticos locales.