La coalició denuncia la patrimonialització diària que realitza el PP des del legislatiu de les actuacions del Govern ‘que paguen els ciutadans’

Madrid, 5 de gener de 2018

Compromís ha criticat l’actuació del PP de les comarques de Castelló d’exercir de portaveu del Govern i realitzar els anuncis des del poder legislatiu que suposen els diputats, quan són mesures que hauria d’anunciar l’executiu i, per tant, la seua estructura de govern. Així la coalició ha proposat que rebaixen el sou al subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, ja que les seues funcions les exerceixen des de la presidència del PP provincial.

A les comarques de Castelló és qui va ser cap de llista del PP al Congrés dels Diputats qui es dedica a anunciar presumibles o presumptes actuacions futures del Govern a la demarcació provincial de Castelló, patrimonialitzant i tractant de rendibilitzar actuacions que paguen tots els ciutadans com si foren per obra i gràcia dels diputats del PP“, ha assenyalat el portaveu de Compromís, Carles Mulet.

La situació contrasta amb l’escassa activitat dels representants populars en les cambres legislatives i el rebuig a les esmenes als pressupostos i mocions dels grups de l’oposició que reclamen necessàries actuacions en competències de l’Estat en una autonomia marginada pressupostàriament. “La majoria d’aquests anuncis“, afegeix Mulet “sabem que quederan en bona part en aigua de borraines. També ve a exercir de facto com a portaveu de posicionaments del Govern en temes que no són de la seua competència com a parlamentari, ja siguen trens o la futura gratuïtat de l’autopista. Sense cap rubor ni vergonya. Però crida l’atenció que aquest tipus d’anuncis, que intenten patrimonialitzar partidista i maldestrament l’escassa activitat de l’executiu, no ho anuncien des de l’executiu, ni des de la Subdelegació del Govern, sinó des del legislatiu; envaint la separació de poders i donant a entendre un ús qüestionable de la informació privilegiada des del Govern al seu partit polític abans que a l’opinió pública, o fins i tot als ciutadans o alcaldes afectats“, ha afegit.

Des de Compromís han denunciat aquesta “deslleial” pràctica i han formulat al Govern preguntes al respecte.

Per això es pregunta que:

– Vist que un diputat usurpa part de les funcions del subdelegat del Govern a Castelló, Pensa reduir-li el salari a aquest per tenir menys faena?

– Quina via empra l’executiu per filtrar anuncis i novetats a aquest diputat?

– Compta amb alguna autorització o realitza tals afirmacions, com a Govern, pel seu compte i risc?

05012017 pregunta subdelegat 05012017 pregunta subdelegat2

Compromís pide que rebajen el sueldo al subdelegado al ejercer un diputado de interlocutor del Gobierno

La coalición denuncia la patrimonialización diaria que realiza el PP desde el legislativo de las actuaciones del Gobierno ‘que pagan los ciudadanos’

Madrid, 5 de enero de 2018

Compromís ha afeado la actuación del PP de las comarcas de Castelló de ejercer de portavoz del Gobierno y realizar los anuncios desde el poder legislativo que suponen los diputados, cuando son medidas que debería anunciar el ejecutivo y, por tanto, su estructura de gobierno. Así la coalición ha propuesto que rebajen el sueldo al subdelegado del Gobierno en Castelló, David Barelles, ya que sus funciones las ejercen desde la presidencia del PP provincial.

En las comarcas de Castelló es el que fuera cabeza de lista del PP al Congreso de los Diputados quien se dedica a anunciar presumibles o presuntas actuaciones futuras del Gobierno en la demarcación provincial de Castelló, patrimonializando y tratando de rentabilizar actuaciones que pagan todos los ciudadanos como si fueran por obra y gracia de los diputados del PP”, ha señalado el portavoz de Compromís, Carles Mulet.

La situación contrasta con la escasa actividad de los representantes populares en las cámaras legislativas y el rechazo a las enmiendas a los presupuestos y mociones de los grupos de la oposición que reclaman necesarias actuaciones en competencias del Estado en una autonomía marginada presupuestariamente. “La mayoría de estos anuncios”, abunda Mulet “sabemos que quedaran en buena parte en agua de borrajas. También viene a ejercer de facto como portavoz de posicionamientos del Gobierno en temas que no son de su competencia como parlamentario, ya sean trenes o la futura gratuidad de la autopista. Sin ningún rubor ni vergüenza. Pero llama la atención que este tipo de anuncios, que intentan patrimonializar partidista y torpemente la escasa actividad del ejecutivo, no lo anuncien desde el ejecutivo, ni desde la Subdelegación del Gobierno, sino desde el legislativo; invadiendo la separación de poderes y dando a entender un uso cuestionable de la información privilegiada desde el Gobierno a su partido político antes que a la opinión pública, o incluso a los ciudadanos o alcaldes afectados”, ha agregado.

Desde Compromís han denunciado esta “desleal” práctica y han formulado al Gobierno dos preguntas al respecto.

 

Por ello se pregunta que:

– Visto que un diputado usurpa parte de las funciones del subdelegado del Gobierno en Castelló, ¿Piensa reducirle el salario a éste por tener menos trabajo?

– ¿Qué vía emplea el ejecutivo para filtrar anuncios y novedades a este diputado?

– ¿Cuenta con alguna autorización o realiza tales afirmaciones, como Gobierno, por su cuenta y riesgo?