El senador de Compromís assenyala que “es busca qüestionar als Mossos, però que les mares de déu tenen un complicat paper per exercitar tal posicionament

Madrid, 6 d’octubre de 2017

El senador Jordi Navarrete ha preguntat al Govern si pensa enviar comunicacions formals a les personalitats, cossos de seguretat i premiats que ostenten medalles de la Policia Nacional o Guàrdia Civil “perquè es posicionen sobre l’ordenament legal i la seua lleialtat als principis constitucionals“, tal com es va acordar durant la reunió del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto i fins a onze organitzacions representatives de la Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Navarrete ha recordat que “a més dels Mossos, que és el que es pretén qüestionar en veritat amb aquesta operació, es troben en possessió de tals medalles la Mare de Déu Santíssima de l’Amor, a la qual li va ser concedida la Medalla d’Or al Mèrit Policial en l’any 2014; la Mare de Déu del Pilar, a la qual li va ser concedida la Gran Creu de la Guàrdia Civil a l’any 2012; la Mare de Déu dels Dolors d’Archidona a la qual li va ser assignada la Creu de Plata de la Guàrdia Civil a l’any 2015 o la Confraria del Crist de la Legió, a la qual li va ser concedida la Medalla al Mèrit Policial en l’any 2017“. El senador ha recordat que “no ens consta que hagen fet tal posicionament formal“.

Així es pregunta si, “de no rebre aquest suport formal a l’ordenament legal i lleialtat als principis constitucionals, pensen retirar a les confraries i mares de déu tals medalles al Mèrit Policial“. Així mateix el senador castellonenc ha requerit conèixer si es va a consolidar en el futur tal posicionament formal abans de concedir tals medalles i si de no obtenir tal posicionament de les verges consagrades i germandats cristològiques concedorades els serien retirades les medalles o condecoracions.

Navarrete pide al Gobierno que aclare si va a retirar las medallas a vírgenes y cofradías si no se posicionan con la legalidad

El senador de Compromís señala que “se busca cuestionar a los Mossos, pero que las vírgenes tienen un complicado papel para ejercitar tal posicionamiento

Madrid, 06 de octubre de 2017

El senador Jordi Navarrete ha preguntado al Gobierno si piensa enviar comunicaciones formales a las personalidades, cuerpos de seguridad y premiados que ostenten medallas de la Policía Nacional o Guardia Civil “para que se posicionen sobre el ordenamiento legal y su lealtad a los principios constitucionales”, tal y como se acordó durante la reunión del Ministro del Interior, Juan Ignacio Zoido, el Secretario de Estado de Seguridad, José Antonio Nieto. Y hasta once organizaciones representativas de la Policía Nacional y Guardia Civil.

Navarrete ha recordado que “además de los Mossos, que es lo que se pretende cuestionar en verdad con esta operación, se hallan en posesión de tales medallas la Virgen María Santísima del Amor, a la cual le fue concedida la Medalla de Oro al Mérito Policial en el año 2014; la Virgen del Pilar, a la cual le fue concedida la Gran Cruz de la Guardia Civil en el año 2012; la Virgen de los Dolores de Archidona a la cual le fue asignada la Cruz de Plata de la Guardia Civil en el año 2015 o la Cofradía del Cristo de la Legión, a la cual le fue concedida la Medalla al Merito Policial en el año 2017”. El senador ha recordado que “no nos consta que hayan echo tal posicionamiento formal”.

Así se pregunta si, “de no recibir este apoyo formal al ordenamiento legal y lealtad a los principios constitucionales, piensan retirar a las cofradías y vírgenes tales medallas al Mérito Policial”. Asimismo el senador castellonense ha requerido conocer si se va a consolidar en el futuro tal posicionamiento formal antes de conceder tales medallas y si de no obtener tal posicionamiento de las vírgenes consagradas y hermandades cristológicas concedoradas les serían retiradas tales medallas o condecoraciones.