Compromís exigeix ​​el cessament d’Agramunt com a membre del Senat un cop dimitit a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa

Madrid, 6 d’octubre 2017

El senador valencià de Compromís, Carles Mulet, ha titllat de “desvergonyiment” que el fins hui president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Pedro Agramunt (PP) haja abandonat el seu càrrec sense purgar responsabilitats ni aclarir les seues fosques intencions i interessos en el escàndol europeu conegut com “la diplomàcia del caviar“.

Diverses publicacions europees apunten a la compra de voluntats per part del règim d’Azerbaidjan a membres de l’assemblea, entre els quals podria estar Agramunt, per fer callar la crítica a la vulneració reiterada dels drets humans per part del govern del país caucàsic. La PACE (Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa) ha demorat sense explicacions la compareixença del seu president, mentre esperava fer-li un comiat en la propera sessió plenària d’Estrasburg del dilluns 9 d’octubre, cosa que finalment no tindrà lloc.

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa per aclaparadora majoria va iniciar recentment el procediment per destituir Agramunt de president, després que el mateix PP europeu li ho exigís.

La situació d’Agramunt s’ha anat complicant, en veure’s implicat en un misteriós viatge no autoritzat per l’Assemblea ni el Senat, per entrevistar-se amb el president sirià Bashar al-Assad dies abans que aquest bombardegés la població civil amb gasos; aquest viatge polèmic va ser qui va fer vessar la paciència dels seus propis companys, després de les inquietants ombres sobre les activitats d’Agramunt a la presidència de la PACE.

El senador valencià és encara membre del Senat, cambra que va negar que estigués darrere del viatge que va realitzar aquest representant a Síria tal com Agramunt va declarar, mentint a la Cambra, que ha preferit no manifestar-se i mirar cap a un altre costat. Mulet ha lamentat que “marxe sense aclarir quins eren els seus tèrbols negocis i si s’aprofitava del seu càrrec amb foscos interessos en comptes de treballar per als ciutadans i ciutadanes”, pel que ha demanat de nou al PP del Senat i a la direcció valenciana del partit, “que deixen de donar vergonya a nivell europeu i aparten a Agramunt dels seus càrrecs, cosa que ens temem, tampoc passarà“. 

Carles Mulet: “Es una vergüenza que Agramunt dimita de la Asamblea Europea sin aclarar su oscura actuación”

Compromís exige el cese de Agramunt como miembro del Senado una vez dimitido en la Asamblea Parlamentaria del Consejo de Europa

Madrid, 06 de octubre de 2017

El senador valenciano de Compromís, Carles Mulet, ha tildado de “sinvergüencería” que el hasta hoy presidente de la Asamblea Parlamentaria del Consejo de Europa, Pedro Agramunt (PP) haya abandonado su cargo sin purgar responsabilidades ni aclarar sus oscuras intenciones e intereses en el escándalo europeo conocido como “la diplomacia del caviar”.

Diversas publicaciones europeas apuntan a la compra de voluntades por parte del régimen de Azerbaiyán a miembros de la asamblea, entre los cuales podría estar Agramunt, para acallar la crítica a la vulneración reiterada de los derechos humanos por parte del gobierno del país caucásico. La PACE (Asamblea Parlamentaria del Consejo de Europa) ha demorado sin explicaciones la comparecencia de su presidente, mientras esperaba hacerle una despedida en la próxima sesión plenaria de Estrasburgo del lunes 9 de octubre, algo que finalmente no tendrá lugar.

La Asamblea Parlamentaria del Consejo de Europa por abrumadora mayoría inició recientemente el procedimiento para destituir a Agramunt de presidente, después que el propio PP europeo se lo exigiera.

La situación de Agramunt se ha ido complicando, al verse implicado en un misterioso viaje no autorizado por la Asamblea ni el Senado, para entrevistarse con el presidente sirio Bashar al Assad días antes de que éste bombardeara a la población civil con gases; ese viaje polémico fue quien colmó la paciencia de sus propios compañeros después de las inquietantes sombras sobre las actividades de Agramunt en la presidencia de la PACE.

El senador valenciano es todavía miembro del Senado, cámara que negó que estuviera detrás del viaje que realizó este representante a Siria tal y como Agramunt declaró, mintiendo a la Cámara, que ha preferido no manifestarse y mirar hacia otro lado. Mulet ha lamentado que “se marche sin aclarar cuáles eran sus turbios negocios y si se aprovechaba de su cargo con oscuros intereses en vez de trabajar para los ciudadanos y ciudadanas”, por lo que ha pedido de nuevo al PP del Senado y a la dirección valenciana del partido, “que deje de dar vergüenza a nivel europeo y aparten a Agramunt de sus cargos, algo que nos tememos, tampoco ocurrirá”.