La mesura busca evitar ingerències de qualsevol confessió en els àmbits que no li són propis

Madrid, 24 setembre 2017

En el debat del Ple d’aquesta setmana, en la moció que demana abordar mesures per garantir l’aconfessionalitat de l’Estat, Compromís proposa que es complisca l’aconfessionalitat de l’Estat sense exclusives per a l’Església Catòlica ni cap altra. Per a això, reclamarà que s’evite la ingerència de qualsevol confessió en àmbits que no els són propis, com la justícia, l’exèrcit, els cossos i forces de seguretat de l’Estat, els consells biomèdics i centres de desenvolupament i investigació que treballen per millorar la vida i la salut, la radiotelevisió pública, el sistema educatiu públic o el sistema nacional de salut.

El senador Carles Mulet defensarà en primer lloc la derogació dels Acords Jurídics Espanya-Santa Seu, de 3 de gener de 1979 i la negociació d’un nou acord amb l’Església Catòlica en línia amb els celebrats amb la resta de confessions religioses reconegudes per l’Estat.

D’altra proposarà establir els protocols necessaris la evitar la ingerència de qualsevol confessió religiosa en àmbits que no els són propis i regular la prohibició de la utilització d’indumentària oficial i la presència militar o policial en actes religiosos en qualitat de membres d’aquests col·lectius. “Amb això pretenem evitar medalles a mare de déus o confraries, mausoleus a feixistes sostinguts amb diners públics, crucifixos a les habitacions d’hospital, militars en actes religiosos i l’oficialitat de la religió en els actes diaris d’un Estat modern, perquè queda ja lluny la presència de religions en la presa de decisions, la seua obligatorietat o oficialitat, per això han d’estar circumscrites a l’àmbit privat de les persones, sense privilegis. Separant, col·laborant amb les religions i les seues ONG de ser necessari, però sense barrejar àmbits públics i privats“, ha conclòs Mulet.

Compromís lleva al Pleno del Senado garantizar la aconfesionalidad de la administración pública
La medida busca evitar injerencias de cualquier confesión en los ámbitos que no le son propios

Madrid, 24 de septiembre de 2017

En el debate del Pleno de esta semana, en la moción que pide abordar medidas para garantizar la aconfesionalidad del Estado, Compromís propone que se cumpla la aconfesionalidad del Estado sin exclusivas para la Iglesia Católica ni ninguna otra. Para ello, reclamará que se evite la injerencia de cualquier confesión en ámbitos que no les son propios, como la justicia, el ejército, los cuerpos y fuerzas de seguridad del Estado, los consejos biomédicos y centros de desarrollo e investigación que trabajan para mejorar la vida y la salud, la radiotelevisión pública, el sistema educativo público o el sistema nacional de salud.

El senador Carles Mulet defenderá en primer lugar la derogación de los  Acuerdos Jurídicos España-Santa Sede, de 3 de enero de 1979 y la negociación de un nuevo acuerdo con la Iglesia Católica en línea con los celebrados con el resto de confesiones religiosas reconocidas por el Estado.

Por otro propondrá establecer los protocolos necesarios la evitar la injerencia de cualquier confesión religiosa en ámbitos que no les son propios y regular la prohibición de la  utilización de indumentaria oficial y la presencia militar o policial en actos religiosos en calidad de miembros de estos colectivos. “Con ello pretendemos evitar medallas a vírgenes, mausoleos a fascistas sostenidos con dinero público, crucifijos en las habitaciones de hospital, cofradías, militares en actos religiosos y la oficialidad de la religión en los actos diarios de un Estado moderno, porque queda ya lejos la presencia de religiones en la toma de decisiones, su obligatoriedad u oficialidad, por eso deben estar circunscritas al ámbito privado de las personas, sin privilegios. Separando, colaborando con las religiones y sus ONG de ser necesario, pero sin mezclar ámbitos públicos y privados”, ha concluido Mulet.