Gobierno reitera a Compromís la intenció de no actuar en les rodalies Castelló-Vinaròs.

 

Mulet afirma que PP i PSOE han impedit durant els seus governs vertebrar el País Valencià per ferrocarril

Castelló a 29 d’agost de 2017.

El Govern ha tornat de deixar clar que no pensa ni actuar ni prendre cap nou compromís per a la creació de les rodalies entre Castelló i Vinaròs, malgrat considerar-se una actuació de baix cost.

Així, mentre proliferen els projectes per a connectar amb AVE Madrid amb diversos com el recent anunci de l’AVE Madrid- Oropesa (Toledo) del projecte Madrid- Extremadura, actuació de 1120 milions d’euros, els 45 milions d’euros que costaria segons Foment les rodalies Castelló-Vinaròs, són inassumibles “ cada quilómetre de l’AVE Madrid-Valladolid va costar 23 milions d’euros, amb quilòmetre i mitjà d’aquesta actuació, tindríem les rodalies Castelló-Vinaròs, amb servei a municipis turístics i tan poblats com aquests dos, però també Benicàssim, Orpesa, Torreblanca, Peníscola, Alcalà-Alcossebre i Benicarló” 

A la pregunta escrita concreta “Urgeix la Creació d’una partida pressupostària per a la construcció de la línia de rodalies de Renfe entre Castelló de la Plana i Vinaròs (Castelló), tal com està previst i signat pel Ministeri de Foment. Per tot açò es pregunta al Govern, Quines mesures pensa adoptar sobre aquest tema?, la resposta del Govern no deixa lloc a dubtes sobre les seues intencions: En relació amb la informació sol·licitada per sa Senyoria, s’assenyala que les previsions del Govern són les recollides en els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2017. “ o siga, cap”- ha apuntat Mulet.

Per al senador de Compromís, “ la falta de sensibilitat i respecte del govern de Rajoy cap a Castelló és total, li preguntem sobre les mesures de cara al futur, sabent perfectament que els pressupostos del 2017 són insultants per als interessos valencians i de Castelló per extensió, però davant aquesta demanda històrica i necessitat inajornable, què menys que comprometre’s a estudiar el cas, a intentar per a futurs pressupostos partides econòmiques, ací deixa clar que les previsions són les recollides en els comptes de 2017, o siga, absolutament cap”.

Segons Mulet, “ tot açò ocorre perquè els membres del PP en les Corts Generals escollits per les comarques de Castelló continuen traint els interessos dels seus votants i es converteixen una vegada agafada l’acta de càrrec públic en simples sicaris del govern d’un govern que maltracta als castellonencs, i el Govern es dedica a destinar els diners dels valencians a invertir en altres territoris any després d’anys, fins a convertir-nos en la comunitat autònoma més maltractada i oblidada després de l’espoli fiscal continuat”.

Mulet ha afirmat que açò se sumisca a dècades d’oblit del Govern Central “tant per part del PP com del PSOE, si encara estem reclamant aquestes inversions, és perquè durant dècades, ningú ha fet la més mínima inversió”

Descarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *