Mulet retreu Foment no haja actuat per descongestionar la N340 durant el FIB o el Rototom

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha tornat a incidir en la manca total de sensibilitat de l’administració central cap a les comarques de Castelló retraient que, de nou, tot i la saturació viària provocada per la temporada de festivals, no s’haja pres cap mesura per alleujar les carreteres amb els certàmens d’aquest any del Rototom o el FIB a Benicàssim.

Segons Mulet “la gent que fa servir la N340 per acudir al seu lloc de treball ha vist com durant les setmanes que s’han celebrat aquests concerts, la nacional al seu pas per Benicàssim era un embut amb llarguíssimes retencions; 177.000 assistents al FIB o 220.000 en el Rototom, s’han sumat als estiuejants habituals d’aquest municipi de la Plana Alta; tot això en un recinte al costat de la N340, amb fortes mesures de seguretat i limitacions de trànsit que han saturat encara més aquest vial, sense que s’hagen pres les mesures que serien exigibles“.

Per al senador castellonenc “això, unit a un deficient servei de transport públic no només de Castelló i la Plana Baixa amb Benicàssim, sinó amb tot el nord de Castelló, obliga a utilitzar la N340 inexcusablement si no es vol passar per caixa de l’AP7. Hem vist com en casos puntuals com aquests, Foment sí que actua en altres demarcacions i garanteix la gratuïtat de les autopistes de peatge per ajudar a descongestionar altres vies. Aquí, un cop més, no se’ls ha ocorregut“, ha lamentat.

Mulet afirma que aquest situació és només una mostra més del menyspreu cap a les comarques de Castelló “evidentment hauria d’estar gaudint des de fa dècades d’una Ap7 gratuïta i d’uns rodalies almenys fins a Vinaròs, però gràcies als governs centrals del PP i el PSOE continuem en el més absolut oblit. Actuar al FIB o Rototom amb pegats com aquests serien només gestos de bona intenció, però de nou es demostra que no estem en la ment dels successius governs de Madrid ni amb mesures temporals com aquestes“.

El senador de Compromís ha demanat que aquestes mesures es valoren de cara a futures celebracions de macrofestivals a Benicàssim fins a la gratuïtat completa de l’AP7. “Concerts com aquests són una benedicció per a les nostres comarques tot i els problemes que puga comportar com qualsevol altre acte massiu, però no per això l’administració central ha d’assumir un paper passiu i no esforçar-se a minimitzar els impactes negatius que puga comportar, com és la sobresaturació de la N340“, ha conclòs.

Mulet reprocha Fomento no hay actuado para descongestionar la N340 durante el FIB o el Rototom

Madrid, 21 de agosto de 2017

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha vuelto a incidir en la falta total de sensibilidad de la administración central hacia las comarcas de Castelló reprochando que, de nuevo, a pesar de la saturación viaria provocada por la temporada de festivales, no se haya tomado ninguna medida para aliviar las carreteras con los certámenes de este año del Rototom o el FIB en Benicàssim.

Según Mulet “la gente que usa la N340 para acudir a su lugar de trabajo ha visto como durante las semanas que se han celebrado estos conciertos, la nacional a su paso por Benicàssim era un embudo con larguísimas retenciones; 177.000 asistentes al FIB o 220.000 en el Rototom, se han sumado a los veraneantes habituales de este municipio de la Plana Alta; todo ello en un recinto junto a la N340, con fuertes medidas de seguridad, y limitaciones de tráfico que han saturado todavía más este vial, sin que se hayan tomado las medidas que serían exigibles”.

Para el senador castellonense “eso, unido a un deficiente servicio de transporte público no solamente de Castelló y la Plana Baixa con Benicàssim, sino con todo el norte de Castelló, obliga a utilizar la N340 inexcusablemente si no se quiere pasar por caja de la AP7. Hemos visto como en casos puntuales como estos, Fomento sí actúa en otras demarcaciones y garantiza la gratuidad de las autopistas de peaje para ayudar a descongestionar otras vías. Aquí, una vez más, no se les ha ocurrido”, ha lamentado.

Mulet afirma que este situación es solamente una muestra más del desprecio hacia las comarcas de Castelló “evidentemente tendría que estar disfrutando desde hace décadas de una Ap7 gratuita y de unos cercanías por lo menos hasta Vinaròs, pero gracias a los gobiernos centrales del PP y el PSOE continuamos en el más absoluto olvido. Actuar en el FIB o Rototom con parches como estos serían solo gestos de buena intención, pero de nuevo se demuestra que no estamos en la mente de los sucesivos gobiernos de Madrid y ni medidas temporales como estas”.

El senador de Compromís ha pedido que estas medidas se valoren de cara a futuras celebraciones de macrofestivales en Benicàssim hasta la gratuidad completa de la AP7. “Conciertos como estos son una bendición para nuestras comarcas a pesar de los problemas que pueda acarrear como cualquier otro acto masivo, pero no por ello la administración central ha de asumir un papel pasivo y no esforzarse en minimizar los impactos negativos que pueda acarrear, como es la sobresaturación de la N340”, ha concluido.

 

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *