Després de donar-se a conéixer l’Estudi de Seguretat en Carreteres, el senador castellonenc de Compromís recorda que aquesta solució és molt més barata, sostenible i ràpida de construir les variants previstes

Madrid 15 d’agost de 2017

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat “alliberar immediatament l’AP-7, sense mitges tintes ni més misteris sobre el seu futur, com els que trama Rajoy amb Florentino amb nocturnitat, desterrant més mètodes de pagament per ús i sense més pròrrogues a Abertis ni a qualsevol altra concessionària“. Navarrete ha realitzat aquestes declaracions davant els informes que s’han conegut sobre la perillositat a la CV-13 i N-340, recollides en l’Estudi de Seguretat en Carreteres Convencionals elaborat per l’Associació Espanyola de la Carretera, que ve a confirmar les conclusions de l’informe EuroRAP 2016.

Davant aquesta situació, la coalició ha reiterat la necessitat de replantejar-se el desviament del trànsit pesat per la CV-13 en les actuals condicions precàries del vial i aprofitar l’AP-7 per a això “ja que hi ha motius justificats de seguretat i saturació de la N- 340 per això, en no existir autovia o una carretera estatal amb més d’un carril per sentit que puga absorbir l’intens trànsit en un dels vials més saturats d’Europa“, ha afegit Navarrete.

La coalició ha recordat les iniciatives dutes a terme al Senat per exigir la gratuïtat de l’Ap-7, “que va ser rebutjada amb els vots del PP, com va passar amb la comissió d’investigació del Castor o la creació del nucli de rodalies a Castelló i la seua extensió fins a Vinaròs i Tortosa. El PP ha d’abandonar la hipocresia i el cinisme i apostar pel territori. No podem seguir més temps així, amb infraestructures tan febles, ja que està en joc la nostra competitivitat i futur. A més és injust que sempre se’ns convide a passar per caixa quan en altres províncies els serveis no han arribat pagant a mitges i, especialment, venint condicionats per una economia que ve del major saqueig viscut en els comptes públics valencianes i un enorme deute per un sistema de finançament injust“, ha abundat.

La coalició ha qüestionat un cop més que el PP mantinga la finalització de l’A-7 al ralentí o rebutge rescatar l’AP-7 immediatament, quan actuarà a la ruïna de les radials de Madrid i altres vials gastant milers de milions i quan precisament té previstes actuacions de costoses variants “que serien prescindibles eliminant els peatges i compensant Abertis pels mesos que li queden de concessió, però sempre s’han negat a això“, ha lamentat el senador.

Alguns dels trams amb major proporció d’accidents mortals i greus amb vehicles pesants de la Xarxa de Carreteres de l’Estat són la N-340 (Castelló) del Km. 1038 al 1050 (entre Peníscola i Vinaròs), on s’han produït en tres anys set accidents greus, amb 11 accidents mortals i greus, un mort i 15 ferits greus. L’índex de risc ha augmentat del 49,3 al 56,3 malgrat la nova variant amb un sol carril per sentit construïda. Els vehicles pesants són presents al voltant del 22% dels accidents mortals i greus. La IMD (Intensitat mitjana diària mesura en vehicles / dia) del vial és de 15.240.

Navarrete (Compromís): “lo más fácil para acabar con el peligro en carreteras es liberar de inmediato la AP7”

Tras conocerse el Estudio de Seguridad en Carreteras, el senador castellonense de Compromís recuerda que esta solución es mucho más barata, sostenible y rápida que construir las variantes prevista

Madrid, 15 de agosto de 2017

El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamado “liberar de inmediato la AP-7, sin medias tintas ni más misterios sobre su futuro, como los que trama Rajoy con Florentino con nocturnidad, desterrando más métodos de pago por uso y sin más prórrogas a Abertis ni a cualquier otra concesionaria”. Navarrete ha realizado estas declaraciones ante los informes que se han conocido sobre la peligrosidad en la CV-13 y N-340, recogidas en el Estudio de Seguridad en Carreteras Convencionales elaborado por la Asociación Española de la Carretera, que viene a confirmar las conclusiones del informe EuroRAP 2016.

Ante tal situación, la coalición ha reiterado la necesidad de replantearse el desvío del tráfico pesado por la CV-13 en las actuales condiciones precarias del vial y aprovechar la AP-7 para ello “pues existen motivos justificados de seguridad y saturación de la N-340 para ello, al no existir autovía o una carretera estatal con más de un carril por sentido que pueda absorber el intenso tráfico en uno de los viales más saturados de Europa”, ha agregado Navarrete.

La coalición ha recordado las iniciativas llevadas a cabo en el Senado para exigir la gratuidad de la Ap-7, “que fue rechazada con los votos del PP, como ocurrió con la comisión de investigación del Castor o la creación del núcleo de cercanías en Castelló y su extensión hasta Vinaròs y Tortosa. El PP debe abandonar la hipocresía y cinismo y apostar por el territorio. No podemos seguir más tiempo así, con infraestructuras tan débiles, pues está en juego nuestra competitividad y futuro. Además es injusto que siempre se nos invite a pasar por caja cuando en otras provincias los servicios no han llegado pagando a medias y, especialmente, viniendo condicionados por una economía que viene del mayor saqueo vivido en las cuentas públicas valencianas y una enorme deuda por un sistema de financiación injusto”, ha abundado.

La coalición ha cuestionado una vez más que el PP mantenga la finalización de la A-7 al ralentí o rechace rescatar la AP-7 de inmediato, cuando actuará en la ruina de las radiales de Madrid y otros viales gastando miles de millones y cuando precisamente tiene previstas actuaciones de costosas variantes “que serían prescindibles eliminando los peajes y compensando a Abertis por los meses que le quedan de concesión, pero siempre se han negado a ello”, ha lamentado el senador.

Algunos de los tramos con mayor proporción de accidentes mortales y graves con vehículos pesados de la Red de Carreteras del Estado son la N-340 (Castellón) del Km. 1038 al 1050 (entre Peñíscola y Vinaròs), donde se han producido en tres años siete accidentes graves, con 11 accidentes mortales y graves, un fallecido y 15 heridos graves. El índice de riesgo ha aumentado del 49,3 al 56,3 a pesar de la nueva variante con un solo carril por sentido construida. Los vehículos pesados están presentes en torno al 22% de los accidentes mortales y graves.  La IMD (Intensidad media diaria medida en vehículos/día) del vial es de 15.240.