Recorden que la N-340 tampoc està desdoblada en aquest tram i que el Govern no pot fer-se el suec en una zona d’elevada perillositat

El senador de Compromís Jordi Navarrete, ha reclamat al Govern que estenga l’acord signat entre el Departament de Territori català i el Ministeri de Foment perquè els veïns i usuaris de l’AP-7 i N-340 puguen beneficiar-se de bonificacions i gratuïtat en els peatges en el tram que va de l’Hospitalet de l’Infant i Torreblanca, on la perillosa carretera N-340 no està desdoblada i ésl’única alternativa al peatge.

La coalició recorda que ja hi ha un preacord que beneficiaria als usuaris de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona allà on la N-340 no està desdoblada i que provocarà que els camions no puguen circular per la carretera de titularitat estatal entre Peníscola i l’Hospitalet i seran desviats per l’autopista i es beneficiaran d’una bonificació d’un 42,5% en els peatges i fins i tot la gratuïtat entre els conductors que en un mateix dia facen un trajecte d’anada i tornada entre Vilafranca Sud i Alcanar.

No té sentit que el nord de Castelló, que es troba en idèntica situació als afectats a Catalunya, no tinga un tracte similar“, ha assenyalat Navarrete. El representant castellonenc ha apel·lat al ministre de Foment “del qual diuen que tanta sensibilitat té per Castelló i el Maestrat que, ja que no dota a aquesta zona de trens de rodalies ni permet que s’allibere immediatament l’AP-7, preveja beneficis per als usuaris que facen més digerible el trànsit en una zona de gran perillositat, segons els informes com l’EuroRAP2016“.

Els vehicles pesants són presents al voltant del 22% dels accidents mortals i greus. Segons l’informe EuroRAP 2016, alguns dels trams amb major proporció d’accidents mortals i greus amb vehicles pesants de la Xarxa de Carreteres de l’Estat són la N-340 (Castelló) del Km. 1038 al 1050 (entre Peníscola i Vinaròs), on s’han produït en tres anys set accidents greus, amb 11 accidents mortals i greus, un mort i 15 ferits greus. L’índex de risc ha augmentat del 49,3 al 56,3 malgrat la nova variant amb un sol carril per sentit construïda. La IMD (intensitat mitjana diària mesura en vehicles / dia) del vial és de 15.240.

Lamentablement l’A-7 segueix sense connectar-se des de l’aeroport de Castelló fins a l’Hospitalet (Tarragona). Aquests vehicles pesants, en arribar a la CV-13 després de circular per una autovia amb dos carrils, són retornats de nou a una antiquada i sinuosa N-340“, ha afegit el senador valencianista. Compromís ha reclamat la connexió de l’A-7 amb el tram català, ja que és inconcebible que seguisca en aquesta situació després d’anys de paràlisi en la inversió i ha animata que s’avance en les connexions entre els diferents municipis i l’actual AP-7, per quan finalitze l’actual concessió després de dècades d’injustos peatges.

Recentment en una resposta, el Govern ha reconegut a Compromís com la perillositat ha anat en augment a la CV-13, des del desviament obligatori de camions entre Torreblanca i Nules, el que reforça encara més la petició de la coalició.

La coalición Compromís pide extender las bonificaciones a camiones y residentes de la AP-7 hasta Torreblanca

Recuerdan que la N-340 tampoco está desdoblada en este tramo y que el Gobierno no puede hacerse el sueco en una zona de elevada peligrosidad

Madrid, 25 de julio de 2017.

El senador de Compromís Jordi Navarrete, ha reclamado al Gobierno que extienda el acuerdo firmado entre el Departamento de Territorio catalán y el Ministerio de Fomento para que los vecinos y usuarios de la AP-7 y N-340 puedan beneficiarse de bonificaciones y gratuidad en los peajes en el tramo que va de l’Hospitalet de l’Infant y Torreblanca, donde la peligrosa carretera N-340 no está desdoblada y es la única alternativa al peaje.

La coalición recuerda que existe ya un preacuerdo que beneficiaría a los usuarios de les Terres de l’Ebre y el Camp de Tarragona allí donde la N-340 no está desdoblada y que provocará que los camiones no puedan circular por la carretera de titularidad estatal entre Peníscola y l’Hospitalet y serán desviados por la autopista y se beneficiarán de una bonificación de un 42,5% en los peajes e incluso la gratuidad entre los conductores que en un mismo día hagan un trayecto de ida y vuelta entre Vilafranca Sur y Alcanar.

No tiene sentido que el norte de Castelló, que se halla en idéntica situación a los afectados en Cataluña, no tenga un trato similar”, ha señalado Navarrete. El representante castellonense ha apelado al ministro de Fomento “del que dicen que tanta sensibilidad tiene por Castelló y el Maestrat que, ya que no dota a esta zona de trenes de cercanías ni permite que se libere de inmediato de la AP-7, prevea beneficios para los usuarios que hagan más digerible el tráfico en una zona de gran peligrosidad según los informes como el EuroRAP2016”.

Los vehículos pesados están presentes en torno al 22% de los accidentes mortales y graves. Según el informe EuroRAP 2016, algunos de los tramos con mayor proporción de accidentes mortales y graves con vehículos pesados de la Red de Carreteras del Estado son la N-340 (Castellón) del Km. 1038 al 1050 (entre Peñíscola y Vinaròs), donde se han producido en tres años siete accidentes graves, con 11 accidentes mortales y graves, un fallecido y 15 heridos graves. El índice de riesgo ha aumentado del 49,3 al 56,3 a pesar de la nueva variante con un solo carril por sentido construida. La IMD (Intensidad Media Diaria medida en vehículos/día) del vial es de 15.240.

“Lamentablemente la A-7 sigue sin conectarse desde el aeropuerto de Castelló hasta l’Hospitalet (Tarragona). Estos vehículos pesados, al llegar a la CV-13 después de circular por una autovía con dos carriles, son devueltos de nuevo a una anticuada y sinuosa N-340”, ha agregado el senador valencianista. Compromís ha reclamado la conexión de la A-7 con el tramo catalán, ya que es inconcebible que siga en esta situación tras años de parálisis en la inversión y ha urgido a que se avance en las conexiones entre los distintos municipios y la actual AP-7, para cuando finalice la actual concesión tras décadas de injustos peajes.

Recientemente en una respuesta, el Gobierno ha reconocido a Compromís como la peligrosidad ha ido en aumento en la CV-13, desde el desvío obligatorio de camiones entre Torreblanca y Nules, lo que refuerza todavía más la petición de la coalición.