El PP va rebutjar la moció de Compromís que reclamava legislar en aquesta matèria perquè les advocades pogueren gaudir d’un permís de maternitat independentment del règim en què estiguen i també les seues parelles. “Són importants avanços”, assenyala Navarrete
Madrid, 15 juliol 2017
L’Assemblea General de la Mutualitat de l’Advocacia ha aprovat diferents modificacions reglamentàries sobre la prestació de maternitat / paternitat per millorar les cobertures, que ja estan vigents des d’aquest mes de juliol. Així ho ha informat el director general de la Mutualitat al grup de senadors de Compromís, que va traslladar a la Cambra Alta la problemàtica que patien diferents advocades, que no tenien dret a una baixa per maternitat, com qualsevol mare d’aquest país que cotitze a la Seguretat Social.
Compromís es va fer ressò d’un grup d’afectades mutualistes i les seues parelles que no podien ni gaudir d’aquest dret ni cedir-lo, pel que va instar en una moció a que el Govern legislara en la materia, de manera que les afectades pugueren gaudir d’un permís de maternitat estiguen en el règim en què estiguen, com qualsevol altra dona, igual que els seus marits o parelles. El PP, a la Comissió d’Igualtat, va rebutjar equiparar les condicions per al gaudi de la baixa per maternitat de les dones lletrades de la Mutualitat de l’Advocacia a les del règim general de la Seguretat Social i va titllar la petició de la coalició valenciana de “mitges veritats, política de parets i falsedat“, contra la visió de tots els grups de l’oposició que reclamaven iniciatives per equiparar permisos i remuneracions.
La Mutualitat de l’Advocacia ha explicat que modifica les garanties per incloure la maternitat/paternitat en la cobertura d’incapacitat temporal professional per a les professionals exercents per compte propi alternatives al RETA i, si s’escau, la dependència. La cobertura d’Incapacitat Temporal Professional inclourà el cobrament d’una indemnització en cas que s’haja d’interrompre l’activitat professional de forma temporal incloent l’adopció de menors de sis anys i la prestació de maternitat/paternitat, incloent dies de gaudi de descans on es cobreix la pèrdua d’ingressos per tenir cura dels fills. Aqueixes indemnitzacions es corresponen amb una suma equivalent a 120 dies, amb el límit de 3.600 euros pagadors en quatre mensualitats, així com per avortament espontani que equival a 20 dies, indemnització per lactància i per perill vital de la mare o el fetus i per hospitalització per patologies de l’embaràs. També el pagament únic equivalent a 30 dies com a cobertura de paternitat.
“Es tracta sens dubte d’una magnífica notícia, que constata que la situació de les afectades era real i millorable i com, una vegada més, el PP es queda sol defensant l’indefensable i de com queda clar com la seua prioritat no són les persones i els drets. Si bé no es tracta d’una equiparació definitiva, si són importants avenços en la millora de la situació dels afectats“, ha assenyalat Jordi Navarrete, que va defensar la mesura en la Comissió d’Igualtat.
La Mutualidad General de la Abogacía mejora coberturas por maternidad tras la petición de Compromís
El PP rechazó la moción de Compromís que reclamaba legislar en esta materia para que las abogadas pudieran disfrutar de un permiso de maternidad independientemente del régimen en el que estén y también sus parejas. “Son importantes avances”, señala Navarrete
Madrid, 15 de julio de 2017
La Asamblea General de la Mutualidad de la Abogacía ha aprobado distintas modificaciones reglamentarias sobre la prestación de maternidad/paternidad para mejorar las coberturas, que ya están vigentes desde este mes de julio. Así lo ha informado el Director General de la Mutualidad al grupo de senadores de Compromís, formación que trasladó a la Cámara Alta la problemática que sufrían distintas abogadas, que no tenían derecho a una baja por maternidad, como cualquier madre de este país que cotice en la Seguridad Social.
Compromís se hizo eco de un grupo de afectadas mutualistas y sus parejas que no podían ni disfrutar de tal derecho ni cederlo, por lo que instó en una moción a que el Gobierno legislara en la materia de manera que las afectadas pudieran disfrutar de un permiso de maternidad estén en el régimen en el que estén, como cualquier otra mujer, al igual que sus maridos o parejas. El PP, en la Comisión de Igualdad, rechazó equiparar las condiciones para el disfrute de la baja por maternidad de las mujeres letradas de la Mutualidad de la Abogacía a las del régimen general de la Seguridad Social y tildó la petición de la coalición valenciana de “medias verdades, política de brocha gorda y falsedad” contra la visión de todos los grupos de la oposición que reclamaban iniciativas para equiparar permisos y remuneraciones.
La Mutualidad de la Abogacía ha explicado que modifica las garantías para incluir la maternidad/paternidad en la cobertura de incapacidad temporal profesional para las profesionales ejercientes por cuenta propia alternativas al RETA y, en su caso, dependencia. La cobertura de Incapacidad Temporal Profesional incluirá el cobro de una indemnización en caso que se deba interrumpir la actividad profesional de forma temporal incluyendo la adopción de menores de seis años y la prestación de maternidad/paternidad, incluyendo días de disfrute de descanso donde se cubre la pérdida de ingresos para cuidar los hijos. Tales indemnizaciones se corresponden con una suma equivalente a 120 días, con el límite de 3.600 euros pagaderos en cuatro mensualidades, así como por aborto espontáneo que equivale a 20 días, indemnización por lactancia y por peligro vital de la madre o el feto y por hospitalización por patologías del embarazo. También el pago único equivalente a 30 días como cobertura de paternidad.
“Se trata sin duda de una magnífica noticia, que constata que la situación de las afectadas era real y mejorable y cómo, una vez más, el PP se queda solo defendiendo lo indefendible y de cómo su prioridad no son las personas y los derechos. Si bien no se trata de una equiparación definitiva, si son importantes avances en la mejora de la situación de los afectados”, ha señalado Jordi Navarrete, que defendió la medida en la Comisión de Igualdad.