El senador castellonenc lamenta que eludisquen donar solucions als greus problemes de regressió i ignoren els efectes del canvi climàtic

La contestació de la ministra de Medi Ambient, Isabel Tejerina, a la pregunta oral del senador de Compromís, Jordi Navarrete, sobre la política global i de futur que té govern per al litoral del País Valencià no ha pogut ser més decebedora. “S’ha centrat en una resposta genèrica emmarcada en els 10.000 quilòmetres de costa espanyola i en uns suposats plans i programes de consolidació i recuperació del domini maritimoterrestre però la veritat és que la costa de Castelló i València és de les més vulnerables i necessitades i les inversions que es contemplen en els PGE són escasses”, ha indicat Navarrete.

El senador castellonenc ha recordat la situació de regressió i despreniments de la costa del nord del Maestrat (Benicarló i Vinaròs) i com ha de ser la justícia qui ordene al ministeri actuar, com en el cas de Guardamar del Segura, a Alacant. “Si bé diuen tindre bones intencions, queda clar que el treball ha estat insuficient, les respostes oficials són decebedores i les prioritats dels estudis oficials, urgents del nord al sud valencià. Després les respostes contradiuen els anuncis, de manera que han d’aclarir quines obres d’emergència queden per fer, si van a prosseguir a l’estiu o no, si el Ministeri revertirà la retallada pressupostària que ha patit en els PGE i els motius pels quals no han acceptat ni una sola de les esmenes de Compromís”, ha criticat el senador.

Finalment el representant castellonenc ha denunciat que “si les platges estarien a Madrid estaria ja tot reparat i no les deixarien deteriorar d’aquesta manera tan evident” i ha reclamat que “transferisquen les competències, correctament dotades, si el seu interès és tal o situen ‘Almanzora’ a Castelló”, ha conclòs.

Jordi Navarrete reprocha a la ministra la falta de inversión en la costa valenciana

El senador castellonense lamenta que eludan dar soluciones a los graves problemas de regresión e ignoren los efectos del cambio climático

Madrid, 27 de junio de 2017

La contestación de la ministra de Medio Ambiente, Isabel Tejerina, a la pregunta oral del senador de Compromís, Jordi Navarrete, sobre la política global y de futuro que tiene gobierno para el litoral de País Valenciano no ha podido ser más decepcionante. “Se ha centrado en una respuesta genérica enmarcada en los 10.000 kilómetros de costa española y en unos supuestos planes y programas de consolidación y recuperación del dominio marítimo-terrestre pero lo cierto es que la costa de Castelló y València es de las más vulnerables y necesitadas y las inversiones que se contemplan en los PGE son escasas”, ha indicado Navarrete.

El senador castellonense ha recordado la situación de regresión y desprendimientos de la costa del norte del Maestrat (Benicarló y Vinaròs) pero cómo ha de ser la justicia quien ordene al ministerio actuar, como en el caso de Guardamar del Segura, en Alacant. “Si bien dicen tener buenas intenciones, queda claro que el trabajo ha sido insuficiente, las respuestas oficiales son decepcionantes y las prioridades de los estudios oficiales urgentes de norte a sur valenciano. Luego las respuestas contradicen sus anuncios, por lo que deben aclarar qué obras de emergencia quedan por hacer, si van a proseguir en verano o no, si el Ministerio va a revertir el recorte presupuestario que ha sufrido en los PGE y los motivos por los que no han aceptado ni una sola de las enmiendas de Compromís”, ha afeado el senador.

Finalmente el representante castellonense ha denunciado que “si las playas estarían en Madrid estaría ya todo reparado y no las dejarían deteriorar de esta manera tan evidente” y ha reclamado que “transfieran las competencias, bien dotadas, si su interés es tal o sitúan ‘Almanzora’ en Castelló”, ha concluido.