Mulet recrimina que el Govern del PP evite condemnar les activitats del polèmic senador valencià en la picota també per la seua reunió secreta amb Al-Assad

 

Madrid, 8 de junio de 2017

 

Pregunta escrita del senador Mulet:

La ESI (European Stabiliy Iniciative) en el seu segon informe de 17 de desembre de 2016, sobre la “diplomàcia del caviar”, implica com un dels presumptes responsables de rebre diners a canvi de permetre violacions sistemàtiques dels drets humans, per part la dictadura d’Azerbaidjan, al president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, un parlamentari d’origen espanyol.

Segons ve denunciant ESI, Azerbaidjan, aquest parlamentari va silenciar previ pagament al Consell d’Europa per a blanquejar la seua imatge front la Unió Europea, i ocultar la seua violació sistemàtica dels drets humans. L’italià Lucca Volontè va ser el primer d’aquest organisme en aparèixer com a cervell de la xarxa per a suavitzar la imatge del règim caucàsic, després de rebre tot tipus de pagaments en espècies per aqueix servei. Ara, s’ha publicat que la policia italiana hauria intervingut correus que esguitarien presumptament de manera directa a Agramunt, el que ja en 2013 era objecte d’un informe sota el nom “Vigilant Azerbaidjan o per què Pedro Agramunt ha de dimitir”.

En aquella ocasió ja s’explicaven tot tipus de viatges Azerbaidjan i presumptes pressions davant la UE per a beneficiar a la dictadura d’aquell país, i fer front a les greus acusacions sobre el què estava passant, fet també denunciat per entitats com Amnistia Internacional. El pagaments o suborns a Volonté van quedar acreditats, i les ombres sobre el que hagen pogut traure presumptament uns altres possibles implicats, com per exemple Agramunt, no para de créixer, mentre no hi ha cap organisme oficial que actue per a investigar a fons el cas.

Aquesta persona està ocupant el càrrec en l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa, gràcies a ser senador des de 1993, triat per la circumscripció de València, per la qual cosa ha pogut emprar aqueix càrrec per a traure un benefici il·legal o si no il·legal, que ajude a camuflar la violació de drets humans, mereix ser explicat davant la càmera a la qual en teoria representa.

 

Les recomanacions d’aquest organisme en matèria de drets humans tenen un pes significatiu en el context polític europeu. El Parlament Europeu i altres institucions de la UE sovint es remeten al treball de l’Assemblea, especialment en el camp dels drets humans, cooperació legal i cultural. A nivell autonòmic ens preocupa que de nou un polític de procedència valenciana, i votat pels valencians i valencianes, puga tenir un paper tèrbol en el càrrec que ocupa a nivell europeu, ja que si s’amaga que un país atempta contra els drets humans, ens preocupa que aquest país puga tenir tractes preferents o esquive les exigències en matèria de drets humans, perquè pel mitjà ha polítics valencians que posen presumptament la mà.

Quines mesures ha adoptat o pensa adoptar el Govern sobre aquest tema, dins de les seues competències?

 

Resposta del Govern: Espanya seguirà jugant un paper actiu en l’àmbit de la Unió Europea i dels diferents organismes europeus així com en els països del Veïnatge Oriental, inclòs Azerbaidjan. En el marc d’aquesta Política Exterior, la diplomàcia parlamentària seguirà exercint un paper molt rellevant, com ha sigut el cas fins avui.

 

Mulet ha lamentat de nou l’empara tanta del Govern com del Grup Popular en el Senat, per permetre a Pedro Agramunt el seu càrrec per a reunir-se amb dictadors o règims que  incompleixen els drets humans “algun dia es va a saber què benefici personal trau Agramunt d’aquestes reunions i presumptes tripijocs. Mentre l’Assemblea del Consell d’Europa li ha retirat la confiança per aquestes tèrboles accions, aquest s’amarra al càrrec amb el beneplàcit  del Grup Popular del Senat, que no li exigeix la seua dimissió a pesar que haver quedat en evidència en tota Europa, i ara, de nou, el Govern Español li empara. Què té en les seues mans Agramunt que li permet continuar en el seu càrrec?, quan siga arbre caigut,  tots voldran distanciar-se com sempre fa el PP amb els seus cadàvers polítics, però mentre, tots; grup parlamentari i Govern, li emparen, alguna cosa realment lamentable”

 

Gobierno ampara las polémicas actuaciones del senador Agramunt con el régimen de Azerbaiyán y la “diplomacia del Caviar”
Mulet recrimina que el Gobierno del PP evite condenar las actividades del polémico senador valenciano en la picota también por su reunión secreta con Al-Assad
Madrid, 8 de junio  de 2017

 

Pregunta escrita del senador Mulet:

La ESI (European Stabiliy Iniciative) en su segundo informe de 17 de diciembre de 2016, sobre la “diplomacia del caviar”, implica como uno de los presuntos responsables de recibir dinero a cambio de permitir violaciones sistemáticas de los derechos humanos, por parte la dictadura de Azerbaiyán, al presidente de la Asamblea Parlamentaria del Consejo de Europa, un parlamentario de origen español.

Según viene denunciando ESI, Azerbaiyán, éste parlamentario silenció previo pago al Consejo de Europa para blanquear su imagen frente la Unión Europea, y ocultar su violación sistemática de los derechos humanos. El italiano Luca Volontè fue el primero de este organismo al aparecer como cerebro de la red para suavizar la imagen del régimen caucásico, después de recibir todo tipo de pagos en especies por ese servicio. Ahora, se ha publicado que la policía italiana habría intervenido correos que salpicarían presuntamente de manera directa a Agramunt, el que ya en 2013 era objeto de un informe bajo el nombre “Vigilando Azerbaiyán o por qué Pedro Agramunt tiene que dimitir”.

En aquella ocasión ya se explicaban todo tipo de viajes Azerbaiyán y presuntas presiones ante la UE para beneficiar a la dictadura de aquel país, y hacer frente a las graves acusaciones sobre lo qué estaba pasando, hecho también denunciado por entidades como Amnistía Internacional. El pagos o sobornos a Volonté quedaron acreditados, y las sombras sobre lo que hayan podido sacar presuntamente otros posibles implicados, como por ejemplo Agramunt, no para de crecer, mientras no hay ningún organismo oficial que actúo para investigar a fondo el caso.

Esta persona está ocupando el cargo en la Asamblea parlamentaria del Consejo de Europa, gracias a ser senador desde 1993, elegido por la circunscripción de Valencia, por lo que ha podido emplear ese cargo para sacar un beneficio ilegal o si no ilegal, que ayudo a camuflar la violación de derechos humanos, merece ser explicado ante la cámara a la cual en teoría representa.

 

Las recomendaciones de este organismo en materia de derechos humanos tienen un peso significativo en el contexto político europeo. El Parlamento Europeo y otras instituciones de la UE a menudo se remiten al trabajo de la Asamblea, especialmente en el campo de los derechos humanos, cooperación legal y cultural. A nivel autonómico nos preocupa que de nuevo un político de procedencia valenciana, y votado por los valencianos y valencianas, pueda tener un papel turbio en el cargo que ocupa a nivel europeo, puesto que si se esconde que un país atenta contra los derechos humanos, nos preocupa que este país pueda tener tratos preferentes o esquive las exigencias en materia de derechos humanos, porque por el medio haya políticos valencianos que ponen presuntamente la mano.

¿Qué medidas ha adoptado o piensa adoptar el Gobierno al respecto, dentro de sus competencias?

 

Respuesta del Gobierno: España seguirá jugando un papel activo en el ámbito de la Unión Europea y de los diferentes organismos europeos así como en los países de la Vecindad Oriental, incluido Azerbaiyán. En el marco de esta Política Exterior, la diplomacia parlamentaria seguirá desempeñando un papel muy relevante, como ha sido el caso hasta la fecha.

 

Mulet ha lamentado de nuevo el amparo tanto del Gobierno como del Grupo Popular en el Senado, por permitir a Pedro Agramunt su cargo para reunirse con dictadores o regímenes que  incumplen los derechos humanos “algún día se va a saber qué beneficio personal saca Agramunt de estas reuniones y presuntos chanchullos. Mientras la Asamblea del Consejo de Europa le ha retirado la confianza por estas turbias acciones, este se amarra al cargo con el beneplácito  del Grupo Popular del Senado, que no le exige su dimisión a pesar que haber quedado en evidencia en toda Europa, y ahora, de nuevo, el Gobierno Español le ampara. ¿Qué tiene en sus manos Agramunt que le permite continuar en su cargo?, cuando sea árbol caído,  todos querrán distanciarse como siempre hace el PP con sus cadáveres políticos, pero mientras, todos; grupo parlamentario y Gobierno, le amparan, algo realmente lamentable” 

 

reomendamos este artículo:

http://blogs.interviu.es/laotraversion/2017/06/07/motivos-personales-para-reunirse-con-un-dictador/

Motivos personales para reunirse con un dictador

Publicado el 7 junio, 2017 por Ana María Pascual

Más que lacónica, la respuesta que el Gobierno proporcionó ayer al senador Carles Mulet, de Compromís, es insultante. Puede sonar muy duro el adjetivo, pero créanme, se ajusta a la realidad. Quizá recuerden el escándalo suscitado hace un par de meses por la entrevista mantenida entre el dictador sirio Bachar Al Asad y el senador del PP Pedro Agramunt, histórico de la poltrona política, que acusó a los medios de comunicación y a la oposición de haber contribuido al fallecimiento de Rita Barberá, por tanta crítica y petición de dimisión ( para continuar leyendo, ir al enlace)