L’anunci de revisió amb aquest mètode va causar la sorpresa de molts valencians

El Govern ha contestat a Compromís que el Ministeri d’Hisenda “no ha utilitzat drones” per rastrejar en 765.000 immobles valencians l’existència d’obres il·legals. Els senadors de la coalició van preguntar què autoritzacions disposaven i en quins supòsits aquests dispositius estaven sobrevolant zones massificades i poblades.

Compromís al Senat “va voler constatar la legalitat de tals vols i l’existència de permisos d’AESA per utilitzar l’espai aeri“. En la resposta el Govern ha indicat que els treballs van ser encomanats per la Direcció General del Cadastre del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública a la Societat Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni, SA (SEGIPSA), societat mercantil estatal declarada per llei com a mitjà propi instrumental i servei tècnic de l’Administració General de l’Estat, i en particular, per als treballs de formació i manteniment del Cadastre.

SEGIPSA ha realitzat els treballs d’acord amb les clàusules de l’encomana en vigor, i per tant, en estricte compliment de la Circular 2/2015, de 5 de febrer, de treballs cadastrals per a la incorporació d’immobles i alteracions en el marc del procediment de regularització cadastral, dictada per la Direcció General del Cadastre.

Així, la informació necessària per regularitzar la descripció cadastral dels immobles objecte d’aquest procediment s’ha obtingut pels següents mitjans:

  1. a) Accés a dades, informes o antecedents amb transcendència per a la formació i el manteniment del Cadastre, que estiguen en poder de la Direcció General del Cadastre, dels respectius Ajuntaments, i de les entitats gestores de l’impost sobre Béns Immobles.
  2. b) Accés a dades, informes o antecedents amb transcendència per a la formació i el manteniment del Cadastre, que estiguen en poder dels que ostenten o puguen tindre la condició d’interessats en el procediment de regularització.
  3. c) Treballs de camp: observació, presa de fotografies i mesurament in situ, des de la via pública o mitjançant accés de vianants a l’interior de finques.
  4. d) Treballs d’observació i mesurament estimada sobre ortofotografia aèria, en els casos en què no siga possible realitzar cap de les actuacions anteriors.

Per tot això, en els treballs realitzats per a la formació dels expedients de regularització cadastral i en compliment de l’esmentada Circular, la informació ha estat obtinguda per personal de SEGIPSA autoritzat, identificat i acreditat pel Cadastre, sense utilitzar drones.

14042017dronesresposta

El Gobierno aclara a Compromís que no utilizó drones para realizar trabajos catastrales en la ciudad de València

El anuncio de revisión con este método causó la sorpresa de muchos valencianos

Madrid, 15 de abril de 2017

El Gobierno ha contestado a Compromís que el Ministerio de Hacienda “no ha utilizado drones” para rastrear en 765.000 inmuebles valencianos la existencia de obras ilegales. Los senadores de la coalición preguntaron qué autorizaciones disponían y en qué supuestos estos dispositivos estaban sobrevolando zonas masificadas y pobladas.

Compromís en el Senado “quiso constatar la legalidad de tales vuelos y la existencia de permisos de AESA para utilizar el espacio aéreo”. En la respuesta el Gobierno ha indicado que los trabajos fueron encomendados por la Dirección General del Catastro del Ministerio de Hacienda y Función Pública a la Sociedad Estatal de Gestión Inmobiliaria de Patrimonio, S.A. (SEGIPSA), sociedad mercantil estatal declarada por ley como medio propio instrumental y servicio técnico de la Administración General del Estado, y en particular, para los trabajos de formación y mantenimiento del Catastro.

SEGIPSA ha realizado los trabajos con arreglo a las cláusulas de la encomienda en vigor, y por tanto, en estricto cumplimiento de la Circular 2/2015, de 5 de febrero, de trabajos catastrales para la incorporación de inmuebles y alteraciones en el marco del procedimiento de regularización catastral, dictada por la Dirección General del Catastro.

Así, la información necesaria para regularizar la descripción catastral de los inmuebles objeto de este procedimiento se ha obtenido por los siguientes medios:

  1. a)  Acceso a datos, informes o antecedentes con trascendencia para la formación y el mantenimiento del Catastro, que obren en poder de la Dirección General del Catastro, de los respectivos Ayuntamientos, y de las entidades gestoras del Impuesto sobre Bienes Inmuebles.
  2. b)  Acceso a datos, informes o antecedentes con trascendencia para la formación y el mantenimiento del Catastro, que obren en poder de quienes ostenten o puedan ostentar la condición de interesados en el procedimiento de regularización.
  3. c)  Trabajos de campo: observación, toma de fotografías y medición in situ, desde la vía pública o mediante acceso peatonal al interior de fincas.
  4. d)  Trabajos de observación y medición estimada sobre ortofotografía aérea, en los casos en los que no sea posible realizar ninguna de las actuaciones anteriores.

Por todo ello, en los trabajos realizados para la formación de los expedientes de regularización catastral y en cumplimiento de la citada Circular, la información ha sido obtenida por personal de SEGIPSA autorizado, identificado y acreditado por el Catastro, sin utilizar drones.