La coalició desconfia de les bones paraules i tem que hi haja una nova traïció que perpetue el pagament per ús del vial i no es pose la infraestructura d’una vegada a disposició dels pobles que necessiten reduir la sinistralitat i variants de forma urgent

Madrid 5 d’abril de 2017

El final de la concessió de l’AP-7 no arribarà abans de 2020, per la qual cosa caldrà esperar encara gairebé mil dies perquè suposadament s’allibere dels peatges i es pose a disposició dels ciutadans de forma lliure, quelcom que ja hauria haver-se realitzat després de les successives pròrrogues. La moció de Compromís ha obtingut el rebuig del PP-Ciutadans i l’abstenció del PSOE, UPN i l’Agrupació Socialista de la Gomera, amb els vots favorables de formacions com Podem, ERC, PDECat, Nova Canària, Coalició Canària i Bildu.

Per Compromís garantir la titularitat pública i gratuïta d’aquesta amortitzadíssima autopista, que portem anys pagant, hagués estat una gran operació, ja que aportaria de forma immediata les infraestructures que el País Valencià necessita per la nul·la inversió estatal en les obres de variants que es precisaven al llarg i ample del territori“, ha indicat Mulet, que li ha recordat que “poc pot fer” una institució amb una delicada situació econòmica com és la Generalitat “per l’escàs finançament i víctima del saqueig i maltractament que ha patit per part del PP al capdavant de les institucions i ara des de l’Estat“. La coalició lamenta que comarques i poblacions amb una alta perillositat a la carretera en el traçat de la N-340 al Maestrat on no existeixen vies gratuïtes alternatives o en altres comarques sense variants, com la Marina o la Safor.

Compromís ha denunciat en el Ple la doble vara de mesurar del PP i del propi Estat “que veia fins fa poc raonable rescatar les radials pagant 5.000 milions, als bancs o de socialitzar pèrdues, però curiosament el veu impossible en el cas de l’AP -7” i ha animat tant al PP, com el PSOE si és que de cop i volta veuen tan bé el vial “a presentar esmenes per abaratir, desviar determinat trànsit o bonificar alguns trams després de tants anys de peatges i quan ja s’acosta la fi de la concessió, si així ho veuen oportú, com ha fet Compromís“.

#TracteJust

Mulet va mostrar a més les capçaleres de diversos diaris valencians que, de forma unànime, recullen el malestar pel maltractament en els PGE al País Valencià. També ha lamentat que “hagen hagut de ser senadors valencians els que hagen hagut de vindre a defensar la pervivència de l’AP-7 durant uns anys més o atacar-nos reclamant que posem diners a l’autopista quan portem anys pagant, infrafinançats, sense que ens facen les obres de variants necessàries i, a més, saquejats“. Mulet ha recordat que Abertis va obtindre en l’exercici 2015, uns ingressos de peatge de 264 milions d’euros i un benefici abans d’impostos de 106 d’euros respectivament. “Hem proposat en diverses ocasions al Govern, sense obtenir resposta, si no és més econòmic alliberar com més aviat aquest vial de realitzar pegats i noves afeccions territorials“, com va passar amb la variant del Maestrat de la N-340, que va costar 81,5 d’euros, va destruir milers d’explotacions agrícoles a ple rendiment, per finalment reproduir un vial saturat amb un carril per sentit. “Però sembla clar que el Govern no està per fer reflexions tan profundes o molestar les concessionàries“, ha conclòs.

‘Cree el ladrón …’
En la sol·licitud de creació d’una Comissió d’Investigació de finançament il·legal dels partits polítics, Mulet ha rebutjat lamateixa i ha considerat una “bufonada” la rebequeria del PP de portar al Senat la comissió creada al Congrés. Mulet harecordat la residència actual i condemnes d’expresidents autonòmics i institucions com les diputacions que van estargovernades pel PP. “Nosaltres no destrossem els discos durs a martellades, la Fiscalia ha arxivat les denúnciesdel PP sobre els nostres comptes, que són transparents perquè no tenim gürtels, ni sobres ni comptabilitaten B, ni comptes a Suïssa o Panamà“, ha abundat. Mulet ha aconsellat al PP col·laborar per aclarir els seus comptes ideixar de ser “el partit més corrupte d’Occident, així com recórrer perquè no s’investigue“.

El PP rechaza rescatar  la AP-7 para ponerla al servicio de la ciudadanía de forma inmediata 

La coalición desconfía de las buenas palabras y teme que haya una nueva traición que perpetúe el pago por uso del vial y no se ponga la infraestructura de una vez a disposición de los pueblos que necesitan reducir la siniestralidad y variantes de forma urgente

Madrid, 5 de abril de 2017

El final de la concesión de la AP-7 no llegará antes de 2020, por lo que habrá que esperar todavía casi mil días para que supuestamente se libere de los peajes y se ponga a disposición de los ciudadanos de forma libre, algo que ya debería haberse realizado tras las sucesivas prórrogas. La moción de Compromís obtuvo el rechazo del PP-C’s y la abstención del PSOE, UPN y la Agrupación Socialista de la Gomera, con los votos favorables de formaciones como Podemos, ERC, PDECat, Nueva Canaria, Coalición Canaria y Bildu.

Para Compromís garantizar la titularidad pública y gratuita de esta amortizadísima autopista, que llevamos años pagando, hubiera sido una gran operación, pues aportaría de forma inmediata las infraestructuras que el País Valenciano necesita por la nula inversión estatal en las obras de variantes que se precisaban a lo largo y ancho del territorio”, ha indicado Mulet, que le ha recordado que “poco puede hacer” una institución con una delicada situación económica como es la Generalitat “por la escasa financiación y víctima del saqueo y maltrato que ha sufrido por parte del PP al frente de las instituciones y ahora desde el Estado”. La coalición lamenta que comarcas y poblaciones con un  alta peligrosidad en la carretera en el trazado de la N-340 en el Maestrat donde no existen vías gratuitas alternativas o en otras comarcas sin variantes como la Marina y la Safor. 

Compromís ha denunciado en el Pleno la doble vara de medir del PP y del propio Estado “que veía hasta hace poco razonable rescatar las radiales pagando 5.000 millones, a los bancos o de socializar pérdidas, pero curiosamente lo ve imposible en el caso de la AP-7” y ha animado tanto al PP, como al PSOE si es que de repente ven tan bien el vial “a presentar enmiendas para abaratar, desviar determinado tráfico o bonificar algunos tramos después de tantos años de peajes y cuando ya se acerca el fin de la concesión, si así lo ven oportuno como ha hecho Compromís”.

#TracteJust

Mulet mostró además las cabeceras de varios periódicos valencianos que, de forma unánime, recogen el malestar por el maltrato en los PGE al País Valenciano. También lamentó que “hayan tenido que ser senadores valencianos quienes hayan tenido que venir a defender la pervivencia de la AP-7 durante unos años más o a atacarnos reclamando que pongamos dinero en la autopista cuando llevamos años pagando, infrafinanciados, sin que nos ejecuten las obras de variantes necesarias y saqueados”. Mulet ha recordado que Abertis obtuvo en el ejercicio 2015, unos ingresos de peaje de 264 millones de euros y un beneficio antes de impuestos de 106 de euros respectivamente. “Hemos propuesto en varias ocasiones al Gobierno, sin obtener respuesta, si no es más económico liberar cuanto antes este vial que realizar parches y nuevas afecciones territoriales”, como ocurrió con la variante del Maestrat de la N-340, que costó 81,5 de euros, destruyó miles de explotaciones agrícolas a pleno rendimiento, para finalmente reproducir un vial saturado con un carril por sentido. “Pero parece claro que el Gobierno no está para realizar reflexiones tan profundas o molestar las concesionarias”, ha concluido.

‘Cree el ladrón…’

En la solicitud de creación de una Comisión de Investigación de financiación ilegal de los partidos políticos, Mulet rechazó la misma y la consideró una “bufonada” la pataleta del PP de llevar al Senado la comisión creada en el Congreso. Mulet recordó la residencia actual y condenas de expresidentes autonómicos e instituciones como las diputaciones que estuvieron gobernadas por el PP. “Nosotros no destrozamos los discos duros a martillazos, la Fiscalía ha archivado las denuncias del PP sobre nuestras cuentas, que son transparentes porque no tenemos gürteles ni sobres ni contabilidad en B, ni cuentas en Suiza o Panamá”, ha abundado. Mulet aconsejó al PP colaborar para aclarar sus cuentas y dejar de ser “el partido más corrupto de Occidente, así como recurrir para que no se investigue”.