borbona unesco p borbona unesco resposta b unesco 2 b unesco 3 b unesco 4 b unesco 5 b unesco 6 b unesco 7
Madrid, a 1 de desembre de 2016. El senador de Compromís, Carles Mulet, va registrar una bateria de preguntes al Govern, abans de saber-se la vergonyant sentència exculpatòria a la germana d’actual monarca, Cristina de Borbó i Grècia.
Segons Mulet “La ciutadana Cristina de Borbó i Grècia, contínua sent la presidenta d’honor de la Comissió Espanyola de la Unesco, segons la pròpia web de l’organització des de juny de 2015, data en la qual ja estava investigada per blanqueig i delicte fiscal per la seua presumpta implicació en el cas Nóos.
La ciutadana Cristina de Borbó i Grècia s’enfronta fins a vuit anys de presó, i respectant la presumpció d’innocència de la qual gaudim tots els ciutadans, s’ha convertit en un de les icones de la corrupció a Espanya.
(http://www.unesco.org/nac/geoportal.php?country=es&language=s)
Per açò es va preguntar:
- En quina data va decidir l’executiu nomenar, proposar o autoritzar aquest nomenament? , Quina capacitat té l’administració central per a revocar, o demanar el cessament d’aquesta persona? ,Creu el Govern encertat mantenir aquest càrrec en aquesta persona? , Quin cost ocasiona aquest càrrec a l’erari públic? , Quines funcions té el càrrec de president d’Honor de de aquesta comissió? , Quines funcions té la Comissió Espanyola de la Unesco?
La resposta del Govern evita contestar a les preguntes més compromeses, i no entra en el fons de l’assumpte sobre si es pot revocar o no aquest nomenament. El silenci sobre aquest tema delata la intenció del govern de no promoure aquest canvi. La Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va ser creada per Decret de 20 febrer de 1953 i reestructurada pel Reial decret 173/2004, de 30 de gener.
Els membres de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO són emprats públics adscrits al Ministeri d’Afers exteriors i de Cooperació-Agencia Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). 


No existeix en l’actualitat cap partida pressupostària assignada a la Comissió Nacional.
Quant a la Presidència d’Honor, cal indicar que les funcions de la mateixa no vénen regulades ni establides estatutàriament en l’instrument normatiu de creació de la Comissió Nacional Espanyola de Coordinació amb la UNESCO, ni genera despesa algun per a l’erari públic. L’Acord es va prendre en la reunió del Ple de la Comissió Nacional Espanyola de Coordinació amb la UNESCO de 14 de desembre de 1991
.
Per al senador Mulet “ el sainet de justícia que tenim a Espanya ha “salvat” a Cristina de Borbó, persona que malgrat quedar lliure per a la justícia, ha mostrat en públic en menyspreu total i absolut cap als ciutadans i ciutadanes de l’Estat Español, per la qual cosa no mereix en cap concepte ocupar cap tipus de càrrec honorífic que ens represente; el Govern de nou manté una actitud vergonyosa amb personatges que no mereixen cap consideració pública com és el cas de Cristina de Borbó, una persona la màxima aspiració de la qual és no tornar a trepitjar aquest país, mereix ser privada de qualsevol títol honorífic, començant pels de la UNESCO i tots els que acumule. El Govern de Rajoy, es veu, no té la més mínima intenció”

 

Gobierno no prevé relevar a Cristina de Borbón de la presidencia de la Comisión Española de la UNESCO

Madrid, a 1 de diciembre de 2016. El senador de Compromís, Carles Mulet, registró una batería de preguntas al Gobierno, antes de saberse la vergonzante sentencia exculpatoria a la hermana de actual monarca, doña Cristina de Borbón y Grecia.

Según Mulet “La ciudadana Cristina de Borbón y Grecia, continua siendo la presidenta de honor de la Comisión Española de la Unesco, según la propia web de la organización desde junio de 2015, fecha en la cual ya estaba investigada por blanqueo y delito fiscal por su presunta implicación en el caso Nóos.

La ciudadana Cristina de Borbón y Grecia se enfrenta hasta ocho años de cárcel, y respetando la presunción de inocencia de la cual gozamos todos los ciudadanos, se ha convertido en uno de los iconos de la corrupción en España.

(http://www.unesco.org/nac/geoportal.php?country=ES&language=S)

Por ello se preguntó:
-¿ En qué fecha decidió el ejecutivo nombrar, proponer o autorizar este nombramiento? , ¿Qué capacidad tiene la administración central para revocar, o pedir el cese de esta persona? ,¿Cree el Gobierno acertado mantener este cargo en esta persona? , ¿Qué coste ocasiona este cargo al erario público? , ¿Qué funciones tiene el cargo de presidente de Honor de de esta comisión? , ¿Qué funciones tiene la Comisión Española de la Unesco?

La respuesta del Gobierno evita contestar a las preguntas más comprometidas, y no entra en el fondo del asunto sobre si se puede revocar o no este nombramiento. El silencio al respecto delata la intención del gobierno de no promover este cambio. La Comisión Nacional Española de Cooperación con la Organización de las Naciones Unidas para la Educación, la Ciencia y la Cultura (UNESCO) fue creada por Decreto de 20 febrero de 1953 y reestructurada por el Real Decreto 173/2004, de 30 de enero.

Los miembros de la Comisión Nacional Española de Cooperación con la UNESCO son empleados públicos adscritos al Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación-Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID).

No existe en la actualidad ninguna partida presupuestaria asignada a la Comisión Nacional.

En cuanto a la Presidencia de Honor, cabe indicar que las funciones de la misma no vienen reguladas ni establecidas estatutariamente en el instrumento normativo de creación de la Comisión Nacional Española de Coordinación con la UNESCO, ni genera gasto alguno para el erario público. El Acuerdo se tomó en la reunión del Pleno de la Comisión Nacional Española de Coordinación con la UNESCO de 14 de diciembre de 1991.

Para el senador Mulet “ el sainete de justicia que tenemos en España ha “salvado” a Cristina de Borbón, persona que a pesar de quedar libre para la justicia, ha mostrado en público en desprecio total y absoluto hacia los ciudadanos y ciudadanas del Estado Español, por lo que no merece bajo ningún concepto ocupar ningún tipo de cargo honorífico que nos represente; el Gobierno de nuevo mantiene una actitud vergonzosa con personajes que no merecen ninguna consideración pública como es el caso de Cristina de Borbón, una persona cuya máxima aspiración es no volver a pisar este país, merece ser privada de cualquier título honorífico, empezando por los de la UNESCO y todos los que acumule. El Gobierno de Rajoy, se ve, no tiene la más mínima intención”