Mulet recrimina que la Mesa interferisca en el control al Govern per part de l’oposició.

Madrid, a 20 de febrer de 2017. El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha informat avui que la Mesa del Senat (composta per PP, PSOE i PNB) ha decidit no admetre a tràmit la petició de compareixença del Ministre de Justícia, Rafael Catalá, en la comissió de Foment, sol·licitada pels senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete, perquè explicara el menyspreu públic cap a la necessitat del corredor mediterrani.
La Mesa ha pres aquesta decisió al·legant que el ministre no és competent la matèria. Açò, segons Mulet “ja ho sabíem, per açò volíem que compareguera perquè explicara per què es dedica un Ministre de Justícia a atacar una obra vital per a bona part de l’Estat, volíem saber si té problemes d’incontinència verbal (és un bocamoll) o si atén a una estratègia de menyspreu orquestrada per tot l’executiu. A nosaltres ens sembla inacceptable, que un membre del Govern es despenjara amb eixes afirmacions, sabent el malestar generalitzat pel ninguneig inversor cap als valencians d’aqueix govern, i de les reivindicacions constants d’infraestructures i especialment del Corredor
Mulet ja va exigir en passat ple directament al Ministre de Foment que desautoritzara al seu company de Justícia, davant la qual cosa Méndez de Vigo va guardar silenci. Ara, és la Mesa qui empara al Ministre i impedeix a Compromís poder preguntar-li sobre les seues desafortunades declaracions. Compromís, no obstant açò, continuarà amb les seues peticions perquè Catalá explique aquestes afirmacions “si no volen que el Ministre de Justícia comparega en la comissió de Foment, anirem a la comissió de Justícia, davant unes declaracions injustes”.
Tot açò, han recordat des de Compromís, es deu a unes recents declaracions de Rafael Catalá, en les quals considerava “exagerada” la importància del Corredor Mediterrani, actuació que va equiparar a “una espècie d’entelèquia”, pel simple fet que és un percentatge d’entre el 3 i el 5% de les mercaderies el que s’exporta per via fèrria. Compromís li va recordar llavors al ministre que les comunitats autònomes del Corredor Mediterrani reben el 50 % dels turistes estrangers que arriben cada any a Espanya, amb Catalunya al capdavant (24,7%), seguida d’Andalusia (13,5%) i València (11,5%) segons l’INE – Enquesta de moviments turístics en fronteres (Frontur). Aquestes CCAA concentren el 50% de la població espanyola, el 45% del PIB del país, el 47% del teixit productiu, el 46% de l’ocupació, el 51% de l’exportació de béns, el 63% del tràfic de mercaderies portuàries i ocupen el setè lloc d’importància per PIB en la UE. El Corredor mediterrani suposarà una reducció de 900.000 tones d’emissions de CO2 a l’any, la qual cosa equival a la contaminació que generen 130.000 cotxes donant la volta al món.

 

La Mesa del Senado veta la comparecencia del Ministro de Justicia para que explique su desprecio al corredor mediterráneo.
Mulet recrimina que la Mesa interfiera en el control al Gobierno por parte de la oposición.
Madrid, a 20 de febrero de 2017. El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha informado hoy que la Mesa del Senado (compuesta por PP, PSOE y PNV) ha decido no admitir a trámite la petición de comparecencia del Ministro de Justicia, Rafael Catalá, en la comisión de Fomento, solicitada por los senadores de Compromís Carles Mulet y Jordi Navarrete, para que explicara el menosprecio público hacia la necesidad del corredor mediterráneo.

La Mesa ha tomado esta decisión alegando que el ministro no es competente la materia. Eso, según Mulet “ya lo sabíamos, por eso queríamos que compareciera para que explicara por qué se dedica un Ministro de Justicia a atacar una obra vital para buena parte del Estado, queríamos saber si tiene problemas de incontinencia verbal (es un bocazas)  o si atiende a una estrategia de menosprecio orquestada por todo el ejecutivo. A nosotros nos parece inaceptable, que un miembro del Gobierno se descolgara con esas afirmaciones, sabiendo el malestar generalizado por el ninguneo inversor hacia los valencianos de ese gobierno, y de las reivindicaciones constantes de infraestructuras y en especial del Corredor”

Mulet ya exigió en pasado pleno directamente al Ministro de Fomento que desautorizase a su compañero de Justicia, ante lo cual Méndez de Vigo guardó silencio. Ahora, es la Mesa quien ampara al Ministro e impide a Compromís poder preguntarle sobre sus desafortunadas declaraciones. Compromís, no obstante, continuará con sus peticiones para que Catalá explique estas afirmaciones “si no quieren que el Ministro de Justicia comparezca en la comisión de Fomento, iremos a la comisión de Justicia, ante unas declaraciones injustas”.

Todo ello, han recordado desde Compromís, se debe a unas recientes declaraciones de  Rafael Catalá, en las que consideraba “exagerada” la importancia del Corredor Mediterráneo, actuación que equiparó a “una especie de entelequia”, por el simple hecho que es un porcentaje de entre el 3 y el 5% de las mercancías el que se exporta por vía férrea. Compromís le recordó entonces al ministro que las comunidades autónomas del Corredor Mediterráneo reciben el 50 % de los turistas extranjeros que llegan cada año a España, con Catalunya a la cabeza (24,7%), seguida de Andalucía (13,5%) y Valencia (11,5%) según el INE – Encuesta de movimientos turísticos en fronteras (Frontur). Estas CCAA concentran el 50% de la población española, el 45% del PIB del país, el 47% del tejido productivo, el 46% del empleo, el 51% de la exportación de bienes, el 63% del tráfico de mercancías portuarias y ocupan el séptimo puesto de importancia por PIB en la UE. El Corredor mediterráneo supondrá una reducción de 900.000 toneladas de emisiones de CO2 al año, lo que equivale a la contaminación que generan 130.000 coches dando la vuelta al mundo.