roca annexe roca 1 p roca 2 p roca 2 r roca 3 p roca 4 p

 

 

Mulet defensa que amb una policia autonòmica desplegada i de proximitat es podria donar resposta a esta situació
El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, va registrar una sèrie de preguntes dirigides al Govern Central respecte als equips ROCA de la Guàrdia Civil, els destinats a lluitar contra els robatoris en el camp i el món agrari.

Mulet es feia ressò que aquests equips que han tingut bons resultats però dels quals s’han lamentat l’escassetat d’efectius, en temporades d’onades fortíssimes de robatoris en el camp i sensació de desprotecció, s’estarien fent en detriment dels efectius de la Guàrdia Civil, ja que en cap moment suposaria un increment de plantilla; solament destinar efectius de la Guàrdia Civil que escometien altres serveis a integrar-se temporalment en les unitats ROCA.

Per al senador de Compromís “ el camp valencià especialment, ha patit en els últims anys una desprotecció grandíssima, en robatoris de collites, eines, motors de reg i maquinària agrícola, caps de bestiar, i tot quant es posara al proveïment de qui s’ha dedicat a saquejar a un sector ja de per si castigat”

 

.


A les preguntes:


Quantes Unitats R.O.C.A de la Guàrdia Civil s’han creat any per any,lloc  per lloc, zona per zona, companyia per companyia o comandància per comandància, ( indicant el nombre i la demarcació corresponent)?
Quants d’aquests agents destinats a R.O.C.A prové d’una ampliació de la plantilla o cuales es lleven o agafen d’una altra destinació
?

Es dóna la següent resposta:

En relació amb les qüestions formulades, s’assenyala que el concepte d’equips ROCA, l’activitat dels quals va començar en 2013, és el d’organitzacions operatives no permanents i de composició variable, que es conformen dins d’Unitats d’entitat Companyia i que es troben dedicades a donar resposta al fenomen delictiu del robatori en explotacions agrícoles i ramaderes. El caràcter no permanent i la variació de la composició de cadascun dels equips ROCA circumscriu la informació disponible al moment actual, que és la que es reflecteix en l’annex adjunt, significant-se que partint d’un mínim de 2 efectius, i depenent de les necessitats operatives de cada moment i de l’evolució d’aquesta tipologia delictiva, es formen els equips necessaris per a complir eficaçment la seua missió. En aquest sentit, la concepció d’aquests equips és @ajeno a ampliacions de plantilla o trasllats des d’altres Unitats. En conseqüència, els guàrdies civils que presten servei en aquests equips pertanyen per força en revista de la Companyia en la qual els referits equips ROCA es conformen

.

Per al senador de Compromís, la situació d’abandó dels agricultors i ramaders és suficientment greu com perquè es destinen recursos de protecció  permanent i no solament puntuals com poden ser els ROCA, i sempre sense que açò repercutisca a destinar a aquests cossos agents que treballaven en altres menesters “ Nosaltres defensem tindre una policia autonòmica desplegada en condicions, que assumisca totes les funcions de seguretat al nostre país, però mentre això és realitat plena, la Guardia Civil, que també paguem amb els nostres diners, ha de donar eixe servei”

 

 

El Gobierno reconoce que los equipos ROCA de la GC se forman sacando efectivos de las compañías ordinarias  

 

 

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, registró una serie de preguntas dirigidas al Gobierno respecto a los equipos ROCA de la Guardia Civil, los destinados a luchar contra los robos en el campo y el mundo agrario.

 

Mulet se hacía eco de que estos equipos que han tenido buenos resultados pero de los cuales se han lamentado la escasez  de efectivos, en temporadas de oleadas fortísimas de robos en el campo y sensación de desprotección, se estarían haciendo en detrimento de los efectivos de la Guardia Civil, ya que en ningún momento supondría un incremento de plantilla; solamente destinar efectivos de la Guardia Civil que acometían otros servicios a integrarse temporalmente en las unidades ROCA.

 

Para el senador de Compromís “ el campo valenciano en especial, ha sufrido en los últimos años una desprotección grañidísima, en robos de cosechas, aperos, motores de riego y maquinária agrícola, cabezas de ganado, y todo cuanto se pusiera al abasto de quien se ha dedicado a saquear a un sector ya de por si castigado”.

 

 

A las preguntas:

Cuantas Unidades R.O.C.A de la Guardia Civil se han creado año por año, puesto por puesto, zona por zona, compañía por compañía o comandancia por comandancia,  ( indicando el número y la demarcación correspondiente)?

¿Cuantos de estos agentes destinados a R.O.C.A proviene de una ampliación de la plantilla o cuales se quitan o cogen de otro destino?

 

 

Se da la siguiente respuesta:

 

 En relación con las cuestiones formuladas, se señala que el concepto de equipos ROCA, cuya actividad comenzó en 2013, es el de organizaciones operativas no permanentes y de composición variable, que se conforman dentro de Unidades de entidad Compañía y que se encuentran dedicadas a dar respuesta al fenómeno delictivo del robo en explotaciones agrícolas y ganaderas. El carácter no permanente y la variación de la composición de cada uno de los equipos ROCA circunscribe la información disponible al momento actual, que es la que se refleja en el anexo adjunto, significándose que partiendo de un mínimo de 2 efectivos, y dependiendo de las necesidades operativas de cada momento y de la evolución de esta tipología delictiva, se forman los equipos necesarios para cumplir eficazmente su misión. En este sentido, la concepción de estos equipos es ajena a ampliaciones de plantilla o traslados desde otras Unidades. En consecuencia, los guardias civiles que prestan servicio en estos equipos pertenecen a la fuerza en revista de la Compañía en la que los referidos equipos ROCA se conforman.

 

Para el senador de Compromís, la situación de abandono de los agricultores y ganaderos es suficientemente grave como para que se destinen recursos de protección permanente y no solamente puntuales como pueden ser los ROCA, y siempre sin que ello repercuta en destinar a estos cuerpos agentes que trabajaban en otros menesteres. Nosotros defendemos tener una policía autonómica desplegada en condiciones, que asuma todas las funciones de seguridad a nuestro país, pero mientras esto es realidad llena, la Guardia Civil, que también pagamos con nuestro dinero, tiene que dar ese servicio