La coalició pregunta de nou per les previsions de l’organisme públic per a atallar aquesta disfunció i falta de freqüències

Nombrosos usuaris del tren Regional 14304 amb destinació València van haver de viatjar el primer dia de l’any des del nord de la província fins a Castelló asseguts a terra en no disposar de seients on poder viatjar còmodament. “No és la millor manera de viatjar en un tren que supera les dues hores en connectar poblacions de rellevància com Vinaròs, Benicarló-Peníscola i la capital“, ha assenyalat el senador per Castelló, Jordi Navarrete.

La situació se suma a les queixes de nombrosos estudiants universitaris i treballadors que viatgen en diumenges cap als seus punts d’estudi o treball a València o Castelló, que denuncien el mateix: la falta de trens, l’amuntegament i la mala planificació amb pocs vagons i freqüència.

Renfe Operadora no sembla estar prestant el servei que demanda la societat i són freqüents les escenes de combois plens de gent, usuaris asseguts a terra i un servei nefast i amb una absència adequada d’horaris i freqüències, tal com ens denuncien molts estudiants universitaris i altres usuaris d’aquest servei“, ha afegit Navarrete.

De res ha servit que Rajoy seguisca al Govern, davant les il·luses il·lusions d’alguns representants polítics que auguraven que els rodalies arribarien de la mà del PP. “Tampoc sembla que els representants electes castellonencs en la comissió de Foment del Congrés estiguen obtenint grans rèdits i tot el que s’executa, com el tercer carril o el pseudoAve sona a nyap, mentre s’oblida la planificació del Corredor i els serveis bàsics i essencials que utilitza la gent normal“, assenyala.

Compromís ha realitzat desenes de preguntes sobre el servei de rodalies al País Valencià i la millora en el servei a moltes comarques. Ha preguntat per les obres d’accessibilitat en diverses estacions i pels problemes en ascensors, eliminació de parades, de bons, per la situació del tram d’Aragó i de personal en les diferents estacions de la nostra autonomia, fins al punt d’estar generant-se un servei en precari que és indigne i injust en les zones que compten amb un pitjor servei.

PREGUNTES REGISTRADES

Tenen previst atendre la petició de crear un nucli de Rodalies a Castelló que possibilite la millora en les freqüències amb el Maestrat (Castelló) i sud de Tarragona?

Per quins motius els trens regionals presten el servei amb tan pocs vagons, obligant a la gent a viatjar amuntegada i en males condicions?

Quines previsions tenen de prestar un millor servei un cop arrenquen les classes després del període nadalenc?