S’adrecen per carta a tota la militància del partit per brindar-se a ajudar els càrrecs i col·lectius de la formació

Convertir el Senat en una cambra de representació útil per als càrrecs i regidors dels diferents ajuntaments on Compromís té representació. Aquest és l’objectiu que persegueix la carta que han rebut hui per correu electrònic els càrrecs de la formació que ha estat enviada pels senadors per Castelló, Jordi Navarrete i el senador territorial, Carles Mulet, en què relaten les possibilitats d’utilitat d’una càmera que “tot i ser manifestament millorable, pot ser útil per als nostres pobles, ja que manté la potestat legislativa, la funció pressupostària i el control de l’acció del govern“.

Així els senadors, representants a Madrid dels interessos del País Valencià, expliquen que “podem utilitzar els seus canals per traslladar els problemes i les preocupacions del poble valencià perquè siguen escoltades i solucionades a Madrid. Per poder traslladar-les, us brindem la nostra disposició a tramitar les iniciatives que penseu que poden ser-vos útils“, indiquen a la militància i càrrecs de Compromís.

Així els reclamen que els envien còpies de les mocions municipals en les que es demanen actuacions a l’administració central, preguntes a realitzar al Govern d’aspectes municipals (en platges, barrancs, carreteres o estacions tren per posar exemples) o de qualsevol petició de documentació de qualsevol administració pública que puga ser-vos útil per a les vostres funcions, esmenes als Pressupostos de l’Estat, a més de reunions en ministeris o compareixences d’alts càrrecs.

En l’últim any fruit d’aquesta col·laboració amb ajuntaments hem mantingut reunions amb membres de Compromís a la Diputació d’Alacant, ajuntament d’Altea, afectats per soroll de carreteres, pel problema que generen les dessaladores a municipis de la Plana, amb responsables de Renfe, Adif i el Ministeri de Foment davant del caos per les obres del tercer carril i la necessitat de reordenar el trànsit ferroviari a la ciutat de València i hem traslladat càrrecs de municipis com Vinaròs, Benicarló, Xilxes o Vila-real a entrevistar-se amb alts càrrecs del ministeri“, explica Mulet.

D’altra banda els senadors de Compromís van apostar abans de l’estiu per una reforma de la Cambra Alta, -que pot llegir-se al web de la formació-, en la qual aposten per reduir a la meitat el nombre de membres, triats de manera proporcional a la població de cada autonomia, elegits per sufragi universal, en el marc de les eleccions autonòmiques i considerant l’autonomia com a circumscripció electoral. Entre les funcions del Senat haurien de trobar assumptes que afecten territorialment a tot l’Estat (aigua, Arc Mediterrani, energies, recursos, costes, qualitat de l’aire i preservació del medi ambient), que exercisca el control de fons de la Unió Europea per al desenvolupament territorial i la cohesió, que marque directrius de política exterior de l’Estat i com a cambra de representació de la pluralitat cultural, lingüística i sociopolítica de l’Estat.

És la nostra manera de treballar, generant milers de preguntes, preguntant per les coses que afecten els nostres pobles, ajudant als nostres càrrecs i propiciant reunions. És la manera de ser útils des d’una cambra invisible i denostada“, ha conclòs Jordi Navarrete.


Los senadores de Compromís buscan romper el estigma del Senado y convertirlo en una cámara útil

Se dirigen por carta a toda la militancia del partido para brindarse a ayudar a los cargos y colectivos de la formación

València, 17 de noviembre de 2016

Convertir al Senado en una cámara de representación útil para los cargos y ediles de los distintos ayuntamientos donde Compromís tiene representación. Este es el objetivo que persigue la carta que han recibido hoy por correo electrónico los cargos de la formación que ha sido enviada por los senadores por Castelló, Jordi Navarrete y el senador territorial, Carles Mulet, en la que relatan las posibilidades de utilidad de una cámara que “a pesar de ser manifiestamente mejorable, puede ser útil para nuestros pueblos, ya que mantiene la potestad legislativa, la función presupuestaria y el control de la acción del gobierno”.

Así los senadores, representantes en Madrid de los intereses del País Valenciano, explican que “podemos utilizar sus canales para trasladar los problemas y las preocupaciones del pueblo valenciano para que sean escuchadas y solucionadas en Madrid. Para poder trasladarlas, os brindamos nuestra disposición a tramitar las iniciativas que penséis que pueden seros útiles”, indican a la militancia y cargos de Compromís.

 

Así les reclaman que les envíen copias de las mociones municipales en las que se pidan actuaciones a la administración central, preguntas a realizar al Gobierno de aspectos municipales (en playas, barrancos, carreteras o estaciones tren por poner ejemplos) o de cualquier petición de documentación de cualquier administración pública que pueda seros útil para vuestras funciones, enmiendas a los Presupuestos del Estado, además de reuniones en ministerios o comparecencias de altos cargos.

 

En el último año fruto de esta colaboración con ayuntamientos hemos mantenido reuniones con miembros de Compromís en la Diputación de Alicante, ayuntamiento de Altea, afectados por ruido de carreteras, por el problema que generan las desaladoras a municipios de la Plana, con responsables de Renfe, Adif y el Ministerio de Fomento ante el caos por las obras del tercer carril y la necesidad de reordenar el tráfico ferroviario en la ciudad de València y hemos trasladado cargos de municipios como Vinaròs, Benicarló, Xilxes o Vila-real a entrevistarse con altos cargos del ministerio”, explica Mulet.

 

Por otro lado los senadores de Compromís apostaron ya por una reforma de la Cámara Alta, que puede leerse en la web de la formación, en la que apuestan por reducir a la mitad el número de miembros de forma proporcional a la población de cada autonomía, elegidos por sufragio universal, en el marco de las elecciones autonómicas y considerando la autonomía como circunscripción electoral. Entre las funciones del Senado deberían encontrarse asuntos que afectan territorialmente a todo el Estado (agua, Arco Mediterráneo, energías, recursos, costas, calidad del aire y preservación del medio ambiente), que ejerza el control de fondos de la Unión Europea para el desarrollo territorial y la cohesión, que marque directrices de política exterior del Estado y como cámara de representación de la pluralidad cultural, lingüística y sociopolítica del Estado.

 

Es nuestra manera de trabajar, generando miles de preguntas, preguntando por las cosas que afectan a nuestros pueblos, apoyando a nuestros cargos y propiciando reuniones. Es la forma de ser útiles desde una cámara invisible y denostada”, ha concluido Jordi Navarrete.