dretasiljordicarles

 

La proposta passa per permetre l’accés lliure a l’AP-7 en el sentit afectat pels treballs i alliberar de trànsit la N-340 entre Nules i Almenara. Els senadors critiquen, a més, el llarg període en el que la comarca de Els Ports es veurà afectada per la N-232

 

Castelló, 4 d’octubre de 2016

 

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete han proposat al Ministeri de Foment que es plantege alliberar temporalment l’AP-7 entre Nules i Almenara mentre duren els inajornables treballs de manteniment de l’A-7 entre la Vilavella i Xilxes. Pels senadors “Foment s’ha de plantejar la firma d’un conveni urgent amb la concessionària per garantir el trànsit d’un volum de vehicles suficient per no saturar altres vials com la N-340 mentre duren aquestos talls programats fins el mes de març de 2017”, ha dit el senador territorial Carles Mulet.

 

La filosofia d’aquesta solució passa per la dificultat de garantir una mobilitat eficient i amb pocs impactes als ciutadans. “Si ja de per si estem en contra de que una empresa estiga gairebé mig segle cobrant-nos peatges als valencians, veiem com una solució ràpida i justa que s’utilitze el peatge com instrument regulador de la mobilitat de la gent, si cal en les hores de major trànsit, ja que tant l’A-7 com la N-340 concentren un grau de moviment de vehicles pesants considerable”, ha afegit Jordi Navarrete.

 

Carles Mulet ha assenyalat que la proposta que Compromís farà a Foment passa per permetre l’accés lliure a l’AP-7 en el sentit afectat pels intensos treballs programats i alliberar de trànsit la N-340 entre Nules i Almenara. “Seguint resolucions de síndics i defensors, cal recordar que les administracions serveixen amb objectivitat els interessos generals, amb criteris d’eficiència i eficàcia i cal un protocol clar en casos com aquest per a no cobrar el peatge als vehicles particulars que es vegen afectats i els pesants”, ha dit.

 

D’altra banda, Navarrete ha lamentat que Foment adopte mesures amb tantes connotacions per a la mobilitat de les persones amb tan poc temps de reacció i sense pensar en els problemes que pot suposar una actuació –d’altra banda molt necessària- en un vial com l’A-7 a la Plana o la N-232 que comunica Els Ports amb Aragó i el nord d’Espanya i el Maestrat, on se situen els serveis sanitaris i administratius del nord de Castelló.